verslagen jeugd vrijdag 7 en zondag 9 oktober

De tweede competitieronde voor de jeugd begon voor teams JX1-U17 en team JX5-U13 thuis op vrijdagavond om 18:15 in plaats van op zondag, omdat de tegenstander Blue Sky niet op zondag speelt.

JX1 begon met de dames dubbel en heren singles op drie banen. Bij de dames was Anouk afwezig en Lise wilde wel invallen. Zodoende speelde Lise samen met haar zus Fenna (foto) de damesdubbel en met succes! Er werd in twee games gewonnen. Op de banen naast Lise en Fenna wonnen Thijs en Tobias vrij gemakkelijk hun singles. Vervolgens mochten Tobias en Thijs samen de dubbel spelen en ook die wisten zij te winnen. Fenna speelde de eerste single en won netjes in 2 games. Lise verloor de eerste game van haar flink oudere tegenstander, maar herstelde zich knap in de tweede game en sleepte een derde game uit het vuur. Daarbij kwam de tegenstander van Lise op matchpoint bij 20-18, maar Lise scoorde vervolgens vier punten op rij en won de partij met 22-20 in de derde game.

De mix van Thijs en Fenna ging in 2 games naar BC Nieuwerkerk. Nu was het aan Tobias en Lise om ook het achtste punt binnen te slepen in hun mix. Maar de eerste game werd gewonnen door het koppel van Blue Sky. Tobias en Lise sleepten op karakter de tweede game binnen met 23-21 en er volgde een spannende derde game. Daarin wist de mix van Blue Sky de eer te redden door de game met 21-18 te winnen.

Eindstand 7-1 winst.

JX5 kon ook gelijk op drie banen starten. Omdat Mia er deze avond niet bij was, speelde Thijn als ‘dame’ de dames dubbel met Ilse. Maar ook bij de tegenstander was slechts 1 dame, dus de verhoudingen klopten zodoende toch weer. Ilse en Thijs speelde eerst hun dubbel en tegelijk speelden Joris en Aaron hun singles. Van de drie partijen was Joris als eerste de baan af. Hij won netjes in 2 games. Met 2x 21-19 wonnen ook Ilse en Thijn hun dubbel in 2 games. De partij van Aaron duurde langer dan bij de anderen. Na 21-10 verlies won Aaron met 21-10 de tweede game en er volgde een spannende derde game. Vroeg in die derde game pakte de tegenstander van Aaron een kleine voorsprong en hoewel Aaron zijn uiterste best deed wist hij het gat niet meer te dichten, hoewel hij met 21-19 verlies toch heel dichtbij kwam.

In zijn dubbel met Joris nam Aaron revanche op zijn tegenstander uit de single en er werd in 2 games gewonnen. Ilse liet als vanouds haar tegenstander shuttles rapen en won in 2 games. Thijn kreeg helaas geen grip op zijn tegenstander en verloor in 2 games. Ilse en Joris waren deze avond in vorm, want ook in hun mixpartij had de tegenstander geen schijn van kans. Aaron en Thijn verloren de eerste game van hun partij, maar knokten zich in de tweede game via 21-19 naar een beslissende game. Helaas werd die game gewonnen door de tegenstander, maar niet zonder slag of stoot van Aaron en Thijn.

Eindstand 5-3 winst.

Op zondag 9 oktober 2 teams in de zaal. JX2 U15-1 had opnieuw geen tegenstander en wacht tot 6 november op hun eerste wedstrijd.

JX3 U15-2 nam het op tegen het tweede team van BC Limes. Het team was compleet dus 3 jongens en 3 meiden. Er kwam een mooie opstelling op het wedstrijdformulier. Nick en Thomas speelden de herendubbel. Halverwege de eerste game werd duidelijk dat de tegenstander 1 sterke en 1 zwakke speler had. De tactiek van de BCN’ers werd om alles op de zwakkere tegenstander te spelen en met succes, want de eerste game werd nipt met 23-21 gewonnen. In de tweede game wist de sterke heer weer zijn stempel op de wedstrijd te drukken en zo kwam het aan op een derde game. Daarin voerden Nick en Thomas hun tactiek uit de eerste game perfect uit en wisten zodoende met 21-5 te winnen. Het eerste punt was binnen! Megan en Zoe speelden tegen 2 dames met een zeer goede slag met als gevolg dat er in 2 games werd verloren.

Nick speelde tegen de sterke heer van Limes, maar kon toch goed tegenstand bieden. Desondanks verloor hij toch in 2 games. Het verschil in sterkte van de eerste dame van Limes en Emma was behoorlijk groot. Emma verloor in 2 games. Niels speelde echt een sterke single en pakte de winst in 2 games. Megan had helaas ook geen antwoord op het goede spel van de tegenstander en verloor haar single in 2 games.

Thomas en Emma speelden de eerste mix en verloren de eerste game. Maar de tweede game was enorm spannend met goede punten van beide mixen. Met 20-22 verloren Thomas en Emma nipt en zo waren ze helaas al in twee games klaar met spelen. Niels en Zoe gebruikten de tactiek van de heren dubbel, door zo min mogelijk op de sterke dame en zoveel mogelijk op de wat zwakkere heer. Tot frustratie van de dame van Limes werkte het plan uitstekend en Zoe en Niels wonnen met 2 keer 21-19!

Eindstand 3-5 verlies.

JX4 U13-1 speelde tegen JX2 van BC Vlietwijk. Daniël was er niet bij deze zondag, dus iedereen speelde 3 partijen. Jesse en Elias waren in vorm en wonnen in 2 games hun dubbel. Ook de dames Lynn en Aafke wonnen in 2 games hun dubbel.

Elias zette zijn goede spel door in de single en won in 2 games. Lynn speelde in haar single de wedstrijd van de dag. Ze verloor de eerste game nipt met 21-19, maar was in de tweede game een stuk beter dan haar tegenstander en won die game met 21-9. Er volgde een gierend spannende derde game waarin het uiteindelijk 23-21 in het voordeel van Vlietwijk werd. Jesse was in zijn single ook in 2 games te sterk voor zijn tegenstander. Aafke haalde het vijfde en winnende punt binnen door haar single ook in 2 games te winnen. Elias en Lynn gingen hartstikke lekker in hun mix die zij in 2 games beslisten. Jesse en Aafke wonnen de eerste game, maar verloren de tweede game nipt met maar liefst 23-25. In de derde game werd door Aafke en Jesse alsnog het 7e punt binnengehaald. Een hele mooie overwinning van dit team.

Eindstand 7-1 winst!

Naar het overzicht