Vacature Hoofdtrainer Senioren

Badmintonclub Nieuwerkerk aan den IJssel (BCN) zoekt een nieuwe hoofdtrainer voor de senioren competitieteams in bonds- en regiocompetitie

 
Het doel van BCN is om haar leden uit te dagen zichzelf op sportief vlak te verbeteren. Het leveren van een prestatie valt bij ons samen met plezier hebben voor, tijdens en na het badmintonnen. BCN stelt zich ten doel een sociale vereniging te zijn waarbinnen iedereen zich thuis voelt. Waarden als saamhorigheid, behulpzaamheid en sportiviteit passen bij onze vereniging. Om het sociale aspect van de vereniging te versterken worden ook activiteiten naast het badmintonnen georganiseerd zoals toernooien, een weekend weg en een fietstocht/barbecue.

BCN heeft een ledenbestand van circa 200 leden, daarvan circa 60 competitie spelende senioren. We badmintonnen het gehele jaar (inclusief zomerbadminton) in de Parkzoomhal in Nieuwerkerk aan den IJssel. BCN heeft in het seizoen 2014-2015 11 competitieteams senioren. Het niveau varieert van de 7e klasse tot en met de 4e divisie, waarin zowel ons eerste als tweede team in uitkomen en goed presteren. 

Functieomschrijving
Training
In het huidige seizoen zijn er 2 trainingsavonden: de dinsdag- en de vrijdagavond. Op beide avonden wordt tussen circa 20:00 en 23:00 uur training gegeven. Op beide speelavonden wordt momenteel getraind in twee groepen (link: http://www.bcnieuwerkerk.nl/speeltijden.html). Let op: de verdeling van trainingstijden en -dagen kunnen voor het komend seizoen wijzigen. Graag betrekken wij de nieuwe trainer zoveel mogelijk bij de indeling van de trainingstijden. We zoeken een trainer die op beide avonden volledig beschikbaar is. 

Coaching
Bij BCN worden competitiewedstrijden gespeeld op zondagochtend vanaf 10:00 uur. Het is gewenst dat de trainer tijdens de najaarscompetitie op de wedstrijddagen in de zaal aanwezig is om de thuisspelende competitieteams te coachen.

Opleiding & ervaring
Onze voorkeur gaat uit naar een gediplomeerde trainer, bij voorkeur niveau SL4 maar ten minste van SL3. Indien het een opleiding betreft van een oudere leergang met andere benaming dan vergelijkbaar met minimaal SL3. Indien een kandidaat niet beschikt over een geldige licentie maar wel bereid is deze middels bijscholing te behalen dan is dit bespreekbaar.

Samenstelling spelersgroep
De spelersgroep is een mix van jong en oud, de jongste spelers zijn 15 jaar terwijl vijftigers zich ook nog kranig weren. Over het algemeen houden de spelers van een stevige training, de BCN-ers willen echt uitgedaagd worden en zijn op zoek naar een trainer die ze daarbij kan en wil helpen. 
 
Planning
Onze voorkeur gaat uit om zo snel mogelijk na de najaarscompetitie de samenwerking te laten beginnen (februari of maart) mocht dit echter niet lukken door verplichtingen bij de huidige club dan is dit bespreekbaar. De reden dat we liefst zo snel mogelijk gaan starten is dat spelers en trainer dan aan elkaar kunnen wennen voordat het volgende competitieseizoen begint. 
 
Contact
Bent u ge├»nteresseerd in de functie als trainer bij onze vereniging? 
Neem dan snel contact met ons op via cc@bcnieuwerkerk.nl t.a.v. Peter Korbee (tel: 06-14 79 79 29)
 
De volledige vacaturetekst (inclusief gevraagde competenties) is als PDF ook te DOWNLOADEN 

 

Naar het overzicht