Verslag BCN Jeugd 2 april 2017

De mooiste clear, sla je na een kouwe slok bier!

En dan hebben we het niet eens over het Grote Mannenteam dat ook in deze voorjaarscompetitie meedraait. Nee, het was bij één van onze jeugdige teams waar plots een gerstenatje langs de lijn stond. Of dat in hun prestaties heeft geholpen, leest u in het verslag hieronder.

 

Team 1 (Esmee Roxs, Marylse Hijmans, Jasmijn van Hamersveldt, Florian Velten, Edward Houben, Wouter Spruit) deed het in light-versie (Florian en Esmee speelden beiden niet mee) weer prima. De enige weerstand kwam uit de mix van Edward en Jasmijn, maar deze werd netjes in twee sets beslecht. Jasmijn liet in de eerste damesenkel met 21-3 en 21-1 zien een best shuttletje te kunnen slaan. Ook Wouter stapte met indrukwekkende getallen van de baan, terwijl Marylse een knappe prestatie leverde door van de geroutineerde Suzanne de Gans te winnen.
Het resultaat? 8 punten in de pocket en wéér wat steviger op die eerste plek!

Team 2 (Lieke Bracké, Sophie Jille, Maïte van Leuven, Martijn Bouwman, Wessel van Herwijnen, Corné van Vliet) gaat ook lekker en moest aantreden tegen Pijnacker. De opgebouwde voorsprong in de poule is intussen zo groot, dat sommige spelers zich wat experimenten durven te veroorloven. Zo had één van de jongere heren, laten we hem voor de vorm Wessel noemen, zijn bidon ingewisseld voor een blikje Radler. Of het geholpen heeft weten we niet, maar de blije geiten kwamen weer fijn met 8 punten naar de Parkzoomhal.
Speciale vermelding voor Corné van Vliet die in zijn single behoorlijk aan de bak moest. Eerste set gewonnen, tweede verloren. Maar Corné is intussen bekend als de stille kracht en in de derde set had hij zijn tegenstander eronder. Knap gedaan.

Team 3 (Manon Oudshoorn, Melanie de Haan, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Tim Borowy, Jeroen Koelewijn) ging dit weekend als een raket! Zij hadden het Barendrechtse Flying Shuttle te gast en die zijn zonder punten weer huiswaarts gegaan. De Nieuwerkerse shuttelaars waren duidelijk sterker, wat in riante scores tot uitdrukking kwam. Dat is heel prettig voor de poule, want team 3 is daardoor opgeklommen naar een tweede plek deze week! Volgende week spelen zij tegen de nummer 3, dus dat belooft een spannende wedstrijd te worden.

Team 4 (Valerie Bauer, Veronique Sahni, Elsemiek Ockhuysen, Rik Koedoot, Luke van den Heuvel, Jeroen Breedijk) speelt steady en heel goed. Zij zijn tot dusver ongeslagen en ook dit weekend kwamen zij als overwinnaars van de baan! Dat mag best een knappe prestatie genoemd worden tegen het als derde geplaatste Randstad J6. Met name de enkels van Valerie, Jeroen en Luke leverden indrukwekkende getallen op. Luke verdient een pluim; verleden jaar viel hij soms in bij teams en dit jaar staat hij voor het eerst als vaste speler tussen de lijnen. Gelijk zó meedraaien is thumbs up!

Ons leuke-vlotte-meidenteam 5 (Svenja van Leuven, Merel Jongekrijg, Francisca Engelberts, Lisa Meyster, Charlotte Vonk) had het zwaar dit weekend. Zij speelden uit tegen het Kralingse Asterix, dat líchtjaren ver bovenaan de poule staat! Niet zo gek als je daar niet van wint, dus.
Maar onze meiden gingen er dapper tegenaan! De taaie doorzetter die er nog de meeste punten uit wist te peuteren, was Fransisca in haar single. Helaas geen gewonnen setjes voor onze chica’s, maar hé; je leert het meest van de wedstrijden die je verliest! Volgende week weer beter, dus.

Team 6 (Lotte Breedijk, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Carlo Roxs, Pascal Roxs) heeft de smaak te pakken! Dat teampie heeft uit tegen Dynamo Sassem gewoon hartstikke goed staan spelen en zijn met 7 punten in de badmintontas weer naar Zuidplas gekomen!
Carlo speelde een zenuwslopende single als opening die hij tot 24-22 wist te rekken. En vervolgens moest alleen de mix met Pascal en Merel prijs worden gegeven. Op het randje, want beide sets eindigden in 19-21… Thom singelde tegen een dame en wist hier overtuigend van te winnen.
Puike prestaties van deze gedreven sporters en goed voor een gedeelde tweede plaats in hun poule!

Team 7 (Maaike Schoonackers, Sophie Aantjes, Silvia Zoccheddu, Bart Verschuur, Sem Looye, Stefan van der Voort) heeft niet gewonnen, maar wel ontzettend goed staan spelen! Want 3-5 tegen Ritte Spijkenisse is helemaal zo gek nog niet. Het waren dit keer vooral de kerels die punten wisten te scoren. Stefan startte met een overweldigende single. Vervolgens een ruim gewonnen dubbel van Bart en Sem. En tot slot een knappe mix van Sofia en wederom Stefan. Volhouden, Team 7!

De kaboutertjes van Team 8 (Paulina Michalewska Urratia, Wout van Herwijnen, Jasper Schuurman, Kevin Bevaart, Thijs Plukaard) hebben zich ook weer doen gelden. Uitspelend tegen Schollevaar J9 hebben zij 7 kostbare punten gescoord. De mix met Paulina en Wout moest in een driesetter helaas prijs worden gegeven, maar alle andere wedstrijden waren voor het strijdbare team uit Nieuwerkerk! Met deze overwinning op zak staat dit teampje op de eerste plaats van hun poule met vier punten voorsprong. Dat wordt nog een spannende, tweede helft van de competitie!

 
De standen van afgelopen weekend;

Team 1                -             Ritte Spijkenisse, BC J1                                 8-0                       
Team 2                -             Pijnacker, BC J1                                             8-0
Team 3                -             The Flying Shuttle Barendrecht J6                 8-0        
Team 4                -             Randstad, BC J6                                            8-0        
Team 5                -             Asterix, BC J4                                                0-8
Team 6                -             Dynamo Sassem, BC J4                                7-1        
Team 7                -             Ritte Spijkenisse, BC J5                                 3-5
Team 8                -             Schollevaar, BC J9                                         7-1

Naar het overzicht