Wedstrijdverslag BCN 1 uit tegen Velo

Zaterdag (8 oktober) had BCN1 uit gespeeld tegen Velo, met een zeer jong team (allemaal onder de 18). Sophie kon er helaas niet bij zijn, dus zowel Marijna als Laura mochten drie partijen spelen. Ter verrassing kregen we ook nog eens hulp van Hans Bakker, die 'toevallig' in de buurt was!

De heren hadden een taaie wedstrijd tegen de jonge heren van Velo. Er was duidelijk te zien dat ze veel trainen, want Jeroen en Jeroen hadden het moeilijk in de dubbel. Bij de dames ging het beter af. Ondanks een slordig begin met veel fouten in de eerste set, wisten zij hun spel te herpakken en wonnen uiteindelijk gewoon in twee sets! 1 - 1
 
Ook in de singels waren de jeugdspelers sterk. Snel en tactisch verliep het spel. Ondanks dat Jeroen Bloom veel last had van de shuttle, kwam hij in de buurt van de 21 maar het lukte niet om een set te pakken. Marijna mocht voor 1e keer van het seizoen gaan singelen! Je kon zien dat ze daar nog even aan moest wennen en verloor ze in twee sets, maar alsnog heeft ze er voor gestreden en goed gespeeld. IJpie had ook een zware opdracht met zijn single. De wedstrijd liep lekker, maar zijn tegenstander pakte toch in 2 sets de winst. Laura mocht dus aan de bak om nog een puntje te scoren met de singles... en dat lukte! Dankzij haar spel en goede tips van Hans kon ze haar tegenstandster uitspelen, al maakte ze het nog spannend in de 3e set! 
 
Tussenstand: 4 - 2
 
IJpie en Laura mochten voor de eerste keer samen mixen. Door de sterke tegenstanders en dat ze nog even moesten wennen aan elkaar, verloren ze in twee sets. De tweede mix van Jeroen Bloom en Marijna ging makkelijker. Vooral de dame van de tegenstanders maakte veel fouten en pakte BCN de winst in 2 sets!
 
Eindstand: 5 - 3, toch netjes tegen zo'n sterke tegenstander
Naar het overzicht