Speelweek 6: BCN vecht voor elke punt!

Team 1

Tijdens de uitwedstrijd tegen PIP BBV1 heeft BC Nieuwerkerk mooi een 5-3 overwinning binnengehaald! Zie het aparte verslag hiervan op onze website.

Team 2

Team 2 kreeg vandaag de nummer 7 BC Limes op bezoek. Na vorige week uit de degradatiezone te zijn gestegen, deze week de opdracht om afstand te nemen.

Peter en Koen speelden een solide dubbel en wonnen in 2 games. Debby en Sanne begonnen minder goed en verloren de 1e game, waarna de 2e game door hard knokken wel gewonnen werd. Helaas waren er in dr 3e game weer te veel fouten aan Nieuwerkerkse kant, waardoor het punt naar Limes ging.

In de singles verloren Stefan, Sanne en Peter alle drie de 1e game met 21-19, maar wonnen door sterk en geduldig spel ook alle drie de 2e en 3e game. Debby won wel de 1e game, zette dit door en won ook de 2e game.

Stefan en Sanne hadden nog geen succes gehad in hun mix, en kozen voor een heel nieuw tactisch plan. Door sterk en aanvallend spel werd de 1e game vrij makkelijk binnen gehaald. In de 2e game werd de overwinning al geroken, maar kwam Limes terug en wist met 28-26 de 2e game te winnen. Vol vertrouwen en met een kleine tactische wijziging werd de 3e game weer een prooi voor Nieuwerkerk.

Koen en Debby speelden een sterke 1e game. Vervolgens wist Limes hun tactiek aan te passen en verloren Koen en Debby de grip op het spel en verloren in 3 games.

Veel partijen in 3 games, maar uiteindelijk toch een mooie 6-2 overwinning. Volgende week tegen de nummer 4 Hillegom die maar 2 punten boven ons staan én een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Team 3

Team 3 leed thuis helaas een verloren wedstrijd tegen BC Delft met 3 -5.

Team 4

Tegen ABC Swindregt had team 4 mooi een overwinning geboekt tijdens hun uitwedstrijd met 6-2.

Team 5

Team 5 moest deze week aan de bak tegen BC Asterix.

Jeroen Bloom was volledig hersteld van zijn blessure en werd er besloten dat hij twee wedstrijden ging spelen. Om te beginnen met de dubbel met zijn naamgenoot IJpelaar, de eerste keer dat deze dubbel werd gespeeld dit seizoen, maar dit resulteerde helaas in een verlies tegen deze taaie tegenstanders. De damesdubbel was ook een pittige wedstrijd, maar werd jammer genoeg ook verloren.

Corne had een sterke tegenstander tijdens zijn enkel en hij zat in de eerste set niet helemaal lekker in zijn spel. Hij verloor de set, maar kwam goed terug in de tweede set! Alleen net iets te laat, want hij verloor de tweede set nipt met 19-21. Valerie speelde een superspannende enkel en zorgde na een zwaarbevochten driesetter eindelijk voor het eerste puntje. Vervolgens wonnen Jeroen Bloom en Sophie (ook een drie-setter) beide hun enkel.

Met een 3-3 tussenstand was het tijd voor de mixen. Na de eerste set verloren te hebben en met 14-20 achter te staan in de 2e set zag het er wanhopig uit voor Ingrid en Jeroen Ijpelaar. Echter besloten ze toen maar om even echt te gaan badmintonnen... Ze wonnen de tweede set met 22-20 en pakte ze zelfs de derde set met 21-19 (Ze kregen het nog even benauwd, want de tegenstanders maakte zelf ook een eigen come-back na 19-14 achter te hebben gestaan). Corne en Sophie verloren helaas hun mix.

We waren blij met de eindstand van 4-4 en had toch een beetje een gouden randje, omdat we toch mooi terug hebben gevochten na een 3-0 achterstand.

