Speelweek 4: BCN behaald wisselende resultaten

BCN 1 verloor de thuiswedstrijd tegen BC Delft met 3-5, zie het aparte verslag. Alle uitslagen zijn hier te vinden. 

Team 2: 6-2 verlies

Alweer de 3e uitwedstrijd voor team 2. Ditmaal op zaterdagavond in Hoofddorp tegen Meershuttle.

In een mooie nieuwe hal met extreem felle lampen gingen we om 19u van start op 1 baan.  De Peter en Koen hadden in de 1e game erg veel last van het licht en verloren.  De 2e game ging stukken beter en werd gewonnen.  In de 3e game was de achterstand bij de 11 al te groot om de winst nog te kunnen pakken. De niet geheel fitte dames,  Sanne en Debby, hadden minder last van de lampen en speelden een tactisch goede partij en wonnen in 2 games. 

Stefan speelde de 1e herenenkel, na het verlies van de 1e game pakte Stefan en snelle voorsprong in de 2e game. Zijn tegenstander ging toen energie sparen voor de 3e game, en met succes.  Helaas verlies in 3 games. Sanne kon helaas weinig tegenstand bieden en verloor in 2 games. 
Peter had een leuke wedstrijd die hij helaas in 2 spannende games verloor. Debby was ondertussen ook aan het spelen en zag kansen om te winnen.  Helaas was aan het eind van de 3e game de tank leeg en ging ook dit punt naar de tegenstanders. 

In de 1e mix konden Stefan en Sanne geen potten breken. De 2e mix van Koen en Debby begon niet goed, maar vanaf de 2e game ging het beter lopen en met de winst van de 2e game was ook het verzet van de tegenstanders gebroken. 6-2 verlies.

Team 3: 5-3 verlies

We vertrokken naar PIP met de hoop flink wat punten te pakken. Helaas...

De heren dubbel liep niet zo lekker. Het plan was er. Jammer genoeg verloren we deze in 3 sets.

De dames dubbel ging beter. Onze dames moeten altijd even warm lopen, dus de eerste set was iets spannender dan misschien nodig. Maar toch haalde we deze wedstrijd binnen.

Florian stapte bij de enkels als eerste het veld op. Dit was een heel spannende wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Maar door vooral erg tactisch spel wist Florian de single te winnen. Maite is nog steeds onverschrokken in de competitie en won ook deze single weer. Eigenlijk heeft zij geen tips nodig. Tim aan zet. Dit werd een hele rare single waar eigenlijk de helft van de slagen uit gingen van beide kanten. Na een wat bedenkelijke beslissing van de scheids op match point, verloor Tim zijn single in de verlenging van de 3e set. Ondertussen was het noodlot toegeslagen bij Anouska. De single liep lekker totdat ze viel, haar enkelbanden scheurde en moest opgeven.

Maite en Florian hebben nog getracht de 2e mix binnen te halen. Maar het mocht niet baten.

Einduitslag 5-3 verlies.

Team 4: 5-3 winst

Geen verslag ontvangen

Team 5: 1-7 verlies

Geen verslag ontvangen

Team 6: 4-4

Team 6 was vandaag 1 van de slechts 3 teams die thuis speelden en mocht aantreden tegen team 6 van Schollevaar. In de poule, waar behalve de 2 onderste teams, de meeste spelers goed aan elkaar gewaagd zijn, beloofde het weer een spannende wedstrijd te worden. Marijna ontbrak vandaag omdat ze lekker aan het klussen was in haar nieuwe huisje.

De herendubbel werd een uitdagende partij voor Wessel en Pim. De tegenstanders speelden zeer gecontroleerd en probeerden met veel korte ballen BCN te verleiden om de shuttle hoog achterin te spelen. Dat was in de eerste game even wennen voor BCN. Maar de tweede game ging beter en kon in extremis door Nieuwerkerk worden gewonnen met 22-20. Helaas kon het goede spel geen vervolg worden gegeven en viel de derde game met 21-10 ten prooi aan Schollevaar.

