Raadseltje???

wat heeft vier koppen, meer borsthaar dan Tom Jones en haalt voor BCN de vetste score van dit weekend binnen?!

Precies; Team 7 natuurlijk! Het Team-Vol-Kerels!

Die gasten (Rik Koedoot, Thijs Koekoek, Jeroen Koelewijn (inval), Kasper de Ridder) hebben dit weekend gewoon hartstikke goed staan spelen. En met resultaat, want tegenstander Smashing Fellows ging met lege handen weer terug naar Schiedam. Super gedaan, mannen. En een dik verdiende pluim voor trainers Cyntha Offermeyer en Richard Val!

Team 1 (Anne Dokters van Leeuwen, Yalou Groeneweg, Casper Knijf, Rick Offermeyer) had dit weekend Flair over de vloer, de nummer 4 in de poule. ‘Kunnen we hebben’ denk je dan. Maar dáár zit juist het risico, dus het motto van dit weekend was: ‘Focussen en geconcentreerd blijven’. Opening was de herendubbel die door Casper en Rick dík werd gewonnen. Iets met een eerste klap en een daalder…

Maar in de daaropvolgende damesdubbel ging de eerste set verrassend de mist in. Gelukkig herpakten Yalou en Anne zich en wisten zij de match in een driesetter winnend af te sluiten.

De eerste mannenenkel werd door Rick overtuigend naar zijn hand gezet, maar de daarop volgende damesenkel moest door Anne aan Flair worden gegund. Geen eenvoudige klus, getuige een tweede set van 23-25.

Wist Rick zijn enkel overtuigend te winnen, Casper deed dat nog eens dunnetjes over met een daverende 21-7 en 21-9. Yalou liet zich vervolgens niet onbetuigd door haar eerste enkel-set overtuigend te winnen. Bij de tweede set voerde haar tegenstander de druk op, maar Yalou hield controle en sloot af met een zege. Op dat moment was de winst met 5-1 al in de pocket!

Maar Flair gaf zich niet gewonnen en in de eerste mix wisten zij Casper en Yalou te verrassen met winst. De afsluitende mix was vervolgens aan Rick en Anne die met focus en concentratie de verhoudingen weer recht zette. Eindresultaat; een mooie 6-2 voor BCN J1!

 

Team 2 (Jasmijn van Hamersveld, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange, Roel Teeuwen) speelde dit weekend tegen poule-aanvoerder Randstad. Laura en Jasmijn waren op dreef en wonnen hun damesdubbel in een driesetter. Met name in de singles toonde Randstad haar overwicht, waarbij Wouter pech had en een overwinning nèt misliep. In de gemengd-dubbels waren BCN en Randstad aan elkaar gewaagd. Helaas werden beide dubbels in 3 sets verloren. Dit resulteerde in een 7-1 overwinning voor Randstad. Zij houdt daarmee de koppositie in de poule, maar kreeg de overwinning zeker niet cadeau!

 

Team 4 (Marylse Hijmans, Esmee Roxs, Jochem Boender, Florian Velten) deed het fantastisch dit weekend en kon eindelijk de verdiende, zoete smaak van een ruime overwinning proeven; tegen Merenwiek J1 werd het een mooie 7-1. Proficiat en hou vast!

 

Team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward Houden, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) moest uit tegen de rode lantaarn uit hun poule; BC Mix uit Naaldwijk. Zij deden dat met succes, want namen eveneens 7 punten mee terug naar Nieuwerkerk.

 

Team 6 (Melanie de Haan, Manon Oudshoorn, Jeroen Breedijk, Wouter Spruijt, Corné van Vliet) moest voor het krieken van de dag al op pad richting een geduchte tegenstander; Vlietwijk in Voorschoten.

