Speelweek 11: erop of eronder

Team 1

Er stond BC Nieuwerkerk gelijk een pittige wedstrijd te wachten na de kerststop: een uitwedstrijd tegen de nummer 2 BC Delft. Hier werd thuis met 3-5 van verloren. BCN trad aan zonder Wendy de Ridder (ziek) en Jaynique van Heerdt (werk). Zie het aparte verslag onze website.

Team 2

Team 2 begon na de winterstop met een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 Meershuttle. En hoewel wij 3e staan, staat dit team ruim 20 punten voor. Uit hadden we 2 punten gehaald en natuurlijk gingen we nu voor meer.

Peter en Koen begonnen de dubbel met winst in de 1e game, ondanks een lange achterstand. Helaas konden de heren van Meershuttle in de 2e en 3e game wel doordrukken en werd de partij verloren.

Sanne en Debby hadden uit de damesdubbel gewonnen, maar vandaag waren de dames aan de andere kant van het net de sterkere partij.

De 1e herenenkel werd gespeeld door Jaynique, die inviel voor de geblesseerde Stefan. Jaynique speelde een hele sterke partij en wist in 2 games te winnen.

Sanne speelde tegen de sterke Delfie, hoewel het gevoel beter was dan met de uitwedstrijd, werd er weer met dikke cijfers verloren.

Peter kon in zijn partij in de 1e game nog goed meekomen, maar werd in de 2e game weggespeeld.

Debby had ondertussen de 1e game van haar partij dik gewonnen en de 2e game dik verloren. Vervolgens kwam er een spannende 3e game die Debby met 21-18 won.

Sanne speelde deze week de mix met Jaynique. De 1e game werd nipt verloren. In de 2e game konden Sanne en Jaynique tot halverwege de game goed meekomen. Daarna werd het spel te gehaast en ging ook de 2e game naar Meershuttle.

In de 2e mix hadden Koen en Debby erg veel moeite met het spel van de tegenstanders, hierdoor werd er ruim verloren.

Ondanks dat we maar 2 punten hebben gehaald blijven we 3e en blijven de verschillen naar de nummers 4 en 5 gelijk (hoewel deze wel van plek zijn gewisseld). 

Team 3

Tegen de hekkensluiters is het altijd lastig spelen. Je bent aan je stand verplicht te winnen… letterlijk zelfs.

De eerste heer van PIP, wat overigens binnenkort badmintonvereniging Lansingerland zal gaan heten, heeft een blessure aan zijn voet en speelt niet mee. De 2e dame is langdurig geblesseerd, en de 1e dame is ziek maar speelt wel. PIP thuis, op papier een winst.

Herendubbel werd bijzonder makkelijk gewonnen en noteerde in de 2e set zelfs een 21-6 score.
Ook de damesdubbel was een prooi voor Nieuwerkerk.  De single van Florian, die zenuwachtig begon aan de partij omdat er een grote schare familie op de tribune had plaatsgenomen en een kersverse (bordjesdraaiende) vriendin op de bok, werd gewonnen in 2 sets. Maite hield haar hoestende tegenstandster tot 2 keer toe in de enkele cijfers.

Tim had 3 sets nodig om de linkshandige Dion van Adrichem op zijn knieën te krijgen. Anouska speelde een zeer puike wedstrijd, maar moest helaas in de 3e set met 17-21.

De mixen, dit maal Rene met Anouska, en Florian met Maite werden makkelijk gewonnen.

7-1 eindstand. Kon slechter toch?

Team 4

Team 4 speelde deze week uit tegen BC Voorhout en verloor met 6-2.

Team 5

Team 5 moest deze week spelen tegen BC Conquesto, de nummer 3 in de poule. Uit hadden we een pittige wedstrijd en werd er verloren met 7-1, maar deze week gingen we ons best doen om deze getallen om te draaien!

Zowel Jeroen IJpelaar als Ingrid konden beide niet spelen door ziekte, dus de overgebleven heren en dames van het team moesten vandaag het klusje gaan klaren.

Alhoewel Corne en Jeroen Bloom goed aan het dubbelen waren, verloren ze in twee sets. Sophie en Valerie hadden zelfs de eerste set gewonnen in de dubbel, maar waren de tegenstanders in de 2e en 3e set toch beter.

Zowel Corne, Valerie en Jeroen verloren hun enkels in twee sets, maar mogen tevreden zijn over hun spel. Sophie had haar single in drie sets gewonnen, nadat ze haar bloedstollende 2e set met 27-29 had verloren.

Jeroen Bloom en Valerie mochten voor de eerste keer samen mixen. Ze speelde een goede partij, maar verloren van hun sterke tegenstanders. Corne en Sophie verloren in drie sets.

Het was dus niet ‘helemaal’ gelukt om de uitslag van vorige keer om te draaien... Wederom 7-1 verlies.

Team 6

Op zondag 12 januari ging team 6 naar de meest dichtbij zijnde uitwedstrijd van het seizoen, uit tegen Schollevaar. Suzanne ging niet mee, want die vierde haar verjaardag. De rest van de teamleden waren voor een deel niet helemaal fit, als gevolg van griep en verkoudheid.

Wessel en Pim speelden de heren dubbel, maar maakten helaas geen kans tegen de heren van Schollevaar. Er werd in 2 games verloren met slechts 12 en 14 punten.

Marijna en Lieke deden het beter en wonnen in 2 games met 2 maal 21-19.

