Verslag BCN Jeugd 19 maart 2017

 

De gedreven, jonge badmintonners van BCN hebben afgelopen weekend weer voor een hoop mooie wedstrijden gezorgd. Dat resulteerde in vier keer winst, één keer gelijkspel en twee drie keer verlies.

Hieronder het complete verslag;

We bijten het spits af met het vlaggeschip van onze voorjaarscompetitie; Team 1 (Esmee Roxs, Marylse Hijmans, Jasmijn van Hamersveldt, Florian Velten, Edward Houben, Wouter Spruit). Zij konden na een paar weken retraite weer aan de bak en wel tegen het Kralingse Asterix J2.

De weerstand kwam bij Asterix met name van hun dames. Zowel de damesdubbel als de single van Marylse werden na pittige driesetters prijsgegeven aan de tegenstander. Maar gelukkig zijn daar onze kerels nog! Zowel de geroutineerde Florian en Edward, als de veelbelovende Wouter Spruit hielden het overwicht aan eigen zijde. Het resultaat was een mooie 6-2 en een positie aan de kop van hun poule! 

Team 2 (Lieke Bracké, Sophie Jille, Maïte van Leuven, Martijn Bouwman, Wessel van Herwijnen, Corné van Vliet) was zaterdag te gast bij EVBC Vlietwijk. In een hal met houten vloer, verse koffie en zelfgebakken cake náást de baan was het aangenaam spelen. Dit resulteerde in een fraai resultaat van 6-2, waarmee Team 2 netjes bovenin haar poule blijft. 

Team 3 (Manon Oudshoorn, Melanie de Haan, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Tim Borowy, Jeroen Koelewijn) was een publiekstrekker in de Parkzoomhal dit weekend, en terecht! Zij speelden tegen de partij die stijf bovenaan hun poule staat; Schipluiden J1. Maar daar lieten zij zich niet door afschrikken. Door 110% inzet en mooi, constant spel wisten zij dapper partij te geven en een knappe 4-4 te realiseren!

Bart kreeg de omstanders op het puntje van hun stoel door zich in de tweede set van zijn enkel vanuit 14-20 terug te knokken naar 24-22. Zowel Tim & Floor als Bart & Manon wisten de mix te winnen, terwijl Melanie een knappe single veroverde. Knappe prestatie van dit team!

Team 4 (Valerie Bauer, Veronique Sahni, Elsemiek Ockhuysen, Rik Koedoot, Luke van den Heuvel, Jeroen Breedijk) deed weer goede zaken. Hun positie bovenaan de poule is dit weekend verder verstevigd door een mooie 7-1 winst op Orbiton. In de Parkzoomhal lieten deze zwoegers weer indrukwekkende cijfers zien. De enige weerstand kwam in de single van Elsemiek, die in een driesetter net niet aan het langste eind trok. 

Ons charmante Team 5 (Svenja van Leuven, Francisca Engelberts, Lisa Meyster, Charlotte Vonk) speelde op zaterdag uit tegen ShuttLEQ. En de ladies hebben een stijgende lijn te pakken, want er werd deze week één setje meer binnengehengeld dan de wedstrijd daarvoor. Dat is een goede zaak. Zowel de dubbel van Lisa & Charlotte als de enkel van Svenja werden met winst afgesloten. Benthe en Lisa waren heel dichtbij met een spannenede driesetter die eindigde in 21-23.

Volhouden, meiden!

Team 6 (Lotte Breedijk, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Carlo Roxs, Pascal Roxs) speelde thuis tegen The Smashing Fellows. Het was een wedstrijd die behoorlijk wat kijkers trok omdat de teams best aan elkaar gewaagd waren. De steady spelende Merel en Thom beten met hun beide, gewonnen singles het spits af. Carlo en Pascal verdienden respect voor hun tomeloze inzet. Al hun wedstrijden waren driesetters waarmee zij stevig partij boden aan hun tegenstanders.

Met name de laatste driesetter van Carlo & Lotte was met twee sets 32-21 een zenuwsloper. Maar wél gewonnen!  Eindresultaat 3 - 5.

Team 7 (Maaike Schoonackers, Sophie Aantjes, Silvia Zoccheddu, Bart Verschuur, Sem Looye, Stefan van der Voort) had het pittig tegen de koploper in hun poule; Conquesto J4. Waren zij vorige week nog triomfantelijk met een achtnulletje, deze week was het even slikken met een nul-achtje. Zelfs de extra feestelijke hulp van de jarige Stefan mocht niet baten, want het team kwam zonder punten weer huiswaarts. Volgende keer weer beter!

Welk team is opgeteld slechts 50 jaar oud en sleept er tóch een achtnulletje uit? Die benjamins van Team 8 (Paulina Michalewska Urratia, Wout van Herwijnen, Jasper Schuurman, Kevin Bevaart, Thijs Plukaard) natuurlijk! En dat deden ze op een ingelaste wedstrijd op dinsdagavond in plaats van hun training. Nog warm van de spannende wedstrijd tegen Invictus afgelopen zaterdag, speelden zij een prima wedstrijd tegen het Bergambachtse Blue Sky en sloten af met dikke winst!  

Alle uitslagen op een rijtje;

Team 1 - BC Asterix J2               6 - 2

Team 2 - EVBC Vlietwijk J1        6 - 2

Team 3 - BC Schipluiden J1       4 - 4

Team 4 - BC Orbiton J4              7 - 1

Team 5 - ShuttLEQ J5                2 - 6

Team 6 - Smashing Fellows J2  3 - 5

Team 7 - Conquesto J4              0 - 8

Team 8 - Blue Sky J4                 8 - 0

Naar het overzicht