Jeugd informatie

 

De jeugdafdeling van BCN telt circa 45 jeugdleden. In de jeugd investeert BCN veel tijd en middelen. Zo zijn er gediplomeerde trainers om de spelers op te leiden en helpen er talloze vrijwilligers.

Uiteindelijk is het doel de jeugdspelers zo enthousiast te krijgen voor de badmintonsport dat de overstap van de voorjaarscompetitie naar de najaarscompetitie een vanzelfsprekendheid wordt. In de najaarscompetitie wordt er samen met senior leden gespeeld. Natuurlijk komt plezier eerst, er worden dan ook gedurende het seizoen diverse activiteiten georganiseerd.

Iedere dinsdag trainen alle jeugdleden. Op vrijdag traint een groot deel van de jeugdspelers nog een keer samen met de jeugdselectie. Alle jeugdspelers van 10 jaar en ouder die minimaal 1 seizoen ervaring hebben nemen deel aan de voorjaarscompetitie. In deze competitie speel je tien wedstrijden tegen teams van andere verenigingen uit de regio. Deze wedstrijden zijn meestal op zondag, soms op zaterdag.

BCN motiveert haar jeugdleden om mee te spelen met open jeugdtoernooien bij badminton verenigingen in de regio. Regelmatig doen er meer dan 25 BCN kids gezamenlijk mee aan een open toernooi,  een unicum in de badminton regio Zuidwest Nederland.

Als je meer wilt weten over badmintonnen bij de jeugd van BCN kun je contact opnemen met de leden van de technische commissie (TC) of breng je tijdens de speeltijden een bezoek aan de zaal.

Voor vragen of aanvullende informatie kun je een e-mail sturen naar tc@bcnieuwerkerk.nl.