Regiokampioenschappen 2015

Zaterdag 13 juni streden de 2 jeugd kampioensteams van BCN voor de regio titel in sporthal de Lijster in Capelle aan den IJssel.


Team J02 beet het spits af en had de eerste ronde om 15:00 uur. Er waren 4 teams in de onder 19 II dus moesten er 3 onderlinge wedstrijden gespeeld worden om de winnaar te kunnen bepalen. De onderlinge wedstrijden lopen volgens het best of 5 systeem dus J02 kon flink aan de bak in een inmiddels oververhitte sporthal. Maar liefst 15 partijen moesten er afgewerkt worden. Ondanks alle inspanningen van Yalou Groeneweg, Laura Oudshoorn, Casper Knijf, Roel Teeuwen en Marijn Lange lukte het niet een onderlinge wedstrijd te winnen. Gelukkig waren er zeker ook lichtpuntjes doordat er ook punten gepakt werden. Een eervolle vermelding gaat zeker uit naar Casper Knijf die al zijn partijen wist te winnen. TFS uit Barendrecht pakte uiteindelijk de titel U19-II.

 

 

 

Team J01 speelde in de hoogste klasse U19-I. Zij hadden 2 tegenstanders, Velo en Orbiton die samen de spits afbeten. Velo wist deze strijd nipt met 3-2 te winnen. Rond 18:00 uur begon eindelijk de eerste partij van BCN J01 tegen Velo. Ondanks dat de verwachting was dat Velo wel eens de lastigste tegenstander kon zijn wist BCN deze strijd nipt te winnen met een 3-2 overwinning.

Tegen Orbiton was het lastig, de verschillen bleken erg klein. Op het eind van de avond lukte het BCN niet de winst te pakken door ook Orbiton te verslaan en moest met 2-3 verlies genoegen genomen worden. Alle 3 teams bleken dus met 2-3 verloren en 3-2 gewonnen te hebben. Volgens de reglementen moet dan het game saldo uitkomst brengen. Hierbij ging Orbiton er met de winst vandoor. De drie setters maakten het verschil. BCN won er twee en verloor er één. Orbiton verloor er twee en won er één. Dat laatste is inderdaad beter. Lotte Redeker, Linda Geerling, Dylan van der Heij en Rick Offermeyer gingen met mixed feelings huiswaarts. Het had zeker ook anders uit kunnen uitpakken.

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

Naar het overzicht