Nieuws Recreanten

Van de 102 leden tellende vereniging is 41 recreant. Een aanzienlijke groep die varieert in leeftijd (van 18 tot 60), spelniveau, beroep, hobbies etc. Ze hebben echter één ding gemeen; op vrijdag en/of dinsdag spelen ze een gezellige pot badminton veelal afgesloten met een drankje in de bar.

Om alles in goede banen te leiden is er een technische commissie (TC) die jouw belangen behartigt en die zorgt voor een goede introductie. Badminton is een bijzonder intensieve sport en niet te vergelijken met het partijtje overslaan wat je op de camping speelt. Het komt vooral aan op techniek en inzicht en natuurlijk inzet. Dat laatste is iets waar je zelf voor moet zorgen, maar bij de andere kun je hulp krijgen.

Training 
Elke dinsdag en vrijdagavond kun je geheel vrijwillig deelnemen aan een training. Onder begeleiding van een recreantentrainer wordt je geleerd hoe je bijv. het beste kunt serveren, smashen of droppen. Als je voor het eerst komt raden we altijd aan gebruik te maken van deze gratis faciliteit, zodat je wat makkelijker mee kan komen in het spel. Veel recreanten gebruiken de traning als opstart van de avond, zodat ze lekker scherp aan hun partijen kunnen beginnen.

Vrijspelen
Na de vrijdagavondtraining kun je tot 22:30 vrijspelen. In de zaal staat een afhangbord. Hierop hang je je badminton pas. Er wordt in principe altijd gedubbelt en gemixt. Als er aan het einde van de avond ruimte over is kun je ook enkel spelen. De leden van de TC en de trainer zullen je uitleg geven over de lijnen in het veld, het rouleren op het afhangbord en andere praktische zaken. Ook je medespelers zullen je op weg helpen en -als je het leuk vindt- je coachen tijdens het spel. Je speelt partijen van 20 minuten en dan hang je opnieuw af. Tussen de partijen door kun je even uitrusten, kijken naar anderen, een praatje maken of in de kantine wat drinken. Op dinsdag kun je vanaf 20:15 vrijspelen tot 22:30. 

Voor informatie hierover kun je reageren via 'keertje meedoen' onderaan deze pagina. Je kunt drie keer vrijblijvend meedoen waarbij wij leenrackets ter beschikking stellen. Schoenen (geen zwarte zolen), rackets en deels kleding kun je via de club aanschaffen. 

Toernooien
Zo'n drie tot vier keer per jaar organiseert de TC een intern toernooi. De ene keer is dat voor alleen recreanten, maar bij andere tournooien kun je ook iemand meebrengen en/of mixen we met de competitie- en jeugd spelers. In ieder geval staat de sportieve gezelligheid voorop!

Tussen Sinterklaas en Kerst spelen we het Mix-met-Nix tournooi. Voor deze avond kun je een vrienden, buren of collega's meenemen om hen in een ongedwongen sfeer te laten kennismaken met je club. Tussendoor zorgen we voor sfeerverhogende elementen als Gluhwein, warme chocomel, muziek en wat lekkers. Dit toernooi is altijd snel vol, dus meld je na de 1e aankondiging z.s.m. aan!

Aan het begin van het nieuwe jaar volgen de clubkampioenschappen. Hier kun je je echt meten aan je tegenstander in dubbels, mixen en voor de echte fanatiekeling het enkelspel. Het is een toernooi voor de hele club, maar bij de indeling wordt rekening gehouden met je spelniveau. De dag wordt afgelsoten met een gezellig etentje.

Aan het eind van het seizoen is er een slottoernooi. De invulling wisselt en ideeen zijn welkom. Op de avond wordt er in ieder geval lekker gespeeld. Na het slottoernooi start het zomerbadminton, waar je elke vrijdagavond middels de aanschaf van een passepartout kan komen vrijspelen. 
 
Ben je inmiddels warm gelopen om langs te komen of wil je nog meer informatie? Stuur dan een mailtje naar tc@bcnieuwerkerk.nl dan ontvang je z.s.m. een reactie of meld je direct aan om een keer mee te doen via keertjemeedoen@bcnieuwerkerk.nl.