NC Week 07: Op de helft!

Beste competitiespelers,

De competitie is op de helft, tijd om te kijken hoe het met de teams gaat!

Team 1
Team 1 is goed op weg om een plaatsje in de top te veroveren. Na een aantal jaar in de middenmoot geëindigd te zijn, lijkt het dit jaar goed op dreef om in de top te eindigen. Na een paar wedstrijden Stefan Broeren gemist te hebben vanwege een blessure (verdienstelijk invalwerk van Stefan de Ridder) staat het team op de derde plek.

 

Het is echter wel een aan elkaar gewaagde poule; het verschil tussen de koploper en de nummer 5 scheelt maar 4 punten!

Team 2
Na de laatste 2 jaar heen en weer gepromoveerd en weer gedegradeerd te zijn, heeft team 2 de doelstelling om te handhaven nu al lang en breed bereikt. Het gaat nu zelfs zo goed dat de 3e plek een goede uitgangspositie is voor het vervolg van de competitie. Met 4 punten voorsprong op de achtervolger  Velo en 5 punten achterstand op de nummer 2, Smashing Fellows, moet de 3e plaats te handhaven zijn. Op Smashing Fellows kan er wellicht deze week sportieve revanche genomen worden. De 1e wedstrijd werd zonder 3 vaste spelers met 7-1 uit op het al zo mooie tapijt in Schiedam verloren.Team 3
Team 3 heeft het zwaar in de Hoofdklasse. Na 7 wedstrijden staan ze op de laatste plaats met 2 punten achterstand op de nummer 6. De dames doen het prima in de hoofdklasse, de damesdubbel is nog maar 1 keer verslagen en dat dan ook nog maar net. De heren worstelen echter meer met de tegenstanders. De weg is nog lang en handhaving is zeker nog in het verschiet. De eerstvolgende wedstrijd is meteen een hele belangrijke; tegen de nummer 6 DKC. Er kan dan gelijk een begin gemaakt worden aan de inhaalrace!Team 4
Team 4 staat op de 4e plek in de poule. De weg naar boven is nog open, maar dan moeten er de komende wedstrijden meer punten worden gepakt. Het verschil met de nummer 3 is 8 punten. Tegen de hekkensluiter, Ommoord moet een beter resultaat behaald kunnen worden, uit is met 5-3 verloren. Ook hier doen de dames het prima. Het team moest het de laatste tijd zonder Gwenn Verhoeve doen, die met een blessure kampt. Het gerenommeerde duo Debby van Hees / Simone Breedvelt heeft dit goed opgepakt.

Team 5
Team 5 heeft zich inmiddels al flink uit het degradatiedal geknokt en staat nu in de groene cijfers. De 5e plek is nu een feit. Ook dit team heeft te kampen met blessures ; Quinlan van Heerdt staat een tijdje aan de kant vanwege een blessure. Er moet wel nog flink aan de bak gewerkt worden, want het verschil met de nummer 7 is  met 6 punten niet al te groot.

Team 6
Na een prima begin, (5 wedstrijden, 3 winst, 1 gelijk, 1 verlies, 22 punten) is de klad er een beetje bij team 6 ingeslopen. Er werd 3 keer met 5-3 verloren, waaronder tegen de hekkensluiter EN de koploper. Dit team staat op een prima 3e plek, met spelers die allen voor het eerst in de 3e klasse spelen. Aanstaande zondag kan er weer begonnen worden met winnen, want dan komt de nummer laatst op bezoek. Voor dit team is een goede 2e seizoenshelft een must, want de voorsprong van 6 punten op de degradatiezone met een wedstrijd meer is niet heel groot.

Team 7
n deze poule is het behoorlijk aan elkaar gewaagd. Nieuwerkerk 7 staat met 5 punten achterstand op koploper Flair op een gedeelde 2e plek met aartsrivaal Schollevaar. Zondag kunnen belangrijke punten gepakt worden, dan staar Schollevaar op het menu.

Team 8
Team 8 knokt voor de handhaving in de 4e klasse. In deze behoorlijk sterke poule staat team 8 met 2 punten achter op de handhavingspositie; nummer 7. Na 2 wedstrijden achter elkaar met 7-1 te hebben verloren, zijn de 2 volgende wedstrijden van levensbelang. Eerst komt de nummer 5, Swetiday op bezoek en de donderdag daarop staat de kraker met mede degradatiekandidaat Smashing Maasdam op het programma. Als hier een goed resultaat uitgehaald kan worden, dan wordt de stap naar handhaven in de 4e klasse een stuk makkelijker.Team 9
De "veteranen”  Aad, André, Rolf en Ilse en de "jonkies” Tanja en Cyntha staan op de 4e plek in hun poule. Met 28 punten staan ze 11 punten achter op de nummer 3 en 6 punten voor op de nummer 5. Zondag wordt er thuis gespeeld tegen de nummer laatst: Zeemeeuwen. Hiervan werd in de uitwedstrijd met veel 3 driesetters 5-3 van gewonnen. Zondag zal dus een flinke kluif worden! Of niet natuurlijk!

Team 10
Team 10 doet vanaf het begin bovenin lekker mee. Sterker nog, met 2 wedstrijden minder gespeeld, staat team 10 op de 2e plek met 1 punt achterstand! De nummer 3 Schollevaar doet nog aardig mee met 5 punten minder en evenveel wedstrijden. Dit team gaat dus hartstikke goed en als ze zo doorgaan, hebben we binnen no time onze eerste kampioen van het seizoen! Alles onder voorbehoud natuurlijk ;)Team 11
Het geheel uit nieuwe spelers bestaande team 11 staat op een keurige gedeeld 4e plek met nog volop uitzicht naar boven. Er is geen angst om te degraderen, dit gat wordt met 17 punten opgevuld, dus team 11 kan met een lekker gevoel de 2e seizoenshelft in. Wie weet, wordt de top 3 of zelfs de top 2 nog gehaald. Dit team kan in hun eerste seizoen trots terugkijken naar de eerste helft van het seizoen en volop knallend de volgende in!

Ps: Alle foto's zijn van speelweek 7 , er speelden toen maar 4 teams thuis. Staat je team dit keer niet op de foto, dan heeft het daar vast mee te maken. Zie je een blauwe vloer op de foto? Dat klopt want de Paparazzi was ook heel even in Voorburg.

 

 

 

 

Naar het overzicht