Verslag BCN Jeugd 12 maart 2017

Terwijl de krokussen als raketten de grond uitknallen, werd in den lande weer hard gebadmintond door jonge BCNers. 
En het ging weer lekker! Van de zeven gespeelde wedstrijden, hebben we er vier gewonnen! Eén eindigde in gelijkspel en twee werden er verloren. 
 
Team 1 (Esmee Rokx, Marylse Hijmans, Jasmijn van Hamersveldt, Florian Velten, Edward Houben, Wouter Spruit) had verlof. Zij hoeven pas 19 maart weer aan de bak. 
 
Team 2 (Lieke Bracké, Sophie Jille, Maïte van Leuven, Martijn Bouwman, Wessel van Herwijnen, Corné van Vliet) speelde in de Parkzoomhal tegen Nieuwkoop J1. Afgezien van één heel sterke, mannelijke tegenstander, waar zelfs Martijn zijn tanden op stuk beet, bleek de rest van de oppositie goed te handelen. Lieke wist het aanwezige publiek aan de Valdispert te krijgen door haar achterstand te laten oplopen tot 12-18, om vervolgens in te lopen en met 22-20 te winnen. Ze-nuw-slo-pend…
Ongetwijfeld geholpen door de uitgedeelde roze koeken (basisrantsoen voor iedere, verstandige sporter…) werd de pot afgesloten met een mooie 6-2.
 
Team 3 (Manon Oudshoorn, Melanie de Haan, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Tim Borowy, Jeroen Koelewijn) speelde in het lommerrijke Kralingen tegen Asterix. De heren van de tegenpartij waren makkelijk te kloppen. Eén van de twee viel zelfs in zonder enige competitie-ervaring, dus tja…
Maar de dames waren tough cookies. Met name Manon had een pittige kluif aan de Aziatische tegenstandster. Eerste set een sombere 6-21. En dan terugkomen in de tweede set met 19-21 is knap! Melanie gaf haar tegenstander klop en ook Bart wist zijn enkel in winst om te zetten. Eindscore was een nette 5 - 3 voor BCN!
 
En Tateretateretááá!!! Team 4 (Valerie Bauer, Veronique Sahni, Elsemiek Ockhuysen, Rik Koedoot, Luke van den Heuvel, Jeroen Breedijk) heeft gewoon een achtnulletje binnengehengeld! Zo doe je dat, dus. Verzamelen op de parkeerplaats. Over de A12 naar Loosduinen. Daar gedurende twee uur je shuttles door de stratosfeer jagen. Die 8 punten in je badmintontas stoppen. En hup, weer terug richting Zuidplas!
Te oordelen naar de overweldigende scores (21-3, 21-2, 21-8, 21-9, 21-4, 21-7, 21-6, etc…) zit er bij Onder Ons iets in het leidingwater, óf ons Team 4 is in Olympische vorm! We hopen natuurlijk op het laatste én dat dit de rest van het seizoen doorzet.
 
En dan het mooiste team van de club; Het niet-te-vermijden meidenteam 5 (Svenja van Leuven, Francisca Engelberts, Lisa Meyster, Charlotte Vonk, Julia Rietdijk). 
Zij speelden hun eerste wedstrijd uit tegen Alblasserdam J3 en bleek nog best pittig. Dat is ook niet zo gek, want onze enthousiaste chica’s spelen dit jaar voor het eerst competitie én met elkaar. 
Ondanks twee spannende driesetters in de dubbel van Lisa en Charlotte en in de enkel van Lisa, wilde het niet vlotten met de punten. 
En toen was daar Elsemiek Ockhuysen. U weet wel, die eigenlijk in team 4 speelt. Die flikt het gewoon om in te vallen en gelijk het enige, gewonnen puntje op haar naam te schrijven! Proficiat, Elsemiek! Eindresultaat; een dapper verworven 1 - 7.
 
Team 6 (Lotte Breedijk, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Carlo Roxs, Pascal Rokx) verdient applaus. Ze hebben geen punt gescoord, maar daar zit wel een verhaal achter. Want wat is het geval; zij moeste aantreden tegen een heel geroutineerd Schollevaar J7 dat verleden jaar Landskampioen is geworden! Die kunnen dus een aardig shuttletje slaan…
Onze jonge badmintonners hebben stuk voor stuk gegeven wat zij waard waren, maar hier was geen kruid tegen gewassen. Wat wél positief is, is dat BCN voorlopig op nummer 2 van hun poule staat! Direct achter Schollevaar. Dat kon dus nog best een spannend seizoen worden…
 
Team 7 (Maaike Schoonackers, Sophie Aantjes, Silvia Zoccheddu, Bart Verschuur, Sem Looye, Stefan van der Voort) heeft ook voor een stunt gezorgd! Zij moesten in de Parkzoomhal namelijk tegen… DKC. En wie een beetje verstand van badmintonnen heeft weet: DKC, dat zijn geen koekenbakkers! 
Maar dat maakt de dappere strijders van Team 7 niets uit. Die stappen de baan op. Racket stevig in de hand. Gaan spelen en… slepen er een achtnulletje uit! 
Dat ging niet zonder slag of stoot, getuige de driesetters van Maaike’s enkel, Bart & Sofia’s mix en Silvia’s enkel. Het toetje was een overtuigende mix van Maaike en Stefan die eindigde in 21-7 en 21-11. Na de 0-8 van vorige wedstrijd is dit een mooie beloning!
 
Team 8 (Paulina Michalewska Urratia, Wout van Herwijnen, Jasper Schuurman, Kevin Bevaart, Thijs Plukaard) draagt de lantaarn van dit verslag. Zij moesten tegen Invictus in Waddinxveen en dat team staat stijf bovenaan in de poule. Daarom had Team 8 speciaal voor deze wedstrijd een exclusieve, doordachte, uitgekiende strategie; ‘We gaan ons best doen en zien wel hoe ver we komen’. 
En dat werkte helemaal niet onaardig! Want van de 8 potjes werden er 4 gewonnen! 
Een speciale vermelding gaat uit naar Thijs Plukaard, want die stond echt als een BAAS te spelen! Thijs had zoveel drive om te winnen, dat hij haast licht gaf. En met resultaat, want alle drie zijn wedstrijden heeft hij met winst afgesloten! Top gedaan, kerel.
 
 
Hieronder de uitslagen van afgelopen weekend;
 
Team 1 - niet gespeeld
Team 2 - BC Nieuwkoop J1 6 - 2
Team 3 - BC Asterix J3 5 - 3
Team 4 - BV Onder Ons J5 8 - 0
Team 5 - BC Alblasserdam J3 1 - 7
Team 6 - BC Schollevaar J7 0 - 8
Team 7 - BC DKC J5 8 - 0
Team 8 - BC Invictus J2 4 - 4
 
 
Naar het overzicht