Regio Jeugd Circuit 2023

In het weekend van 14 en 15 januari nam een aantal jeugdspelers van BC Nieuwerkerk voor het eerst sinds lange tijd deel aan een toernooi van het Regio Jeugd Circuit (RJC). Het RJC bestaat uit een zestal toernooien bij diverse verenigingen waaraan talentvolle jeugd van verschillende verenigingen uit de regio deelnemen. Ditmaal werd het toernooi gehouden bij TFS Barendrecht. Vanuit BCN namen 9 jeugdleden in diverse disciplines deel aan het toernooi. Voor bijna iedereen was dit hun eerste toernooi, alleen jeugdlid Thijs had al wel eens eerder meegedaan.

De eerste wedstrijden begonnen al om 9 uur en voor BCN beet Elias het spits af in de jongens enkel U13. De eerste game moest Elias nog even wennen, maar hij wist de partij wel in 3 games te winnen. Elias won ook zijn tweede partij in het enkelspel, maar helaas verloor hij de laatste partij en miste hij daardoor de finale. Daniël speelde ook de jongens enkel, maar haalde ook de finale niet. Hij verloor zijn eerste partij, maar wist daarna wel zijn tweede partij nog te winnen. Elias en Daniël hadden zich ook ingeschreven voor de jongens dubbel, maar helaas waren er niet genoeg inschrijvingen en ging de jongens dubbel U13 niet door.

Thijs en Tobias speelden de enkel in U17, wisten allebei 1 partij te winnen, maar verloren ook 1 partij. Tobias wist zijn partij te winnen met 28-26 in de derde game, daar waren stalen zenuwen voor nodig. Helaas kwamen beide spelers niet in de finale. Tobias en Thijs speelden samen de jongens dubbel in de U17. Zij verloren de eerste wedstrijd, maar wisten de twee partijen daarna wel te winnen. Uiteindelijk waren er drie teams die alle drie 2 partijen hadden gewonnen, maar omdat Tobias en Thijs 1 partij in 3 games wonnen in plaats van 2 games eindigden ze op de derde plaats. Tobias speelde in de U17 ook nog de mix samen met Yenthe, maar die partijen werden helaas allebei verloren.

Hugo, Thomas van Houwelingen en Jens speelden alle drie mee in de single U15. Hugo wist zijn eerste single in 2 games te winnen. In zijn tweede single was hij met 26-24 verlies zeer dicht bij winst in de eerste game, maar dit had waarschijnlijk veel energie gekost, want de tweede game ging dik verloren. De derde single won Hugo ook bijna de eerste game, maar de partij verliep gelijk aan de vorige single, namelijk verlies in 2 games. Thomas speelde 2 single partijen, maar wist in beide partijen geen game te winnen. Jens speelde dit toernooi alleen de single en wist in zijn partijen aardig mee te komen in de partij, maar niet genoeg om een game te winnen.

Hugo en Thomas speelden samen de jongens dubbel in de U15 en begonnen sterk met een prima overwinning in 2 games. In de 3 partijen die volgden bleken de tegenstanders echter een maatje te groot en die gingen vervolgens allen verloren in 2 games.

Lise en Yenthe speelden op de zaterdag samen de meiden dubbel in de U15. Ook in deze categorie was de tegenstand erg sterk. Het lukte de meiden niet om in 3 partijen 1 game te winnen. Op de zondag speelden Lise en Yenthe ook de single in U15. Yenthe trof 2 goede tegenstanders, vocht voor wat ze waard was, maar wist helaas niet te winnen. Lise speelde haar eerste partij tegen de latere winnaar van de U15 meiden single en verloor dik. De 2 andere tegenstanders kon Lise wel aan en zij pakte nog even 2 prima overwinningen in haar single mee.

Hugo speelde samen met Lise in de mix U15 en Thomas speelde samen met een meisje van een andere vereniging. De eerste partij speelden zij tegen elkaar en het waren Hugo en Lise die de partij wisten te winnen. In de poule was nog 1 andere mix, waartegen Hugo en Lise als eerste mochten spelen. In de eerste game bleek die tegenstander net iets beter en ook in de tweede game pakten de tegenstanders van Hugo en Lise een ruime voorsprong. Maar Hugo en Lise wisten zich aan het eind van de game nog te herpakken en zetten de tegenstander meerdere punten achter elkaar goed onder druk. Helaas kwam de eindsprint te laat en ging ook de tweede game verloren. Thomas kon het nog spannend maken in de poule door de laatste partij te winnen, maar helaas lukte dat niet. Thomas werd zodoende derde en Hugo en Lise pakten de tweede plaats en mochten zondagmiddag aan het einde van het toernooi zelfs een beker ophalen voor hun tweede plaats.

Al met al was het een zeer leerzaam toernooi, met goede tegenstanders, maar ook mooie overwinningen van de jeugd van BCN. Maar misschien nog wel het belangrijkste is dat iedereen het enorm naar z’n zin heeft gehad. Waarschijnlijk zal dit niet het laatste toernooi zijn waaraan BCN jeugd aan deelneemt…

Naar het overzicht