Vandaag - 21 januari 2024 - volgde de tweede (thuis)wedstrijd.

Team J1 speelde tegen de Schollevaar die in de eerste ronde ook 8 punten had gehaald. Het voelde al een beetje als een strijd om de 1e plek in de poule. Hugo was lekker chillen en Thomas W. kwam het team aanvullen. Het was leuk om te zien hoe hij op sleeptouw genomen werd in de dubbels die hij samen met Thomas vH en Tobias speelde. Hij ging er steeds beter door spelen.
Er werden meerdere 3-setters gespeeld (zelfs in 'de blessuretijd') met als mooi resultaat een 6-2 winst.
Nu lijkt dat een makkelijke overwinning maar in de singels van Yenthe en Thomas vH waren de verschillen miniem (21-19, 22-20, ..).

Team J2 had onverwachts een vrije zondagochtend omdat de tegenstander Randstad veel zieken had. In februari wordt de wedstrijd ingehaald.

Team J3 speelde tegen een ander - wel compleet team - van Randstad en kon door een overwinning met 4-2 de gedeelde 1e plek overnemen.
Jesse had even tijd nodig om op gang te komen en verloor de eerste set, haalde de tweede makkelijk binnen waarna een derde set er weer om ging spannen.
Op de valreep werd de partij met 16-14 gewonnen. Tim zijn singel ging in twee sets verloren maar het scheelde niet veel of er was een derde nodig.
Voor Daniel verliep zijn partij een stuk makkelijker. De dubbels werden in twee sets (Daniel/Elias) en drie sets (Jesse/Daniel) gewonnen.
De laatste dubbel (Elias/Tim) ging in drie sets naar Randstad.

In de poule van team J4 liggen de niveaus dicht bij elkaar. Vorige keer tegen Brielse werd met 3-3 gelijk gespeeld.
Vandaag werd er tegen Schollevaar een puntje meer gehaald (4-2). Joris was ziek dus Ilse, Mia, Thijn en Aaron mochten de wedstrijden verdelen.
Met de single had Ilse geen moeite vandaag, haar tegenstandster kreeg ik beide sets maar 2 punten. Thijn daarentegen moest voor elk punt aan de bak.
De tweede set werd net aan verloren (14-16) de derde set werd net aan gewonnen (15-13). Aaron had meer moeite vandaag. De eerste set was snel verloren. In de tweede set werd nog een goede poging gedaan maar hij kwam net te kort (13-15) waardoor er geen derde set meer kwam. In zijn dubbels ging het beter. Met Thijn samen lukte het in twee sets te winnen. Met Mia samen moest zelfs een derde set gespeeld worden. Helaas werd die uiteindelijk verloren.

Team J5 was net als vorige keer compleet. Rosalie, Nathan, Max en Jao hadden er zin in. Ze wisten nu een beetje wat ze konden verwachten.
Een van de dames van Gouda had haar zaalschoenen vergeten en dit werd hoffelijk opgelost door Jao ???? die zijn schoenen af en toe uitleende.
Alle wedstrijden werden in twee sets beslists. Vier keer wist Nieuwerkerk te winnen en Gouda pakte de andere twee.
Door deze winst (4-2) op Gouda zijn beide teams van plek gewisseld in de poule. BCN staat nu op de 3e plek. Wie weet wat er nog mogelijk is?