Voorjaarscompetitie 2014 speelweek 9

Team J12 is er in geslaagd om in de voorlaatste competitiewedstrijd het kampioenschap onder 11 jaar binnen te halen. Het team bestaande uit Terence Hau, Chloƫ Li, Manon Oudshoorn, Melanie de Haan en Marylse Hijmans had nog maar 3 punten nodig. De dubbels werden beide gewonnen maar helaas moest Terence in de eerste heren singel zijn tegenstander voor laten gaan. Melanie won echter probleemloos de eerste dames single dus de titel was halverwege de partij al binnen. Proficiat!

 

BCN deed het overall deze speelweek gelukkig weer erg goed in de voorjaarscompetitie. 10 maal winst, 4 maal verlies.

Doordat Laura Wisse zich vrijdag blesseerde moest team J04 met een invalster spelen. Anne Docters van Leeuwen uit team J06 werd bereid gevonden deze rol op zich te nemen. Anna Geerts uit J07 viel vervolgens weer voor haar in bij J06. Ook Jasmijn van Hamersvelt viel in bij team J07, Martijn Bouwman bij team J10 en Marylse Hijmans bij team J11. Kortom, een heel geregel om deze week compleet aan de start te verschijnen.

Team J04 maakte het helemaal spannend en speelde thuis een ware thriller met maar liefst 6 drie setters. Tevreden konden Marijn Lange, Davey Hoekman, Maaike Duifhuis, en Anne Docters van Leeuwen van de zon gaan genieten want er werd met 5-3 winst afgesloten. Net niet voldoende om de kampioenstitel al definitief te claimen. In de laatste spelweek een paar punten pakken en de titel is binnen.

Het eerste mannen team speelde thuis tegen de runner-up: Drop Shot uit Den Haag. De mannen kregen het dus zwaar te verduren maar haalden in de meeste wedstrijden toch veel punten. Het 2-6 resultaat was dan toch een beetje zuur. Zeker voor Jeroen Bloom die met zijn single resultaat van 19-21 en 21-23 wel heel dicht bij de winst was. Tim van der Lee en Tim van Nes pakten hun dubbel wel. Martin Bloom pakte als enige zijn singel punt.

Het eerste jeugdteam speelde deze week uit tegen BC Delft de runner-up na speelweek 8. De kampioenskandidaten van BCN verwachten een zware partij want de verschillen tussen de nummer 1, 2 en 3 zijn marginaal. Thuis voordeel lijkt geregeld de beslissing te brengen. De heren dubbel van Jaynique van Heerdt en Dylan van der Heij kwam net te kort. De dames dubbel werd overtuigend binnen gehaald. In de singels wist alleen Kyra van der Heij haar partij met gemak te verzilveren.

 

Jaynique, Dylan en Gwenn Verhoeve lukte het helaas alle 3 niet om een punt te pakken. Jaynique was met een spannende 3 setter wel heel dicht bij winst. Met een 2-4 achterstand werd aan de mix partijen begonnen die helaas beide verloren gingen: 2-6. Een resultaat dat hard aan kwam want het eerste team staat daarmee nog maar 3 punten voor op BC Delft. De beslissing voor de titel gaat dus in de laatste speelweek vallen. Wordt het BCN, Delft of toch Conquesto?

 

Tot slot een welgemeend woord van dank aan het najaarscompetitie team 9 en Richard Val die voor een voortreffelijke begeleiding zorgden tijdens deze overdrukke thuiswedstrijd!

Naar het overzicht