Speelweek 12: de laatste loodjes

Team 1

BC Nieuwerkerk trad deze week weer compleet aan tegen hekkensluiter PIP 1 en won met 6-2. Het verslag vind je elders op de website.

Team 2

Team 2 vertrok om 9.15u zonder Stefan naar Alphen ad Rijn. Thuis werd met 6-2 gewonnen, maar werden wel veel partijen pas na 3 games beslist.

Aangekomen in de Limeshal bleek dat Limes met sterke invallers ging spelen, 3e divisie speler Peter Kas en jeugdtalent Florine Wille.

Peter en Koen konden niet onder de druk uitkomen en verloren beide games ruim. Sanne en Debby verloren de 1e game ruim, maar konden in de 2e game door geduldig te spelen goed meekomen. Helaas werd de 2e game met 21-18 verloren.

Koen speelde de 1e herenenkel. Met geduldig spel won hij in 2 games. Sanne speelde tegen de sterke Florine, er werden leuke rally's gespeeld, maar de meeste punten gingen naar Florine. Verlies in 2 games.

De tegenstander van Peter in de 2e herenenkel wilde revanche voor de verloren heenwedstrijd. Peter had moeite om goed in het spel te komen en verloor in 2 games.

Debby speelde de spannendste wedstrijd van de dag. De 1e game verloor ze met 21-19, waarna ze in de 2e game met 16-8 achter kwam. Daarna pakte ze 8 punten op rij om gelijk te komen en pas bij 30-28 de game binnen te halen. De 3e game speelde Debby vervolgens geconcentreerd uit: 21-15.

Peter en Sanne speelden in de mix tegen de sterke Peter Kas. De 1e game ging snel verloren. In de 2e game waren er kansen, maar doordat er net teveel fouten werden gemaakt ging de game met 21-18 verloren. Koen en Debby hadden moeite met het spel van hun tegenstanders. Waardoor in 2 games werd verloren.

Helaas werd er nu dus met 6-2 verloren.

Team 3

Tijdens een uitwedstrijd verloor team 3 met 5 – 3 van BC Delft.

Team 4

Thuis boekte team 4 een overwinning op ABC Swindregt. De eindstand was 5 – 3 .

Team 5

Team 5 speelde in Rotterdam tegen het team van Astrix.

De heren dubbel liep redelijk goed, maar de heren van de tegenpartij kwamen heel sterk in het spel. De dames dubbel had een wat mindere start. Halverwege de eerste set begon de dubbel goed te lopen. Helaas net te laat. In de 2e set bleven de dames dicht bij elkaar, alleen net te kort.

Corné had geen commentaar. Hij had heel hard gevochten, maar stond tegen een sterke tegenstander. Valerie speelde sterk en won in 2 sets. Jeroen Bloom had 3 sets nodig, maar haalde een mooie overwinning. Ingrid had mooie rally's en plaatste goed, maar haar tegenstander had alles netjes terug.

De 1e mix werd gespeeld door Jeroen en Ingrid. Het was een leuke partij, maar de tegenstander kwam steeds net wat sterker terug. Corné en Valerie speelden sterk en rustig, maar door de sterke heer mocht het niet baten.

Eindstand 6-2 verlies.

Team 6

Team 6 reisde op zaterdagochtend zonder Wessel af naar het Brabantse Hoeven. De vaders van Lieke en Martijn gingen ook mee en trakteerden het team op warme Brabantse worstenbroodjes!

Door de afwezigheid van Wessel speelden Pim en Martijn voor de tweede keer dit seizoen de herendubbel. Helaas werd er in twee games verloren. 21-16 en 21-18.

Marijna was nog niet helemaal fit en besloot om alleen de mix te spelen, dus speelden Suzanne en Lieke de damesdubbel. De eerste game was een thriller die door Hoeven met 23-21 werd gewonnen. De tweede game liep het niet lekker meer bij de dames van BCN en die game werd ruim verloren met 21-11. Zo stonden we opeens met 2-0 achter tegen de nummer laatst van de poule.

Omdat wij het enige team waren dat speelde, konden we drie singles tegelijk spelen. Gelukkig wonnen Martijn, Lieke en Suzanne allemaal in 2 games. Daarna mocht Pim weer eens een single spelen, maar dat werd geen succes, verlies in 2 games. 3-3 tussenstand met de mixen nog te spelen.

Marijna had al die tijd toegekeken, maar mocht eindelijk aantreden voor de eerste mix met Pim. Marijna en Pim hadden geen enkele moeite met hun tegenstanders en wonnen in 2 games met 13-21 en 12-21.

Lieke en Martijn speelden de 2e mix en dat was de enige partij die in 3 games werd beslist. De eerste game ging met 21-16 naar Lieke en Martijn, de 2e met 21-18 naar de mix van Hoeven. De derde game maakte uit of het vandaag een gelijkspel ging worden of winst voor BCN. Gelukkig speelden Lieke en Martijn een sterke game en wonnen met 21-11. Eindstand 5-3 winst voor BCN. Nu afwachten of de nummer 2 Niton nog punten verspeeld tegen Schollevaar in de strijd om plaats 2. Niton is volgende week de tegenstander in de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen.

Team 7

Team 7 speelde donderdagavond tegen BC Mix en verloor helaas met 3 – 5 .

Team 8

Vandaag beginnen we met onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen ABC Swindrecht.
Met Monique als invaller zijn we begonnen aan de dames- en herendubbel.

De herendubbel werd gespeeld door een nieuw duo: Ricardo en Thom. Het was even inkomen, en helaas werd de eerste set weggegeven met 14-21. In de tweede set kon helaas geen comeback gemaakt worden, en werd verloren met 7-21.

De dames dubbel werd wel gewonnen met een makkelijke eerste set (21-8), verlies in de tweede (17-21) en weer een ruime winst in de derde (21-12).

Door naar de 1e singles, gespeeld door Rolf en Melanie. De eerste set werd door Rolf net verloren met 19-21. De tweede werd ruimer verloren, namelijk met 14-21. De dames enkel begon met een verloren eerste set van 10-21. De tweede werd spannend, maar ook weggegeven met 22-24.

De tweede heren single, gespeeld door Ricardo, kreeg een stand van 7-21. Hier was echter wel plaats voor een comeback, want de tweede set werd gepakt met 21-11, helaas werd de derde set weggegeven met 12-21. De tweede dames single die werd gespeeld door Monique vrij snel gewonnen met twee sets van 21-15 en 21-7.

De eerste mix werd gespeeld door Monique en Rolf, en deze werd netjes uitgespeeld in twee sets (21-15 en 25-23). Helaas werd de tweede mix (Melanie en Thom) verloren in drie sets
(21-19, 15-21 en 19-21).

Zo hebben we helaas de eerste wedstrijd van het jaar met 3-5 verloren, maar wel revanche genomen ten opzichte van de uitwedstrijd die met 1-7 werd verloren.

Team 9

Team 9 verloor helaas thuis tegen BC Bever met 5 – 3.

Naar het overzicht