Speelweek 8: We zijn op de helft!

Team 1

BC Nieuwerkerk kwam deze week uit tegen koploper BC Voorburg 1. In de eerste wedstrijd had Nieuwerkerk goed gescoord met een gelijkspel, maar helaas resulteerde het dit keer met een 7-1 verlies. Zie het aparte verslag op onze website.

Team 2

Vandaag speelde team 2 de eerste returnwedstrijd. In september werd er uit op vrijdagavond met 5-3 verloren van Veglo. Dit was zo'n avond waarop we het gevoel hadden dat er meer in had gezeten.

We begonnen op 2 banen met de herendubbel en de damesdubbel. Peter en Koen wonnen de spannende 1e game met 21-19. In de 2e game liep het allemaal wat minder en werd er met 21-11 verloren. In de 3e game was er steeds een kleine achterstand en werd uiteindelijk met 21-16 verloren.

Sanne en Debby speelden goed geconcentreerd en pakten met 21-12 en 21-7 de overwinning.

Stefan begon goed aan zijn single en won de 1e game met 21-14. Helaas lukte het in de 2e game allemaal niet zo goed, 21-8 verlies. In de 3e game ging het in het begin gelijk op, waarna de tegenstander toch een gaatje wist te pakken en met 21-15 wist te winnen.

Sanne wist haar tegenstandster goed te laten lopen en pakte de 1e game met 21-15. In de 2e game kon Sanne nog wat extra aanzetten en pakte deze met 21-10.

Peter had in zijn single even tijd nodig om goed in de wedstrijd te komen. De 1e game ging daardoor met 21-13 naar Veglo. In de 2e game was Peter de betere en won met 21-14. Wat volgde was een spannende 3e game. Peter pakte een 20-17 voorsprong, waarna zijn tegenstander via het net 4 punten op rij maakte. Vervolgens een punt voor Peter op de lijn, waarna ook de laatste 2 punten naar Peter gingen.

Debby had ondertussen ook haar single gespeeld. In de 1e game wist zij haar tegenstander goed te laten lopen en won met 21-14. In de 2e game wist de dame van Veglo meer shuttles te halen en kon Debby met 21-19 de game net niet winnen. In de 3e game werd het tempo door Debby wat verhoogd, waarna de winst met 21-7 ruim werd binnen gehaald.

Stefan en Sanne hadden in hun mix een paar punten nodig om de juiste strategie te bepalen. Dit lukte, waarna de overwinning met 21-15 en 21-13 werd binnen gehaald.

Koen en Debby maakten het in de 2e game erg spannend, maar gelukkig wonnen zij deze toch nog met 22-20. In de 2e game speelden ze met meer tempowisselingen, hier kon de mix van Veglo niet goed op reageren en werd met 21-12 ook de 2e game gewonnen.

Via deze 6-2 overwinning klimt team 2 naar de 3e plek in de poule. Volgende week spelen we thuis tegen koploper Schollevaar.

Team 3

Team 3 verloor thuis met 3 – 5 tegen BV Ribad.

Team 4

Team 4 speelde deze week uit tegen BV Ribad en verloor met 7-1.

Team 5

Team 5 speelde vandaag tegen BC Delft. De heren, Jeroen en Jeroen, hadden een pittige tegenstand. Helaas in 2 sets verlies. Valerie speelde vandaag helaas niet mee, waardoor Sophie en Ingrid hun eerste dubbel ooit speelden. De wedstrijd begon goed, de eerste set won BCN. De dames van de tegenstander maakten veel fouten op het scherpe spel van Sophie en Ingrid. In de tweede set kwam de tegenstander goed terug. In de derde set bleef hetzelfde beeld. Verlies in 3 sets.

Corné als eerste heer won de eerste set, maar kon dit helaas niet vasthouden. Zijn tegenstander kwam goed op gang, waardoor die de tweede en derde set naar zich toe kon trekken. Ingrid speelde dankzij een tactische inzet haar eerste single van dit seizoen als eerste dame. De eerste set speelde ze heel scherp, waardoor ze deze won. De tweede set werd helaas verloren. En ondanks een goede eindsprint in de derde set, net aan verloren. Jeroen Bloom begon zijn single goed met een ruime winst in de eerste set. Tweede set helaas verloren, net als de derde. Sophie draaide de stand om. Verloor net aan de eerste set. Maar Sophie bleef kalm en scherp spelen, tot frustratie van haar tegenstandster, waardoor ze de tweede en derde set won!

