Regio Jeugd Circuit

Al een tijdje liepen we met de gedachte om een keertje mee te doen met het Regio Jeugd Circuit, dat zijn 6 toernooien in onze regio georganiseerd door de grote verenigingen in deze regio.
 
We hebben de stoute (sport)schoenen maar aangetrokken en zijn met 8 kinderen de uitdaging aangegaan .
Wouter de Hek, Marylse Heijmans, Edward Houben, Jochem Boender, Esmee Roxs, Anne Dokters van Leeuwen, Jasmijn van Hamersvelt  en Florian Velten gingen graag de uitdaging aan. 
 
De RJC toernooien zijn sterk bezet met kinderen die naast hun vereniging ook vaak op een badminton school zitten en veel toernooien per jaar spelen (gemiddeld 15 toernooien per jaar). We wisten dat dit inderdaad een uitdaging was maar we gingen ervoor. 
 
De eerste dag
 
Zaterdag ( 02 januari ) was de eerste wedstrijd om 08:30uur en de laatste was om 20:00uur. Er werd gestreden in poules (single en dubbel ) en in de mix was er een afvalsysteem.
 
Anne en Florian wonnen hun eerste wedstrijd en moesten toen tegen de 1e geplaatste (een oude bekende Melvin Li) helaas werd er verdienstelijk verloren 21-11  21-18 . De andere mixen werden helaas verloren .
In de single ging het een stuk beter; iedereen deed zijn uiterste best en er werd ook gewonnen. Esmee zat goed in haar vel en dankzij 2 uitstekende poule wedstrijden behaalde zij de halve finale.
Vooral haar 2e single partij won ze na hard werken en goed spel met 21-15, 15-21, 21-17.
Jasmijn zat in een "zware poule” en wist helaas geen single te winnen maar heeft er hard voor gestreden.
 
Marylse speelde wisselend in haar eerste single lukte het niet zo goed , wat niet zo verwonderd was want ze speelde tegen de 1e  geplaatste en was erg zenuwachtig, maar de 2e single speelde ze zoals we haar kennen: vechtend voor elk punt wist ze deze single toch te winnen 22-20 en 21-16.
 
Anne zat in een poule met een oude bekende Chloë Li maar ondanks wat zenuwen tegen Chloë wist Anne deze wedstrijd in 3 sets te winnen en ook de 2e partij werd gewonnen en dat betekende de halve finale op zondag.
 
De jongens hadden het zwaar maar ondanks de pittige indeling hebben ze zich kranig geweerd zowel Florian , Jochem , Edward als Wouter wisten in hun poule één wedstrijd te winnen en er  één te verliezen dus dat was helaas niet genoeg om de halve finale te halen, maar we hebben gezien dat we er dichtbij zitten en dat we op de goede weg zijn.
 
Op zaterdag was de heren dubbel  Jochem en Edward dichtbij een halve finale plaats. Van de 3 wedstrijden werden er 2  gewonnen maar dat was net niet genoeg om door te gaan. Maar voor een eerste keer op zo’n toernooi een uitstekende prestatie waar vooral de tweede  wedstrijd indruk maakte door in 3 sets "vechtend” te winnen.
Florian en Wouter verloren hun 2 dubbel wedstrijden niet zozeer dat ze minder waren maar gewoon omdat hun tegenstanders meer van dit soort wedstrijden spelen.
 
Tweede dag 
 
Gelukkig was de eerste wedstrijd om 11:30
Damesdag , halve finale single en de dames dubbel stond op het programma.
Helaas wisten Marylse en Esmee hun 3 poule wedstrijden niet te winnen. Het was voor hen wennen aan het hoge niveau en soms wat zenuwen die in de weg zaten maar ondanks de 3 verliespartijen weer een hoop geleerd en dat nemen de dames mee naar de competitie waar ze een heel seizoen gaan samenspelen!
Anne en Jasmijn deden het super en wisten hun 3 poule wedstrijden te winnen en stonden daarmee  in de dames finale ,wat op zich al een fantastische prestatie is.
 
De finale was tegen oude bekende (Chloë Li) en Claudia Huster in een spannende wedstrijd waar goed badminton te zien was. Hier moesten Anne en Jasmijn helaas de winst aan Chloë en Claudia laten. Er werd verloren met  14-21, 21-15 en 21-15 maar voor het eerst aan een RJC toernooi meedoen en dan nipt de finale verliezen daar kunnen jullie trots op zijn.
 
Halve finale singles dames 
 
Eerst moest Esmee  tegen Naomi  Jansen en die was 2e geplaatst en Esmee was in de eerste set een beetje nerveus en liep meer tegen haarzelf te spelen dan tegen Naomi  7-21 in de 2e set kwam Esmee meer in haar spel en waren de zenuwen wat meer onder controle maar helaas was het niet genoeg om er een derde set uit te halen 21-15 al met al een prestatie waar Esmee trots op mag zijn (en ik ook ).
Anne was toen aan de beurt tegen de als 2e geplaatste Claudia Huster . Anne speelde een prima wedstrijd en won eigenlijk vrij eenvoudig  met  21-12, 21-6.
 
De finale was tegen Marije Freeke die de als 1e geplaatste Quirine Schriel uitschakelde. De finale was een wedstrijd van hoog niveau waarin beide dames beschikten over veel  power  en daar ook beiden mee wisten te scoren. In de eerste set won Anne net met 21-19; in de 2e set bleef het spannend tot  11-10 en daarna liep Anne uit tot 21-11 en had daarmee het toernooi verrassend gewonnen. Een uitstekende prestatie waar Anne super trots op mag zijn en ik ook natuurlijk .

Terugkijkend op ons eerste RJC toernooi kan ik alleen maar trots zijn op alle kinderen die hebben meegedaan. Ze zijn de uitdaging aangegaan en hebben boven verwachting gepresteerd!!
Zeker voor herhaling vatbaar 
 
Gr 
 
Hoofd Jeugdtrainer BCN
Wim Offermeyer

 

Naar het overzicht