Verslagen jeugdcompetitie zondag 3 april

Op zondag 3 april was het weer gezellig druk in de Parkzoomhal met alle 5 de jeugdteams die thuis speelden en met familie op de tribune en langs de banen om de jeugdspelers aan te moedigen.

Team JX-01 speelde vandaag een belangrijk wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Invictus. In de poule was Invictus koploper met 1 punt meer dan BCN, dus de koppositie was vandaag inzet van de strijd. In de eerste onderlinge ontmoeting was de stand gelijk geëindigd in 4-4.

Friso en Tycho vormden vandaag de eerste dubbel maar waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders. Verlies in 2 games. Anouk en Kyara verloren ook de eerste game van hun dubbel en kwamen maar net een paar punten te kort om de tweede game te winnen. Na de dubbels 2-0 achter en Friso die vandaag eerste heer mocht spelen. Maar ook in zijn single wist Friso geen game te winnen en zo was het al snel 3-0 voor Invictus. Anouk was in haar single in de eerste game dicht bij winst, maar het lukte net niet. In de tweede game gaf de tegenstander van Anouk wat meer gas, wederom een partij die in 2 games verloren ging. Thijs mocht vandaag als tweede heer singelen en speelde ook 2 games, maar die won hij wel! Fenna kon vandaag niet op tegen haar opponent en verloor de partij in 2 games. Fenna en Thijs wonnen in hun mix de eerste game met 22-20, maar verloren de tweede in 11-21. Voor het eerst deze ochtend moest een derde game de winnaar uitwijzen. Het werd een zeer spannende derde game, die met 21-19 werd gewonnen door Invictus. Tycho en Kyara speelden het sluitstuk van de ochtend, maar verloren net als 5 van de 7 eerdere partijen in 2 games. Geen koppositie voor BCN, maar een pak slaag met 7-1 van koploper Invictus, die nu 7 punten voorsprong op BCN hebben.

Team JX-02 speelde vandaag tegen Vlietwijk, waar uit met 5-3 was gewonnen. Yenthe was er vandaag niet bij, dus mochten Lise en Willemijn vandaag 3 partijen spelen. De dubbel van Hugo en Tobias werd eenvoudig in 2 games gewonnen. Lise en Willemijn verloren de eerste game van hun partij nipt met 21-19. Na enige aanwijzingen ging het in de tweede game een stuk beter. Alleen lukte het Lise en Willemijn niet om een 20-17 voorsprong te verzilveren en ging de tweede game verloren met 22-20. Tobias was vandaag veel beter dan zijn tegenstander en won in 2 games. Lise was vandaag in goede vorm en nam wraak voor haar verloren dubbel door met goed spel in 2 games te winnen. Thomas mocht vandaag eens een keer de single spelen en heeft daar met volle teugen van genoten. De zinderende eerste game ging met 25-23 verloren, de minstens net zo spannende tweede game ging met 22-20 naar Thomas. Ook in de derde game bleven beide jongens zeer aan elkaar gewaagd, maar het was Thomas die de derde game wist te winnen met 21-19. Wat een spannende partij! Willemijn verloor haar eerste game, maar pakte wel de tweede game met prima spel. Er volgde een intensieve derde game, waarin Willemijn helaas net niet wist te winnen. Maar wel enorm gestreden weer! Hugo en Lise speelden de eerste mix en wonnen de eerste game. Maar in plaats van de partij in 2 games te winnen ging de tweede game verloren. In de derde game werd orde op zaken gesteld en wonnen Hugo en Lise met 21-5! Thomas en Willemijn konden het goede spel van hun single ook samen laten zien in de mix. Twee enorm spannende games eindigden in winst met 22-20 en 21-19. Eindstand 6-2 winst voor BCN.