Team 6

Op zondag 10 november trad team 6 thuis aan tegen Hoeven 2. Vandaag speelde Lieke niet mee, zij mocht vandaag invallen in team 3. Vorige week was Lieke er ook niet bij en toen werd er nipt verloren bij koploper Zwaluwen.

De heren dubbel van Wessel en Pim was een partij met meerdere gezichten. De eerste game was slordig van BCN en werd met 21-17 verloren. De tweede game speelden de heren naar de muur van de hal toe en dat scheelde een slok op een borrel. De tegenstander sloeg veel uit en de game werd met 21-10 binnengehaald door BCN. Voor de derde game werd natuurlijk weer van kant gewisseld en daarmee wisselde ook het momentum in de partij. Halverwege stond Hoeven met 11-2 voor en dat kwam niet meer goed in de laatste helft van de partij. Een beschamende 21-6 zorgde er voor dat het eerste punt naar Hoeven ging.

De dames dubbel van Marijna en Suzanne ging uitstekend. De eerste game werd met 21-17 gewonnen en in de tweede game werd er nog een tandje bijgeschakeld door BCN, 21-11 winst.

Martijn speelde een goede en ontspannen partij, waarin hij het met voornamelijk korte ballen zijn tegenstander zeer moeilijk maakte. Met gamestanden 21-16 en 21-17 ging de partij naar Martijn, die blij was met zijn goede overwinning. Suzanne speelde eerste dame en was een stuk beter dan haar tegenstander. Gamestanden 21-17 en 21-12 zorgden bij Suzanne voor een big smile op haar gezicht. Marijna had de eerste game nodig om uit te vinden hoe haar tegenstander het beste te bespelen. Die bleek alleen maar te clearen, met het gevolg dat iedere drop van Marijna een punt opleverde. De eerste game werd na achterstand toch met 21-19 gewonnen. In de tweede game liep Marijna snel uit naar een ruime voorsprong en de game werd met 21-13 gewonnen. Wessel had de moeilijkste tegenstander van de 4 singles. De eerste game pakte Wessel nog met 21-16, maar in de tweede game pakte de heer van Hoeven de winst met 21-19. Er volgde een spannende derde game, waarin Wessel lange tijd op voorsprong stond. Bij een stand van 20-19 in het voordeel van Wessel serveerde de heer van Hoeven uit en was de winst in drie sets een feit.

Terwijl Wessel met zijn singel bezig was speelden Pim en Marijna de eerste mix op de baan naast Wessel. Het begin van de eerste game was nog niet zo heel goed, maar al snel vonden Marijna en Pim hun draai. Winst in de eerste game met 21-14. In de tweede game stond er geen maat op BCN en Hoeven werd met 21-6 van de baan geslagen. Die stand was voor Pim genoegdoening voor die laatste game in de dubbel.

Martijn en Suzanne konden door de tweede mix te winnen een kers op de taart plaatsen, maar de eerste game ging helaas met 21-18 naar Hoeven. In de tweede helft van de tweede game ging het gelukkig beter lopen voor BCN en die game werd met 21-16 gewonnen. Er volgde een spannende derde game, waarin Martijn en Suzanne in het eerste deel gelijk op gingen met hun tegenstander, maar in het laatste deel snel afstand namen, met 21-17 winst als resultaat.

Met een eindstand van 7-1 doet team 6 goede zaken in de strijd om plek 3 in de poule. Volgende week staat de uitbeurt bij nummer 2 van de stand Niton op het programma en dan kan de balans van de eerste helft van deze competitie worden opgemaakt.

Team 7

Na 2 eerdere 3-5 nederlagen thuis in Nieuwerkerk, kreeg het op de 4e plaats staande team 7, de nummer laatst Mix op bezoek. Kijken of het verschil op de ranglijst voor punten kan zorgen!

Sander sprong meteen in het diepe na een lange afwezigheid door met name vakantie en werkverplichtingen en begon met Tim L aan de herendubbel. Waar de eerste set door een beetje onwennigheid en veel geklootviool door een niet wakkere Tim L met een 21-17 werd gewonnen, ging de 2e set als een zonnetje en werd door goed samenspel en tactische ballen een 21-11 op het scorebord getoverd. De dames deden hetzelfde en wonnen met 21-12, 21-16.

