Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Wij willen een badmintonvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als vereniging weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Wat doet een VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie zijn de VCP's van BC Nieuwerkerk aan den IJssel?

Lies van Lochem 

Ik ben Lies van Lochem en ben sinds 1980 lid van BCN. 
 
Na heel veel jaren competitie gespeeld te hebben, ben ik nu al vele jaren recreant. 
Toen ik met pensioen ging heb ik 6 jaar jeugdtraining gegeven op de dinsdag. 
Ik badminton nog steeds met veel plezier 2 keer per week bij BCN.
 
Kom je in aanraking met ongewenst gedrag, neem contact met mij op. Als vertrouwenscontactpersoon ben ik per mail bereikbaar.
 

Jacky Spaargaren Sassenburg

Ik ben Jacky Spaargaren Sassenburg, samen met Lies van Lochem één van de twee vertrouwenscontactpersonen bij BC Nieuwerkerk.

Sinds juli 2023 ben ik samen met mijn vrouw recreatief lid van BCN. Als lid ervaar ik de club als gemoedelijk, overzichtelijk en veilig. Graag lever ik een bijdrage aan het behouden van een veilige sportomgeving voor leden en alle andere betrokkenen.

In het dagelijks leven ben ik vanaf 2002 oprichter en eigenaar van VESA, een ICT bedrijf uit Gouda. Sport en sportplezier is waar ik al een leven lang mee bezig ben naast mijn dagelijkse werk.

Verder ben ik gespecialiseerd en gepassioneerd in leren omgaan met emotie, agressie en geweld. Met de jaren heb veel ervaring opgedaan in het adequaat voeren van vertrouwelijke gesprekken.

Kom je in aanraking met ongewenst gedrag, neem contact met mij op. Als vertrouwenscontactpersoon ben ik per mail bereikbaar.

 

Hoe kun je onze VCP's bereiken?

Via het e-mailadres Lies.vcp@bcnieuwerkerk.nl of Jacky.vcp@bcnieuwerkerk.nl kun je contact leggen met de VCP Lies of Jacky. Zij of hij neemt dan binnen 24 uur contact met je op.