Team 3 speelde vandaag ook tegen Invictus, maar dat ging niet om de koppositie in de poule, maar puur om de winst. Elias en Jesse wisten de eerste game te winnen, maar dat lukte niet met de 2e game. Dus gelijk de eerste wedstrijd een derde game, die Elias en Jesse met goed spel wisten binnen te slepen. Lynn en Emma verloren hun eerste game, maar prima instructies tijdens de wissel van de teller (vader van Lynn) liet deze wedstrijd kantelen. De meiden van BCN hadden weinig problemen meer met de tegenstanders en wonnen ook hun partij in drie games. Jesse mocht vandaag de eerste single spelen, maar dat was vandaag geen succes. Jesse ging strijdend ten onder in 2 games. Aafke begon haar single goed met winst in de eerste game, maar games 2 en 3 was de tegenstander helaas beter, waardoor Aafke in drie games verloor. Elias had vandaag weinig moeite met zijn tegenstander en won eenvoudig in 2 games. Megan speelde de laatste single en wist na verlies in de eerste game toch mooi de tweede game te winnen. Helaas lukte het Megan niet om de laatste game te winnen en ging ook haar single in drie games verloren. Jesse en Emma speelden de eerste mix vandaag en dat ging heel goed. Winst in de eerste game en verlies in de tweede zorgde er voor dat er weer een derde game gespeeld ging worden. Deze wisten Jesse en Emma overtuigend te winnen. Elias en Lynn speelden ook een derde game na winst in de eerste en verlies in de tweede game. Maar in de derde game waren de tegenstanders net iets beter en werd zodoende de partij verloren. 4-4 einduitslag met maar liefst 6 van de 8 partijen waarin een derde game werd gespeeld.

Het opstapteam U15 speelde vandaag tegen BC Randstad. Jens en Nick begonnen als eerste dubbel en hadden weinig moeite met hun tegenstanders, winst in 2 games. Thomas en Nick deden dat in de tweede dubbel nog eens dunnetjes over en wonnen dik in 2 games. Jens had een prima tegenstander in de single, maar het was Jens die in de derde game de partij wist te winnen. Nick won in 2 games zijn single tegen de eerste dame van de tegenstander. Thomas trof vandaag ook een goede tegenstander en verloor de eerste game. In de 2 games die nog volgden pakte Thomas wel de winst. Er werd nog 1 dubbelpartij gespeeld door Jens en Thomas en dat was de mooiste partij van de wedstrijd. Jens en Thomas verloren de eerste game met 21-18, wisten de tweede game met 22-20 binnen te harken en waren in de derde game uiteindelijk met 21-18 de winnaars. Weer een mooie 6-2 overwinning voor dit opstapteam.

Opstapteam U12/U9 speelde tegen koploper Drop Shot. Mia en Joris speelden de eerste dubbel maar konden helaas niet op tegen hun opponenten, verlies in 2 games. Hetzelfde kan worden gezegd over dubbel van Ilse en Thijn, hun tegenstander was ook gewoon beter. Ilse kon in haar single helaas ook niets forceren en verloor in 2 games. Dylan was wel sterker dan zijn tegenstander in zijn single en won in 2 games. Joris begon zijn partij prima tegen een zeer jonge, maar talentvolle tegenstander en won de eerste game met 21-12. In de tweede game bleef het zeer lang spannend, tot de tegenstander van Joris met 24-22 winst te winnen. Er volgde een spannende en zenuwslopende derde game, die ook na verlenging werd verloren door Joris. Maar wat een geweldige partij was dit om te zien! Dit zou ook de enige wedstrijd blijken vandaag die in 3 games werd beslist in dit team. Thijn streed moedig in zijn single, maar zijn tegenstander was helaas beter vandaag. Joris mocht met Ilse nog een dubbel spelen en nam revange voor zijn verloren single door in 2 games te winnen. Mia en Dylan troffen zeer sterke tegenstanders en verloren in 2 games. 6-2 verlies tegen een goede tegenstander is helemaal geen slecht resultaat! Volgende keer beter!

Naar het overzicht