Pittig weekend voor de jeugd

Tja, het kan niet altijd feest zijn...

Hadden we vorig weekend nog een flinke verzameling euforierijke zeges, dit weekend ging het er voor onze jeugdige BCNers wat stroever aan toe. Kwam het door het mooie weer? Of door El Niño? Het was in elk geval een weekend van grote getallen. Helaas in dit geval vooral voor onze tegenstanders, die met flinke scores huiswaarts gingen.
Maar niet getreurd, want het was niet alleen kommer en kwel!

Twee BCN-teams keerden met vette winst terug richting Parkzoomhal;
Team 6 (Melanie de Haan, Manon Oudshoorn, Jeroen Breedijk, Wouter Spruit en Corné van Vliet) gaven een visitekaartje af in het Westland met een 8-0 zege op BV Honselersdijk. Zij staan daarmee fier op de eerste plek van hun poule!

Team 9 (Lieke Bracke, Sophie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Wessel van Herwijnen en Jeroen Koelewijn) lieten Krimpen aan de Lek in het stof bijten door de lokale jeugd met 8-0 naar huis te sturen. 
Daarmee staan ook zij stijf bovenaan hun poule. En dát terwijl deze nijvere knokkers verleden jaar als opstapteam nog regelmatig werden afgedroogd. Bikkels zijn het.

Runner-up dit weekend was team 8 (Valerie Bauer, Kelly Smits, Bart Breeuwer en Mike Redeker) dat vanuit Kralingen een nette 6 punten wist weg te slepen. Dat de herendubbel in de schoot werd geworpen doordat de tegenstander zijn partner met een ferme tik uitschakelde, was een bijkomstigheid die niet onvermeld mag blijven. Overigens kon de gehavende opponent zijn herenenkel later op eigen kracht spelen.

In dezelfde hal speelde team 4 (Marylse Hijmans, Esmée Roxs, Jochem Boender en Florian Velten) die ondanks hun tomeloze inzet niet verder kwamen dan 3-5.  

De club Helden Van De Dag die met een eenzame 1-7 hun teams voor een roemloze ondergang behoeden, bestaat dit weekend uit maar liefst 5 zwoegers;
Edward Houben uit team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) was de enige BCNer die dit tegen BV OnderOns in twee sets presteerde. De rest had er een setje méér voor nodig. 
Jasmijn van Hamersveldt hield met een zwaar bevochten winst de eer hoog voor Team 2 (Jasmijn, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange en Roel Teeuwen), terwijl Laura Wisse uit Team 3 (Marieke van Schaijk, Laura, Tim Borowy, Davey Hoekman, Nils Kraan) hetzelfde kunstje liet zien tegen Conquesto. 
Jeroen Koelewijn viel in bij Borsthaarteam 7 (Rik Koedoot, Thijs Koekkoek, Bart Ouwerkerk en Kasper de Ridder) en wist zijn debuut te verzilveren met een knap gewonnen single.
En last-but-not-least de jonge Wout van Herwijnen die, niet gehinderd door enige competitie-ervaring, inviel in team 11 (Sofia Aantjes, Silvia Zoccheddu, Stijn Aardse en Jasper Schuurman). Knokkend voor ieder puntje, met intensieve, real-time coaching van Wim Offermeyer vanaf de achterlijn, wist hij zijn herensingle als een Eindbaas te veroveren. Resultaat: 1-7.

Volgend weekend staan er weer nieuwe wedstrijden op het programma èn trekt een topfit Team 1 ook weer ten strijde! We wensen iedereen bij voorbaat heel veel succes!


Resultaten weekend 12 & 13 maart;

Team 2 - BC Zigo, Alphen aan den Rijn; 1 - 7
Team 3 - Conquesto, Zoetermeer;  1 - 7
Team 4 - BC Asterix, Rotterdam;  3 - 5
Team 5 - BV OnderOns, Den Haag;  1 - 7
Team 6 - BV Honselersdijk;  8 - 0
Team 7 - BC Schollevaar, Capelle aan den IJssel; 1 - 7
Team 8 - BC Asterix, Rotterdam; 6 - 2
Team 9 - BC ShuttLEQ, Krimpen aan den Lek; 8 - 0
Team 10 - BC Ritte, Spijkenisse  0 - 8
Team 11 - BC Delft, Delft; 1 - 7 
Team 12 - BV Smashing, Maasdam; 3 - 5
Naar het overzicht