Verslag BCN Jeugd 21 mei 2017

Lee Towers, heb je nog een gaatje vrij…?
Want het gaat de goeie kant uit met de jeugd van BCN. De zingende kraandrijver kan zijn smoking weer uit de kast halen, want er zijn twee jeugdteams die het poulekampioenschap in de pocket hebben! Dacht u dat die voetbalclub van Zuid succesvol was? De jonge badmintonners uit Zuidplas kunnen er ook wat van!

Team 2 en Team 4 hebben het voor elkaar! Door de hele competitie met klinkende resultaten te winnen, zijn zij door de concurrentie niet meer in te halen. Het poulekampioenschap is sinds afgelopen zondag in Nieuwerkerks bezit!

Team 2 (Lieke Bracké, Sophie Jille, Maïte van Leuven, Martijn Bouwman, Wessel van Herwijnen, Corné van Vliet) speelde uit tegen het Bodegraafse BBS. De nummer twee in de poule, dus dat is altijd oppassen. Met name hun beste heer had een missie; Hij had de vorige wedstrijd zijn tanden stukgebeten op Martijn; klein van stuk, maar taai als bamboe. Er moest een revanche komen! Groot was dan ook zijn teleurstelling dat Martijn niet aanwezig was. En wat krijgt hij vervolgens voorgeschoteld; een nóg kleiner ventje; Wessel!
De eerste set trok de BBSer nog aan het langste eind; 21-19. Maar toen beet Wessel zich vast als een Jack Russel in een omhooggehouden stok; Tweede set gewonnen met 19-21. En de derde set met 17-21. Híer met die punt!
Ook Corné en Lieke moesten flink op het orgel om hun mix met een driesetter winnend af te sluiten. 24-22, 19-21 en 21-23. Al met al een prima ochtend met heel mooie wedstrijden, een achtnulletje èn een sympathieke tegenstander.

Team 4 (Valerie Bauer, Veronique Sahni, Elsemiek Ockhuysen, Rik Koedoot, Luke van den Heuvel, Jeroen Breedijk) heeft een serieuze prestatie neergezet! Zij kwamen allemaal uit andere teams en de meesten met heel weinig competitie-ervaring. Lopende de competitie zijn zij op elkaar ingespeeld en door spirit en doorzetten uitgegroeid tot winnaars!
Afgelopen zondag speelden zij thuis tegen het als tweede geplaatste Pijnacker. De openende herendubbel was direct een driesetter die héél gelijkwaardig opging en door Rik en Luke met winst werd afgesloten. De volgende drie potjes gingen eveneens naar BCN, waarbij Valerie met 21-3 en 21-5 korte metten maakte met haar tegenstander. Vervolgens trok Pijnacker drie keer aan het langste eind, maar Veronique en Jeroen verzilverden de winst door hun laatste mix met winst af te sluiten! Champagne!

En dan door met de teams die er nog even aan moeten trekken.

Team 1 (Esmee Roxs, Marylse Hijmans, Jasmijn van Hamersveldt, Florian Velten, Edward Houben, Wouter Spruit) speelde uit tegen het Alphense Flair-Zigo. Met een mooie 7 punten kwamen zij weer richting Parkzoomhal. Dat is wel nodig ook, want TFS zit hen op de hielen en heeft er reeds blijk van gegeven álles te doen om de poule te winnen.
Bijna alle wedstrijden in Alphen werden met relatief gemak gewonnen door de BCNers, waarbij Esmee flink aan de bak moest om in een driesetter te winnen in haar enkel. Slechts Jasmijn had wat minder geluk en moest de winst van haar enkel laten schieten.
Voor Team 1 betekent het dat de strijd om de poule nog niet is beslist. Met een beetje geluk (of een wondertje…) is de eerste plaats nog mogelijk!

Bij Team 3 (Manon Oudshoorn, Melanie de Haan, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Tim Borowy, Jeroen Koelewijn) zit het even tegen. Stuk voor stuk gedreven spelers, maar de tegenstand is de laatste tijd erg sterk. Afgelopen weekend tegen Conquesto hebben zij zich met vier (!) driesetters weer het vuur uit de sloffen gelopen. Maar helaas leverde het slechts één puntje op. Dit welverdiende punt kwam uit de single van Tim Borowy, die hiermee de eer van zijn team hoog hield.

De ladies van Team 5 (Svenja van Leuven, Francisca Engelberts, Lisa Meyster, Charlotte Vonk) hadden de afgelopen weken hun stijgende lijn weer te pakken. Trainer Richard had zijn Angels beloofd dat hij bij gelijkspel óf winst op gebak zou trakteren. Dus na de 4-4 van vorige week hield Richard woord en ging voor de wedstrijd langs de bakker. Zó houd je de spirit erin!
Afgelopen weekend echter was het weer even slikken en doorbuffelen. Tegen het sterke Alblasserdam werden er geen punten gescoord. De dubbels van Julia & Francisca en Charlotte & Francisca kwamen met elk een driesetter nog het dichtst in de buurt.
Volhouden meiden! Volgende keer beter.

Team 6 (Lotte Breedijk, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Carlo Roxs, Pascal Roxs) doet het stilletjes best heel goed! Zij staan op een steady tweede plaats in hun poule. Lichtjaren bovenaan staat het nationale kampioensteam van Schollevaar. Die zijn niet meer in te halen. Maar afgelopen weekend hebben die dappere strijders van Team 6 gewoon een achtnulletje binnengehengeld! Tegen het onderaan geplaatste Delft deden onze spelers het weer prima. Iedereen stapte met prachtige scores van de baan!

Team 7 (Maaike Schoonackers, Sophie Aantjes, Silvia Zoccheddu, Bart Verschuur, Sem Looye, Stefan van der Voort) schommelt rond het midden van hun pittige poule. Tegen het Hoogvlietse Boomgaardshoek wisten zij drie punten te verzilveren. Na een verloren single van Bart, wist Maaike het tij te keren door haar single te winnen! Die positieve flow liep door in de mix van Sofia en Stefan, een driesetter én in de herendubbel van Sem en Stefan! Maar daarna herpakte Boomgaardshoek zich en was het gedaan met de zeges.
Maar Team 7 zit niet bij de pakken neer. Boordevol drive en goeie ideeën voor volgend seizoen houden zij de spirit erin!

De jonge leeuwtjes van Team 8 (Paulina Michalewska Urratia, Wout van Herwijnen, Jasper Schuurman, Kevin Bevaart, Thijs Plukaard) doen het prima! Tegen Brielse J3 wisten zij 6 punten te pakken. Daarmee staan zij op een tweede plaats in hun poule, met aan weerszijde sterke oppositie. Met nog één wedstrijd te spelen zou dit voor dit startende teampje een heel keurig resultaat zijn!

 

De uitslagen van afgelopen weekend en tussen haakjes de posities in de poules;

Team 1 - Flair/Zigo, BC J2                       7-1 (1)
Team 2 - BBS J1                                        8-0 (1, kampioen!)
Team 3 - Conquesto J2                           1-7 (4)
Team 4 - Pijnacker, BC J3                       5-3 (1, kampioen!)
Team 5 - Alblasserdam, BC J3              0-8 (4)
Team 6 - Delft, BC J6                               8-0 (2)
Team 7 - Boomgaardshoek, PBC J 4   3-5 (4)
Team 8 - Brielse BC J3                            6-2 (2)

Naar het overzicht