De eerste mix werd gespeeld door Jeroen IJpelaar en Ingrid. Helaas kwamen ze niet in hun spel door de snelle en sterke heer van de tegenstander die met veel trucballen BCN wist uit te spelen. Corné en Sophie konden hun tegenstanders netjes uitspelen. Er waren een paar spannende rally's, maar met 2x 21-18 zorgden ze voor het 2e punt. 2-6 verlies, 5x een driesetter en Sophie die de eer van team 5 heeft gered.

Team 6

Team 6 trof vandaag tegenstander Robad uit Rozendaal. Uit bij Robad werd in de eerste wedstrijd van het seizoen nog 4-4 gespeeld. Maar team 6 is de laatste weken meer en meer op stoom gekomen.

Wessel en Pim speelden in de dubbel tegen hun tegenstanders, de enige tegenstanders van wie zij dit seizoen nog maar hadden gewonnen, een prima partij. De eerste game ging nog naar de bezoekers, maar de tweede werd met 21-9 overtuigend gewonnen. De derde game was de laatste tijd niet een succes voor Wessel en Pim, maar de focus en het spel waren vandaag prima. Het resultaat was winst in de derde game met 21-15.

Suzanne en Marijna begonnen prima met winst in de eerste game, 21-18. In de tweede game zakte het niveau van BCN wat weg, waardoor die game met 18-21 verloren ging. In de derde game pakten Marijna en Suzanne al snel een voorsprong, die zij niet meer uit handen gaven.

Martijn speelde een dijk van een heren enkel. De eerst 2 games waren thrillers, 21-19 voor Martijn en 22-20 voor zijn tegenstander. In de derde game had Martijn zijn zaakjes op orde, kwam op voorsprong en wist die tot het einde vast te houden. 21-16 in de derde game.

Suzanne speelde de eerste dames single, tegen de tegenstander waar ze uit al van had gewonnen. Maar de eerste game ging deze keer naar de dame van Robad en wilde Suzanne ook deze keer winnen, dan moest er een derde game worden gespeeld. Gelukkig kwam Suzanne helemaal terug in haar spel en zij liet de dame van Robad de resterende 2  games kansloos met 21-12 en 21-11.

Wessel was vandaag de eerste die zijn tegenstander in 2 games op de knieën wist te krijgen. De eerste game eindigde in 21-14 voor Wessel. De tweede game bood de heer van Robad meer verzet, maar Wessel pakte de game wel met 21-19.

Lieke moest vandaag lang wachten om te spelen, de zesde partij van de wedstrijd was pas haar eerste. Lieke had geen enkele moeite met haar tegenstandster die veel fouten maakte en klaarde de klus overtuigend in 2 games met standen 21-11 en 21-12.

6-0 voorsprong met de mixen nog te spelen bracht toch enige opwinding en spanning bij team 6. Zou het lukken om ook de mixen te winnen en met 8-0 winst naar huis te gaan? Marijna en Pim schoten weer uit de startblokken en pakten de eerste game met 21-8. Halverwege de tweede game zakte het hoge niveau wat weg, maar het bleek nog voldoende voor winst met 21-17. En nu was het dus 7-0.

Martijn en Lieke waren de eerste game nog niet bij de les en die game ging verloren met 11-21. Ging Robad dan toch nog een punt pakken? Natuurlijk niet, want Martijn en Lieke schakelden een tandje bij en lieten hun tegenstanders met 2x 21-12 met lege handen achter.

Iedereen van team 6 was zeer blij met deze mooie 8-0 overwinning. Plek 3 in de poule is nog maar 1 puntje verwijderd, maar aanstaande zaterdagavond moet er dan wel goed worden gepresteerd in en tegen Oosterhout.