NC Week 05: Auke Veenstra beleeft monster comeback

Het eerste team van BCN heeft zondag met 5-3 gewonnen van Asterix. De single van Auke Veenstra mag best uitgelicht worden, aangezien hij met een behoorlijk unieke prestatie gewonnen heeft. Na een achterstand van 19-11 in de 3e set beleefde hij een monster comeback door 10 punten achter elkaar te scoren en zo met 21-19 te winnen! Verder viel Stefan de Ridder verdienstelijk in door 2 gewonnen partijen. Met 2 punten achterstand op de koploper, zit BCN 1 nog volop in de race om het kampioenschap.

 

 

Team 2 deed ook goede zaken en won vrijdagavond maar liefst met 8-0 van BC Maassluis. BCN 2 staat door dit resultaat op de 2e plek en doet net als team 1 nog volop mee om het kampioenschap.


Team 3 leed een 6-2 nederlaag bij de hekkensluiter Invictus. Net zoals vorige speelronde pakte Liesbeth de Boer de punten met haar single en dubbel. Ondanks deze nederlaag heeft team 3 als 7e, 4 punten achterstand op de nummer 6. Donderdag wacht de koploper, de Zeemeeuwen.

Team 4 moest zondag tegen PIP  aantreden zonder Gwenn Verhoeve. De dames pakten wederom "hun” punten en de heren van PIP bleken een maatje te groot voor onze Nieuwerkerkse jongens.
Met een 5-3 nederlaag is PIP met 1 puntje langszij gekomen en staat team 4 op een 4e plek.

 

Team 5 boekte zondag haar eerste overwinning. Op de mede degradatiekandidaat werd een 5-3 winst geboekt. Helaas werd de mix van Hans Bakker en Frances Vermeeren nipt in de 3e set verloren. Verder viel Martin Bloom verdienstelijk in met een gewonnen single. 5 belangrijke en daardoor ook extra lekkere punten in the pocket. Door dit resultaat heeft team 5 met 2 puntjes afstand genomen van de degradatiestreep.Ook bij team 6 deed Invictus als hekkensluiter zijnde goede zaken. Zonder Martin Bloom werd er thuis met 5-3 verloren tegen Invictus. Desalniettemin staat dit team op de 3e plek. Deze wedstrijd dus gauw vergeten en volgende week weer vol aan de bak!

 

 

Team 7 won thuis met 6-2 van BBS en verstevigde de 1e plek in de poule. Zondag wordt uit gespeeld tegen de nummer 2, Flair, die met 1 wedstrijd minder nu 6 punten achter staat. Dus er kunnen belangrijke punten worden gepakt!

 

 

Winnen, dat werd er zaterdagavond flink ingestraald bij team 8. Er werd zonder Wim van Beusekom tegen de Ritte gespeeld om de onderste plekken. Helaas kwam er een 6-2 nederlaag uit. Karin Postma en Jeroen IJpelaar wonnen hun singles. Laatstgenoemden waren erg dicht bij een winst in de mix, maar er werd net aan met 21-19 in de 3e set verloren. Op een 6e plek staande met 2 punten voorsprong op de nummer laatste Smashing Maasdam, is op dit moment nog genoeg voor handhaving.

Bij team 9 kwam Schollevaar op bezoek. Er werd met 6-2 gewonnen. Het is altijd fijn om te winnen, maar tegen Schollevaar is het als BCN’er net een tikkeltje leuker. André Jille en de mix van Ilse/Rolf moesten zich gewonnen geven. Volgende week komt hekkensluiter Brielse BC op bezoek.

 

 

Ook team 10 speelde tegen Schollevaar. Met jeugdinvalster Anne Docters van Leeuwen bleef het in balans; 4-4. Anne won verdienstelijk 2 van de 3 partijen. Met maar 4 punten achterstand op de beide nummers 1, blijft dit team nog in de race. Aanstaande vrijdag wordt er uit tegen de huidige nummer 1, Quintus, gespeeld.

Team 11 won vrijdagavond knap met 5-3 uit bij BBS. Door dit resultaat staat team 11 op een prima 4e plek met nog uitzicht naar boven.

Naar het overzicht