Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Wij willen een badmintonvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als vereniging weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Wat doet een VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie is de VCPer van BC Nieuwerkerk aan den IJssel?

Lies van Lochem 

Ik ben Lies van Lochem en ben sinds 1980 lid van BCN. 
 
Na heel veel jaren competitie gespeeld te hebben, ben ik nu al vele jaren recreant. 
Toen ik met pensioen ging heb ik 6 jaar jeugdtraining gegeven op de dinsdag. 
Ik badminton nog steeds met veel plezier 2 keer per week bij BCN.
 
Kom je in aanraking met ongewenst gedrag, neem contact met mij op. Als vertrouwenscontactpersoon ben ik per mail bereikbaar.
 

 

 

Hoe kun je onze VCP's bereiken?

Via het e-mailadres Lies.vcp@bcnieuwerkerk.nl kan je contact opnemen met Lies. Zij neemt dan binnen 24 uur contact met je op.