Onze jeugdtoppers!

Op zondag 24 november vonden in de Parkzoomhal de jeugd clubkampioenschappen plaats. 36 kinderen speelden vanaf 9 uur in de ochtend partijen van 12 minuten. De laatste partijen waren rond half 3 in de middag klaar en daarna volgde de uitreiking der medailles. Onder luid applaus van ouders en spelers ontvingen de winnaars hun gouden medailles en de runners-up hun zilveren medailles.

Bij de jongste deelnemers veroverde Boris Puijk het goud in de heren enkel en werd Elias Hwan 2e. Bij de meisjes eindigde Yenthe Wander als eerste en pakte Zoe Chan Thirat het zilver.

Bij de heren 3 won dit jaar Milan ter Veen de gouden medaille en eindigde Koen Rijpkema het zilver. Koen zit nog maar enkele weken op badminton, dus dat maakt dit een extra mooie prestatie. Bij de meisjes 3 won Anouk Korthagen een zeer spannende finale van Annemarie van Lier. Anouk stond lange tijd op achterstand in de finale, maar met een sterke eindsprint wist ze toch het goud binnen te slepen!

Bij de heren 2 won Thijs Plukaard soeverein door al zijn partijen te winnen en eindigde Bart Verschuur op de tweede plaats. Bij de meisjes 2 moest een finale tussen Svenja van Leuven en Kayleigh de Bruijn voor een eindwinnaar zorgen. In deze finale bleek Svenja de sterkere en moest Kayleigh genoegen nemen met het zilver.

In de hoogste categorie van de heren enkel rekende Edward Houben in een rechtstreeks gevecht af met Wessel van Herwijnen. Edward mocht zodoende de gouden medaille mee naar huis nemen en Wessel de zilveren medaille. Bij de dames waren er helaas geen deelnemers in de hoogste categorie.

In de gemengde dubbel waren er ook 4 categorien. Bij de jongste jeugd eindigden Elias Hwan en Zoe Chan Thirat op de eerste plaats. Waar zij in de enkels beiden slechts een zilveren medaille wisten te winnen, waren zij als combinatie wel sterk genoeg voor een gouden medaille. Jesse Walter en Aya Benali gingen met een zilveren medaille naar huis.

In categorie 3 ging het goud naar Guiliano Mattana en Fenna Soeteman. Zij waren in een spannende finale te sterk voor Thomas Walthaus en Annemarie van Lier.

In de een na hoogste gemengd dubbel won Thijs Plukaard zijn tweede gouden medaille samen met Debbie de Goede. Tweede werden Tobias van Til en Kayleigh de Bruijn, de tweede zilveren medaille voor Kayleigh.

Wessel van Herwijnen en Lisa Meyster wonnen de gouden plak in de hoogste klasse van de gemengd dubbel. Edward Houden werd tweede samen met Francisca Engelberts.

Bij de jongens en meisjes dubbels waren er twee speelsterktes, 1-2 en 3-4. Bij de jongens 3-4 wonnen Elias Hwan en Milan ter Veen allebei hun tweede gouden medaille. Boris Puijk en Tycho Sonnema namen de zilveren plak mee naar huis. In de hoogste categorie pakte Wessel van Herwijnen zijn derde medaille en zijn tweede gouden plak van deze dag. Dat deed hij samen met Bart Verschuur, die nu een zilveren en gouden medaille heeft bemachtigd. Edward Houden en Tobias van Til werden tweede, voor beiden een tweede stuk zilver.

Bij de meisjes was er in de categorie 3-4 een tweede gouden medaille voor de familie Soeteman. Lisa Soeteman won samen met Aya Benali. Ook Aya nam een zilveren en een gouden medaille mee naar huis. Tweede werden Willemijn Slob en Yenthe Wander. Ook Yenthe hield aan deze kampioenschappen een zilveren en een gouden plak over. Bij de hoogste categorie pakte Anouk Korthagen haar tweede gouden medaille van de dag. Zij won samen met Maaike Schoonackers in de finale van Francisca Engelberts en Debbie de Goede met 30-27.

Het was weer een geslaagde dag met enthousiaste jeugdleden, hulpvaardige ouders en trotse jeugdtrainers! De foto's zijn HIER te vinden of op facebook.

Naar het overzicht