Schollevaar Jeugd Open 2014

Zaterdag 1 november heeft een selectie van BCN jeugdleden deelgenomen aan het open jeugd toernooi van BC Schollevaar in Capelle aan den IJssel. Net als afgelopen jaar was de BCN jeugd weer erg goed bezig. Menig partij werd winnend afgesloten.

Zaterdag 1 november bleek ongelukkig te vallen voor veel van de vaste BCN open toernooi jeugd. Met 15 BCN deelnemers was de delegatie beduidend kleiner dan voor BCN gebruikelijk. De afgelopen toernooien hebben we immers geregeld rond de 30 BCN deelnemers gehad. De toetsweken van V.O. scholen speelden hier een belangrijke rol in. BCN jeugd die wel speelde: Anne Docters van Leeuwen, Casper Knijf, Dylan van der Heij, Edward Houben, Florian Velten, Jasmijn van Hamersvelt, Jeroen Breedijk, Jochem Boender, Laura Oudshoorn, Lester Vlaming, Manon Oudshoorn, Marylse Hijmans, Melanie de Haan, Tanja Knijf en Yalou Groeneweg. Rick Offermeyer wilde wel mee doen maar werd door ziekte helaas verhinderd.

Een pluim gaat zeker uit naar Jochem Boender. Samen met gelegenheidspartner Robbie van Wingerden behaalde hij de eerste plaats in de dubbel onder 15 jaar. Super knap zeker als je mee weegt dat dit het eerste open jeugd toernooi is waar Jochem in mee speelt nadat hij vorig jaar met competitie badminton begonnen is onder 13 jaar.

 

Meest succesvolle speler was Dylan van der Heij. Hij speelde alle finales in de leeftijdscategorie onder 19 jaar: Gemengd Dubbel, Dubbel en Singel. Doordat de toernooiplanning al snel uitliep begonnen de partijen van de oudste jeugd pas echt aan het begin van de avond. Dylan stond daardoor onafgebroken op de baan om nog 7 van zijn 11 partijen af te werken. Een ware slijtageslag. In de mix finale wist Dylan samen met Laura Oudshoorn de titel te pakken. In dubbel lukte het vervolgens samen met Jeffrey van Delft net niet. Een spannende 3 setter werd nipt verloren. In de single finale bleek de slijtage slag zijn tol te eisen. Dylan verloor net al was het verschil marginaal. In de 2e set kwam hij nog knap terug van 17/20 achterstand en haalde hij 2 set punten binnen. Helaas lukte het niet deze te verzilveren en verloor hij de finale met 17-21 en 23-25.


Een overzichtje van BCN spelers die in de prijzen vielen:

GD U19-II 1e Dylan van der Heij & Laura Oudshoorn
HD U19-1 2e Dylan van der Heij & Jeffrey van Delft
HE U19-1 2e Dylan van der Heij

DE U17 3e/4e Anne Docters Van Leeuwen
DD U17 2e Anne Docters Van Leeuwen & Jasmijn van Hamersvelt

GD U15 2e Edward Houben & Marije Freeke
HD U15 1e Jochem Boender & Robbie van Wingerden
HE U15 3e/4e Lester Vlaming
,,          3e/4e Edward Houben

DE U13 3e/4e Melanie de Haan
DD U13 3e Melanie de Haan & Manon Oudshoorn

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

Uitslagen vindt je hier: Uitslagen

Naar het overzicht