Wedstrijdverslag speelronde 1 tot en met 5 herenteam voorjaarscompetitie seizoen 2017

Voor BCN M1 begon de herencompetitie goed op 10 februari door tegen RBC Sowat te winnen met 7-1. Er werd gespeeld op een zeer fijne vloer maar het licht was niet overal zo prettig, waardoor zo nu en dan mis werd geslagen of de shuttle pas te laat werd gezien. Dirk en Randy hadden in de eerste herendubbel een sterke tegenstander, na spannend slot in de derde set wonnen zij de partij. Dirk had het lastig in zijn singel en verloor nipt de tweede set, maar pakte keihard terug in de derde set door tactisch spel met een 21-8. Jeroen en Randy hadden als laatste dubbel even wat moeite om opgang te komen, maar pakten in de derde set met 21-4 de overwinning.

De tweede wedstrijd van M1 tegen BC Network M1 is vooralsnog geannuleerd. Aan het einde van het seizoen zal door de Bond worden bekeken of deze wedstrijd alsnog moet worden gespeeld.

De volgende tegenstander voor M1 was BC Raptim M1. Op een vroege vrijdagavond moest worden gespeeld in Gorinchem. Het thuis spelende team speelde met nylon shuttles, waardoor voor enkele spelers die veer zijn gewend het lastig was om weer een goed gevoel te krijgen met nylon. De eerste dubbel werd gewonnen, de tweede ging gepaard met een verlies. De singelaars hadden het zwaar, Jeroen, Randy en Aad hadden allen een driesetter nodig voor de winst. Dirk ging hier niet in mee en kon niet een verlies in twee sets vermijden. De laatste dubbels, nummer drie en vier, werden ook niet gewonnen. Uitslag 4-4, een gelijkspel.

Op 26 maart mocht het herenteam eindelijk thuisspelen tegen ABC Swindregt M2. De eerste dubbel van Jeroen en Randy werd in tweesets gewonnen, Dirk en Martin verloren in twee. De singelaars, Jeroen, Randy en Dirk wonnen met prima resultaat in twee sets van de opponent. Martin pakte de eerste set, maar verloor de tweede en kon in de derde set niet meer op tijd het gat dichten en verloor. De laatste dubbels werden weer gewonnen, waardoor de wedstrijd met 6-2 winst kon worden afgesloten.

Het herenteam mocht gelijk de volgende avond (27 maart) tegen BC Schollevaar M1 spelen. Aad kon vanwege een blessure helaas net als de dag ervoor niet meespelen maar moedigde de overige teamleden daarom extra goed aan vanaf de zijlijn. Schollevaar bood de meeste tegenstand tot zover en is daarmee een waardige opponent, dit uitte in vijf driesetter partijen. De eerste twee dubbels waren spannend, waarbij Dirk en Martin helaas verloren in 25-23, 15-21 en 25-23. Jeroen begon nipt aan zijn singel na de start van Randy aan zijn singel. Echter, Jeroen had aanzienlijk meer tijd nodig dan de rest en was nog een tijd bezig nadat de rest van de singels al waren gespeeld. In een slopende, spannende en met een beetje geluk werd de partij gewonnen in de derde set met 22-20 na een achterstand van 17-20. De laatste dubbels werden net als voorgaande wedstrijd weer gewonnen, waarbij Martin en Randy de tweede set wonnen met 21-3. Uitslag, 7-1 winst.