Sander begon in zijn single wat roestig, maar na de 21-18 in de 1e set won hij met 21-14 in de 2e set. De 2e singles Monique en Martin hadden geen kind aan hun tegenstanders. Bij Monique zag je duidelijk het niveauverschil en Martin verlengde in de 2e set het verblijf van de tegenstander nog wat langer, maar bleef de hele partij de baas.

Laura's single bood wat meer visueel spektakel. Waar ze in de eerste set vrij eenvoudig over haar tegenstander heen ging (21-9), ging ze in de 2e set op een gegeven moment door haar enkel. Laura kon nog gewoon door spelen, maar de schrik zat er nog wel een beetje in en de tegenstander rook haar kans. De tweede set won de tegenstander door fouten van Laura. De 3e set ging aanvankelijk gelijk op, waar Laura nog voor stond bij de wissel, maar daarna ging het jammer genoeg mis voor Laura. Ze kwam nog tot 18-20, maar Mix pakte het punt. Tussenstand 5-1.

De mixen begonnen en Mix (what's in a name) rook bloed en ging er fanatiek in om nog een paar puntjes te sprokkelen. De 1e mix van Tim van Nes en Monique ging enorm gelijk op en na de net aan gewonnen 22-20, was de 2e set een enorm spannend spektakel waar lange rally's en mooie punten elkaar afwisselden en hoe langer het duurde de nervositeit toe nam en aan beide kanten fouten werden gemaakt. Uiteindelijk na een kleine chaos met de telling, hield Monique haar hoofd koel en smashte de 28-26 op het veld van de tegenstander en hield daar mee het punt in Nieuwerkerk.

De tegenstanders van Laura en Martin hadden er nog steeds zin in en knalden uit de startblokken tegen de Nieuwerkerkers. Laura en Martin bleven best lang in het kielzog, maar veel lukte niet bij team 7. In de 2e set liep het iets vlotter, maar het wou niet baten. Veel tactische fouten werden fataal en Mix pakte hun 2e punt van de dag. Eindstand 6-2. Na twee verloren thuiswedstrijden is dit zeker weten een oppepper!

Team 8

Vandaag speelden we wederom uit. ABC-Swindrecht was onze tegenstander. Leuke verrassing was dat ook team 4 daar was voor een uitwedstrijd. We werden vergezeld door Bianca omdat Manon door studie verstek moest laten gaan. De heren Rolf en Thom begonnen vol goede moed aan de wedstrijd en wisten de eerste set net niet in winst om te zetten (20-22). De set daarna bleek pas dat de tegenstanders toch echt beter waren en was de set met 8-21 snel voorbij.

De dames dubbel met Melanie en Bianca verliep tamelijk goed. Bianca moest wel wat wennen aan
de veren shuttle. In twee sets werd de wedstrijd verloren 14-21 en 11-21. De heren single van Ricardo (17-21 12-21) en Thom (18-21 12-21) kenden voor beiden een redelijke eerste set en een mindere tweede set. Melanie speelde de eerste single en haalde na een spannende drie setter het eerste punt (21-14, 16-21, 21-15). Bianca kon de tegenstandster niet de baas, maar wist wel nog 15 punten te halen in de tweede set. Niet onverdienstelijk voor een negende divisie speelster.

De mixen werden ook te makkelijk verloren beiden in twee sets. Bij het drankje nadien bleek wel dat een van de heren vorig jaar zesde divisie had gespeeld en zou moeten promoveren naar de vijfde divisie. Een andere heer speelde het jaar ervoor vierde klasse met promotie. Met dat in gedachten ga je toch anders naar de cijfers kijken.

Team 9

Team 9 moest er vroeg uit op zaterdag. Ze moesten om 9.30 spelen tegen BC Bever. Helaas resulteerde het ook in een 8-0 verlies.