Informatie jeugd

De jeugdafdeling van BCN telt circa 40 jeugdleden. In de jeugd investeert BCN veel tijd en middelen. Zo zijn er gediplomeerde trainers om de spelers op te leiden en helpen vrijwilligers een handje mee. Ook zijn onze trainers in het bezit van een VOG.

Iedere dinsdag trainen alle jeugdleden. Op de vrijdag traint een groot deel van de jeugdspelers nog een keer, samen met een nieuw te vormen jeugdselectie. Wil je je graag verder ontwikkelen in de badminton en wil je graag beter worden? Dan raden we je aan om ook op vrijdag te komen trainen. Je gaat dan veel sneller vooruit. 

Wij zien graag dat alle jeugdspelers van 10 jaar en ouder die minimaal een seizoen ervaring hebben deelnemen aan de jeugdcompetitie. De jeugdcompetitie heeft sinds het seizoen 2020-2021 een nieuwe opzet. De thuiswedstrijden zijn op zondagochtend, de uitwedstrijden op zaterdag of zondag.

De belangrijkste twee veranderingen zijn dat de jeugdcompetitie al in het najaar begint en dat er in totaal 16 wedstrijden gespeeld worden. De jeugdcompetitie zal nu voor een groot deel gelijk gaan lopen met de najaarscompetitie en voor een deel met de voorjaarscompetitie. In het voorjaar blijft de opstapcompetitie in onze regio bestaan, deze is geschikt voor jeugdleden die net lid zijn geworden en voor het eerst kennismaken met het spelen van wedstrijden.

Er zullen in de reguliere jeugdcompetitie twee rondes gespeeld worden. Ronde 1 bestaat uit een halve competitie van 6 wedstrijden (gespeeld in oktober/november/december) in een poule van 7 teams. Je speelt tegen elk team 1 keer. Ronde 2 bestaat uit een volle competitie van 10 wedstrijden (van januari tm april) in een poule van 6 teams. Je speelt tegen elk team een uit- en een thuiswedstrijd. Tussen ronde 1 en ronde 2 vindt een herindeling plaats op basis van de ranking uit ronde 1, waardoor in ronde 2 de krachtverschillen naar verwachting kleiner zullen zijn.

Uiteindelijk is het doel de jeugdspelers zo enthousiast te krijgen voor de badmintonsport dat de overstap van de jeugd- naar de seniorencompetitie een vanzelfsprekendheid wordt. Natuurlijk komt plezier eerst, er worden dan ook gedurende het seizoen diverse activiteiten georganiseerd.

BCN motiveert haar jeugdleden om mee te spelen met open jeugdtoernooien bij badminton verenigingen in de regio. Jeugd die hierin is geinteresseerd kan meer informatie bij de trainers vragen. 

Als je meer wilt weten over badmintonnen bij de jeugd van BCN kun je contact opnemen met de leden van de technische commissie (TC) of breng je tijdens de speeltijden een bezoek aan de zaal.

Voor vragen of aanvullende informatie kun je een e-mail sturen naar tc@bcnieuwerkerk.nl.