De damesdubbel van Lieke en Suzanne, die voor het eerst samen speelden, ging een stuk voortvarender. De eerste game werd zonder problemen gewonnen met 21-14. In de tweede game konden de dames van Schollevaar iets meer tegenstand bieden, maar ook die game werd door Nieuwerkerk gewonnen met 21-18.

De eerste single was het duel van beide Martijns, hetgeen voor een grappig effect zorgde bij de aanmoedigingen. Als er lekker Martijn werd geroepen vanaf de zijlijn, dan keek 1 van beide verbaasd als die zojuist het punt had verloren. Over de partij kunnen we kort zijn, Martijn was geen partij voor Martijn en verloor in 2 sets, waarbij hij slechts 21 punten over 2 games wist te scoren. O, onze Martijn verloor en de Martijn van Schollevaar was de winnaar.

Lieke mocht deze week wederom als eerste dame starten en streed, naast het kostbare punt, ook voor haar 100% score. De start van Lieke was stroef en halverwege de eerste game stond ze een aantal punten achter. Maar na een peptalk van haar teammies en verzorgd spel pakte ze de eerste game met 21-19 uit de klauwen van haar tegenstander, die daar absoluut niet blij mee was. De dreun van het verlies werkte in het begin van de tweede game in het voordeel van Lieke en ze liep snel uit naar een comfortabele voorsprong. In deze game werkte de rust halverwege de game in het voordeel van de speelster van Schollevaar, die punt voor punt haar achterstand verkleinde. Maar het was toch weer Lieke die met sterke punten de game pakte met 21-19. Bam! Nog steeds 100% in de dames single!

Wessel trof een tegenstander van vergelijk niveau, wat zorgde voor mooie lange rally’s in deze partij. De eerste game ging nog makkelijk naar Wessel met 21-11, maar de tweede game wist de speler van Schollevaar te kapen met 21-19. Er volgde een spannende derde game, waarin Wessel op voorsprong wist te komen en die voorsprong niet meer uit handen gaf. Wat een lekkere overwinning!

Suzanne speelde de tweede dames enkel en pakte de eerste game met 21-18. Het begin van de tweede game was ook in het voordeel van Suzanne, maar haar tegenstandster vocht voor wat ze waard was en wist op het laatst de game toch te pakken. Er volgde een derde game, waarin beide dames aan elkaar gewaagd waren. Het zou in deze game tot het laatste punt spannend blijven en het was de dame van Schollevaar die de minste fouten maakte en de derde game besliste.

Voor de vierde keer dit seizoen was de stand 3-3 bij aanvang van de mixen. In de eerste mix speelde Pim voor het eerst dit seizoen zonder zijn vaste partner Marijna en ging hij met Suzanne proberen om succesvol te worden. Dat was even wennen in de eerste game, die met 12-21 verloren ging. De tactiek werd aangepast naar dubbel in plaats van mix en dat leek beter te werken voor Nieuwerkerk. Er werd een voorsprong opgebouwd met goed spel, maar helaas ging de voorsprong aan het eind verloren, net als de tweede game en de partij.

Konden Lieke en Martijn in hun partij de stand nog gelijk trekken? De eerste game was spannend en eindigde in 21-19 voor BCN. Het verzet van Schollevaar was gebroken en zonder problemen pakten Lieke en Martijn de winst in de tweede game met 21-14.

Eindstand 4-4. Team 6 nog steeds ongeslagen, weer 3 keer winst voor Lieke. Nog een speciaal bedankje voor de vele aanmoedigingen van de grote fan schare van team 6 die langs de lijn voor een gezellige sfeer zorgen!

Team 7: 1-7 winst

Team 7 speelde deze 4e speelweek op de maandag uit tegen Wassenaar. Dit was een verzette wedstrijd want zowel wij als de tegenstander konden niet op zaterdag ochtend, maar nu moesten we maandag al om 19:00 op de baan staan! Dat was op deze dag niet mogelijk voor alle team leden en zo waren er slechts vier BCN'ers (Laura, Marijna, Martin en Sander) na een vroege (zeer beperkte) avondmaaltijd met onze uitstekende B-chauffeuse op weg naar de plaats van bestemming. 

