Senioren Clubkampioenschappen 2014

Maar liefs 70 dappere senior- en oudere jeugd-leden durfden het aan om de onderlinge strijd aan te gaan. Een record in de geschiedenis van de vereniging want nog niet eerder streden er zoveel leden om de eer.

Het is al jaren een traditie binnen BCN dat de senioren clubkampioenschappen volgens het poule/afval systeem gespeeld worden. In het single onderdeel wordt er in 3 niveaus gestreden. In het dubbel en mix onderdeel in 2 niveaus.

De dubbel en mix teams worden zorgvuldig door de toernooicommissie samen gesteld waarbij zoveel mogelijk gestreefd wordt naar gelijkwaardige wedstrijden. De beste badmintonners spelen dus samen met minder ervaren spelers, dit terwijl er ook teams zijn die bestaan uit twee spelers van gemiddeld niveau. Dat dit concept verrassend goed werkt blijkt telkens weer uit het plezier dat de deelnemers hebben tijdens de onderlingen wedstrijden. Op voorhand is helemaal niet duidelijk wie er met de winst vandoor gaat in de dubbel en mix onderdelen.

De oudere jeugd was dit jaar sterk vertegenwoordigd in alle niveaus en hebben menig wisselbokaal weten te bemachtigen. Een fantastisch resultaat voor de oudere jeugd van BCN. Het onderstreept maar weer eens dat BCN met de jeugd op de goede weg is. Niet alleen groeit het aantal jeugdleden gestaag, ook de prestaties liegen er niet om.

Het toernooi is traditioneel afgesloten op zondagnamiddag met de prijsuitreiking en avondmaaltijd in de de kantine van de Parkzoomhal. Hierbij werd de "Meint Veldstra bokaal" voor de meest succesvolle deelnemer uitgereikt aan Liesbeth de Boer. Liesbeth wist de eerste plaats te veroveren in het gemengd dubbel en dubbel onderdeel en werd gedeeld 3e/4e in de single. Dit alles in het hoogste spelniveau.


Een eervolle vermelding gaat tot slot uit naar Yalou Groeneweg en Lies van Lochem. Zij wisten samen in de dames dubbel 2 de eerst plaats te pakken. Het bewijst maar weer eens het succes van de gekozen spelformule. Geweldig dat één van de jongste deelnemers samen met BCN's langst spelende vrouwelijke lid de dames dubbel beker wint!

Een overzichtje van de prijswinnaars 2014:

DE 1: Ciska de Bruin
DE 2: Lotte Redeker
DE 3: Maaike Duifhuis

HE 1: Stefan Broeren
HE 2: Dylan van der Heij
HE 3: Roel Teeuwen

GD 1: Liesbeth de Boer / Koen van Rij
GD 2: Nathalie Jille / Ricardo Otterspeer

DD 1: Liesbeth de Boer / Simone Breedvelt
DD 2: Yalou Groeneweg / Lies van Lochem

HD 1: Jaynique van Heerdt / Martijn van Lochem
HD 2: Jeroen IJpelaar / Rick Offermeyer

Een volledig overzicht van de resultaten is te zien op: Uitslagen

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

 

 

 

 

Naar het overzicht