Wessel wilde vroeg naar huis om huiswerk te maken en mocht zodoende de eerste heren single spelen. De eerste game verloor hij zeer nipt met 24-22, in de tweede game wist hij niet meer dan 13 punten te scoren tegen de ervaren heer van Schollevaar.

Lieke speelde de eerste dames single en had in de eerste game met name problemen met zichzelf. In de tweede game hervond Lieke zich en won de game nu met 21-14, dezelfde score waarmee ze de eerste set had verloren. Een derde game werd echter niet meer gespeeld, want de tegenstander van Lieke moest de partij opgeven als gevolg van problemen met haar knie.

Martijn speelde 2e heer en had in de eerste game totaal geen moeite met zijn tegenstander, 21-10 winst. In de tweede game lukte er te veel niet bij Martijn en ondanks dat Martijn knap terug wist te komen van een achterstand tot 20-20, verloor hij die game toch met 22-20. Martijn voelde zich niet top en moest nu ook nog een derde game spelen. Maar die derde game wist Martijn toch te winnen met 14-21.

Marijna voelde zich ook niet top en had besloten niet veel energie in haar single te stoppen. Ze moest nog wel haar best doen om de eerste game NIET te winnen, want haar tegenstander maakte behoorlijk veel fouten. De tweede game deed de dame van Schollevaar wat ze moest doen en won de partij met 21-17 en 21-5. Maar Marijna had mooi haar energie gespaard voor de mix.

De eerste mixpartij van Pim en Marijna was een mooie wedstrijd. Er werden goede rallies gespeeld en beide mixen waren aan elkaar gewaagd. De eerste game werd door Schollevaar gewonnen met 21-18, de tweede game ging naar Nieuwerkerk met 21-16. In de beslissende derde game raakte helaas Marijna haar energie op en die game ging met 21-13 naar Schollevaar.

Martijn en Lieke troffen een tegenstander van beduidend minder niveau en ze wonnen hun partij met 21-9 en 21-15.

Het resultaat is een mooie 4-4 stand (net als de heenwedstrijd) en het gat met Schollevaar in de stand blijft 7 punten. Team 6 staat derde met 4 punten achterstand op nummer 2 Niton.

Team 7

Team 7 (huidige nummer 4 in de poule) trad vandaag ietwat gehavend aan voor de wedstrijd tegen de nummer 2 uit de poule: Tab Fly Over team 2. Beide Tim's hadden zich afgemeld vanwege een weekendje weg en een migraine aanval. 

Zodoende startten Sander en Martin met de herendubbel. Omdat het de eerste keer was dat de heren in deze samenstelling speelden, verliep het hier en daar wat onwennig. Maar de mannen speelden de rally's mooi uit. Zo kon deze partij met 2 keer 21-19 winst worden genoteerd. De dames Monique en Laura gingen ondertussen van start met de damesdubbel. Het spel en de communicatie van de dames was weer als vanouds. Helaas waren de dames van tegenstander erg goed, waardoor deze partij in 2 sets verloren ging. 

Met een tevreden gevoel begonnen we aan de singels. Martin mocht als eerste heer beginnen. In de eerste set had hij nog wat moeite met hoe hij zijn tegenstander het beste onder druk kon zetten, waardoor het lang gelijk op ging. In de tweede set had Martin het helemaal gevonden en kon hij zijn eigen spel spelen, resulterend in een 21-18 en 21-6 overwinning. Daarna was Sander aan de beurt. Ondanks dat hij last had van zijn musculus gluteus maximus speelde hij een sterke singel. Na een goede eerste set waarin hij zijn tegenstander alle hoeken van het veld liet zien, lukte dit minder in de tweede set. Een derde set moest een winnaar aanwijzen. Sander ging weer goed van start en kwam op een 11-2 voorsprong. Daarna gaf hij zijn tegenstander weer hoop door hem terug te laten komen, waardoor de eindfase nog spannend werd. Solide wist Sander deze set winnend af te sluiten. Omdat de tweede dame van de tegenstanders geblesseerd was, speelde alleen hun eerste dame een singel. We hadden besloten dat Monique mocht spelen. Monique ging vlammend van start en wist haar tegenstandster heel goed onder druk te zetten en won mooie rally's. Helaas kostte deze lange rally's veel energie, waardoor ze haar voorsprong niet over de streep kon trekken. Ook in de tweede set kon Monique niet genoeg weerstand bieden aan de sterke tegenstandster. Monique kon moe maar zeker voldaan terugkijken op deze singel.

Met een 4-2 voorsprong begonnen we aan de mixen. Tactisch gezien besloten we om Monique en Martin (speelde voor de eerste keer samen) de eerste mix, en Laura en Sander (vast koppel) de tweede mix te laten spelen. Het samenspel tussen Martin en Monique ging boven verwachting goed, wat resulteerde in een heel gelijk opgaande stand in zowel de eerste als de tweede set, welke zij net niet winnend konden afsluiten (21-19 en 21-17 verlies). Sander en Laura speelden ook een goede partij met aanvallend spel. Zo wisten zij beide sets te winnen.

Met een 5-3 overwinning op zak hebben we nog even nagepraat in de kantine onder het genot van een warme chocolademelk.

Team 8

Team 8 hoefde deze week niet te spelen.

Team 9

Team 9 had thuis helaas tegen BC Ommoord met 5 – 3 verloren.

Naar het overzicht