Eenmaal aangekomen in een koude hal, bleek één dame later een werd er gestart met een herendubbel en een dames singel. De herendubbel was tegen een koppel vader en zoon die goed op elkaar waren ingespeeld maar het niveau verschil was duidelijk. Op tactisch vlak kon het beter maar uiteindelijk een winst in twee sets betekende dat het eerste punt binnen was!

Marijna speelde de eerste dames singel tegen een goede dame. Even moest ze erin komen, maar na de eerste pauze werd het duidelijk dat ze de wedstrijd naar zich kon toetrekken met goed tactisch spel. 0-2!

De damesdubbel kon na deze eerste twee partijen gelukkig ook al snel van start gaan zodat er weinig stil gezeten hoefde te worden in de koude zaal. Hoewel Laura en Marijna nog niet met elkaar hadden samen gespeeld zat de vaart er al snel in. Het samenspel verliep echt goed en met deze overredingskracht was ook het derde punt in de pocket. Tegelijkertijd werd ook de eerste heren singel door Sander gespeeld. Hij speelde tegen zichzelf, doordat hij een tegenstander trof met een gelijk type spel maar met net wat meer geluk. Sander wist het niet meer om te buigen en helaas ging dus deze verloren.

Tijd voor de tweede singels. Deze werden door zowel Laura als Martin in twee sets gepakt. Goed aanvallend spel resulteerde bij beide in een mooie nieuwe tussenstand 1-5! Het voelde dus goed in de aanloop naar de mixen. De winst was al binnen maar we gingen natuurlijk voor 7 punten!

Ook de mixen werden tegelijk gespeeld. Waar de tweede mix overtuigend in twee werd gepakt door Laura en Sander, hadden Marijna en Martin even een opwarmronde nodig. De temperatuur in de zaal hielp niet mee, maar in de tweede helft van de tweede set gebeurde het. De voorsprong werd gepakt en met een spannende 21-19 afgesloten! De derde moest ook voor ons worden natuurlijk en dat lukte ook. Met overtuiging werd de derde set naar Nieuwerkerk getrokken en kon er na een gezellige afsluiting in de kantine met zeven punten teruggereisd worden. Een geslaagde en leuke avond!

Team 8:

Team 8 had rust dit weekend, er was geen wedstrijd.

Team 9: 6-2 winst

Na het gelijke spel vorige week was Team 9 extra gemotiveerd om alsnog de eerste competitiezege van het seizoen te boeken. Ditmaal moest het op zaterdagavond gebeuren tegen BC Ommoord 4 (Ommoord uit, altijd lastig). Na een slordige eerste set (17-21) wisten Patrick en Frank de focus te vinden en wonnen ze zonder veel moeite in 3 sets hun derde dubbel van het seizoen. Bianca en Eveline maakten het ook spannend, maar kwamen in de derde set helaas net tekort (17-21).

De tegenstandster van Eveline was helaas te sterk in de singel, waardoor haar partij in 2 sets verloren ging. Frank, Bianca en Patrick konden daarentegen alle drie hun singel in 2 sets winnen en zo stond team 9 ineens goed op koers om de wedstrijd te winnen! 

Patrick en Bianca speelden hun sterkste wedstrijd van dit seizoen en wonnen de mix overtuigend (21-17, 21-12). Frank en Eveline maakten het een stuk spannender. De eerste set ging net verloren (21-23), de tweede set werd echter knap gewonnen (21-17) en in een zenuwslopende, allesbeslissende derde set gingen ze er alsnog met de winst vandoor (21-19).

Daarmee komt de eindstand uit op 6-2 winst! Een geweldig resultaat en dat op de zaterdagavond. 

Naar het overzicht