Dit weekend waren de dames dúidelijk het sterkere geslacht; Manon en Melanie wisten hun enkels en dubbel met overtuigende winst binnen te slepen. De mannen hadden minder geluk en moesten het afleggen tegen een sterk Vlietwijk. De mixen werden eveneens eensgezind verdeeld. Melanie en Jeroen verloren nipt in een spannende driesetter, waarna Manon en Wouter een zwaarbevochten overwinning op Vlietwijk behaalden. Met twee keer 21-19 wisten zij het publiek op het puntje van hun stoel te krijgen. Het eindresultaat was 4-4, waarmee Team 6 nipt aan kop van hun poule blijft staan.

 

Team 8 (Valerie Bauer, Kelly Smits, Bart Breeuwer, Mike Redeker) speelde in de Parkzoomhal en kreeg het publiek op de banken door van de nummer 1 van hun poule te winnen! Boomgaardshoek uit Hoogvliet werd met 6-2 op haar nummer gezet. Aangezien Bart door zijn herstel nog geen enkels kan spelen, werd hiervoor Wessel ingevlogen. Die bewees dat hij álles doet voor een gratis blikje Cola; om 11:00 uur binnenkomen – omkleden – wedstrijdje winnen – omkleden – Colaatje in ontvangst nemen (nog bedankt, Bart) – en Zoef; om 11:25 uur weer weg…

 

Team 9 (Lieke Bracke, Sofie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Jeroen Koelewijn, Wessel van Herwijnen) speelde op zaterdag uit tegen Onder Ons en deed stilletjes waar ze intussen best goed in zijn; winnen! Lieke Bracke gaf een knap visitekaartje af en maakte in haar damesenkel korte metten met haar tegenstander; 21-6 en 21-4. Met een zege van 6-2 nestelt Team 9 zich weer iets steviger op de eerste plek in hun poule.

 

Team 10 (Merel Jongekrijg, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Sem Looije) speelde uit tegen BC Delft en had daar een flinke kluif aan. Delft was duidelijk sterker en dat kwam in de resultaten tot uitdrukking. Sem Looije was de enige die wat tegenwicht kon bieden. Als een Baas won hij in drie pittige sets zijn herenenkel. Merel Lenos lostte een geblesseerde Wout af in de herendubbel en wist samen met Sem het tweede, winnende punt te scoren! Eindresultaat 2-6.

 

Kent u het team dat zó hard speelde dat de zaalbeheerder nieuwe belijning op de vloer moet verven? Dat was team 12 (Lotte Breedijk, Maaike Schoonakkers, Carlo Roxs, Pascal Roxs, Bart Verschuur). Zij moesten tegen een zeer sterk Zeemeeuwen J7 en hebben álles gegeven voor een mooi resultaat. Helaas mocht het niet baten, want vrijwel alle potjes gingen richting tegenstander. Gelukkig hield een taaie Maaike Schoonackers dapper stand en wist zij als Held Van De Dag een zwaar bevochten punt voor haar team te veroveren.

 

 

We zijn op de helft van de competitie en de verhoudingen beginnen zich af te tekenen! Sommige teams lonken naar een hoge klassering, terwijl anderen nog moeten buffelen voor een paar plekjes omhoog. Volgende week zetten we weer de schouders eronder voor sportieve prestaties van onze jeugd. Iedereen bij voorbaat veel succes toegewenst!

 

 

Resultaten weekend 2 en 3 april;

 

Team 1 - BC Flair, Alphen aan den Rijn; 6 - 2

Team 2 - BC Randstad, Rijswijk; 1 – 7

Team 3 - BC Zigo, Alphen aan den Rijn; 0 - 8

Team 4 - BC Merenwiek, Leiden ; 7 - 1

Team 5 - BC Mix, Naaldwijk; 7 - 1

Team 6 - BV Vlietwijk, Voorschoten; 4 - 4

Team 7 - BC Smashing Fellows, Schiedam; 8 - 0

Team 8 - PBC Boomgaardshoek, Hoogvliet; 6 - 2

Team 9 - BV Onder Ons, Den Haag; 6 - 2

Team 10 - BC Delft, Delft; 2 - 6

Team 11 - BC Pijnacker, Pijnacker; 2 - 6

Team 12 - BC Zeemeeuwen, ’s Gravenzande; 1 - 7

Naar het overzicht