Verslagen jeugdcompetitie 27 maart

Deze zondag speelden er 3 teams uit bij Asterix in Kralingen en 1 team bij Conquesto in Zoetermeer. Team JX02 kwam dit weekend niet in actie.

Team JX01 speelde tegen het 4e jeugdteam van Asterix. Thijs en Friso speelden een partij die pas in de derde game werd beslist in het voordeel van Asterix. Het scheelde weinig in die derde game met een score van 23-21. Fenna en Kyara wonnen in 2 games, maar die 2e game werd nipt met 22-20 gewonnen. Thijs bleek in zijn single een klasse beter dan zijn tegenstander en won gemakkelijk in 2 games. Hetzelfde gold voor Fenna die in 2 games vrij gemakkelijk wist te winnen. Tycho lukte dat helaas niet, hij verloor in 2 games. Kyara speelde een goede single en won die in 2 games. Friso speelde de eerste mix met Kyara en zij wisten een derde game uit het vuur te slepen. Helaas werd die derde game niet gewonnen. Tycho en Fenna speelden een geweldige mixpartij. De eerste game werd nipt gewonnen met 21-19, de tweede game ging nipt verloren met 20-22, maar in de derde game waren Tycho en Fenna toch te sterk voor hun tegenstander. Einduitslag een mooie 5-3 overwinning.

Team JX03 speelde tegen het 5e jeugdteam van Asterix. Daniël en invaller Dylan speelden de eerste dubbel en sleepten met een 22-20 winst in de tweede game een derde game uit het vuur. Helaas gaven de jongens van Asterix toen wat extra gas en zodoende verloren Daniël en Dylan in 3 games. Aafke en Elias speelden de tweede dubbel en ook daar was een derde game nodig na winst in de tweede game. Het werd een zeer spannende derde game die helaas met 22-20 door BCN werd verloren. Elias begon zijn single met winst in de eerste game, maar helaas lukte het niet meer om nog een tweede game te winnen. 1 single werd niet gespeeld door Asterix, omdat de speler van Asterix Astma klachten heeft. Daniël verloor de eerste game van zijn single, maar wist zich in de tweede game weer helemaal terug te knokken met 24-22 winst. Er volgde nog een spannende game, waarin het Daniël net niet lukte om de partij te winnen. Hij verloor net aan met 22-20. Aafke verloor haar single helaas in 2 games. De mixen bleken het sterke punt van Asterix, want zowel het duo Dylan en Aafke als Elias en Daniël wisten niet de 10 punten te halen in beide games van hun partij. Einduitslag 7-1 verlies.

Opstap team U15 ging vandaag naar Zoetermeer met 3 heren, want Zoe was er vandaag niet bij. Jens en Nick speelden de eerste dubbel en wonnen gemakkelijk in 2 games. Nick en Thomas kopieerden de eerste mix en wonnen ook in 2 games. Jens had in zijn single weinig moeite met zijn tegenstander en was snel klaar in 2 games. Datzelfde gold voor Thomas, die ook vrij gemakkelijk won. Nick moest in zijn single in de eerste game wat inkomen, maar eenmaal op stoom walste hij in game 2 en 3 over zijn tegenstander heen. De vierde single was automatisch een verliespartij, omdat BCN maar met 3 personen was gekomen. De dubbels van Jens en Thomas en Nick en Jens werden ook gemakkelijk in 2 games gewonnen. Een zeer knappe 7-1 overwinning van Jens, Thomas en Nick!

Opstap team U12/U9 speelde ook bij Asterix. Aaron en Thijn begonnen met een dubbelpartij die zij knap in 2 games wisten te winnen met scores van 21-19 en 23-21. Mia en Joris waren samen in hun dubbel ook te sterk in 2 games voor de meisjes van Asterix. Aaron speelde vandaag eerste heer en trof een goede tegenstander. Helaas verloor Aaron in 2 games, maar met 21-19 in de tweede game scheelde het toch weinig of er was een derde game nodig geweest. Joris won zijn single wel in 2 games. Maar ook Mia moest in 2 games het onderspit delven in haar single. Thijn lukte het vandaag wel om zijn single te winnen en ook in 2 games. Aaron en Mia speelden eerste mix en begonnen hun partij met winst in de eerste game. Helaas tapten de tegenstanders daarna uit een ander vaatje en ging deze mix verloren in 3 games. Thijn en Joris bleken een stuk sterker in hun partij en wonnen in 2 games met ruime cijfers. Met 5-3 winst werd er door dit team wederom een uitwedstrijd gewonnen. Knap gedaan!

Naar het overzicht