NC Week 04: Onderkant van BCN scoort!

Week 4 was voor BCN een wisselvallige week. 5 teams die de winst konden binnenslepen, tegenover 6 teams die onderuit gingen. De onderste laag van BCN scoorde goed. Team 9 won met 5-3, terwijl teams 10 en 11 beide met 7-1 wonnen.

Team 1 verspeelde kostbare punten bij BC Mix. Met invaller Stefan de Ridder werd er met 6-2 verloren. De dames hielden de eer hoog met hun singles. Team 1 staat nu gedeeld 4e met 17 punten. Deze poule is heel erg aan elkaar gewaagd. De nummer 1 heeft 20 punten en de nummer 6, 17 punten. Nog voldoende kansen dus!

Team 2 heeft goede zaken gedaan wat betreft lijfbehoud in de 4e divisie. Er werd thuis met 6-2 gewonnen en handhaving zit er nu bijna helemaal in. Met 11 punten verschil op de nummer 7 kan dit bijna niet meer mislopen. En ook voor het kampioenschap zit team 2 nog volop in de race. Met respectievelijk 5 en 3 punten achterstand op de nummers 2 is ook wat hier ook nog alles mogelijk!

 

Medepromovendus team 3 heeft het daarentegen moeilijk om in de Hoofdklasse te handhaven. Thuis werd er met 6-2 verloren tegen Vijfsluizen en daarmee staat team 3 nu met 12 punten op de zevende plek. Het gat met de nummer 6 –Vijfsluizen- is 3 punten. Aanstaande zondag wordt er uit tegen de nummer laatst, Invictus gespeeld. Pakken die punten!

Zaterdag speelde team 4 uit tegen Ommoord, een van de ondersten van de poule. Rick Sahetapy en Gwenn Verhoeve moesten de wedstrijd missen. Bij Ommoord speelt nu een oude bekende van BCN; Wesley Kloet.

Wesley heeft 2 a 3 jaar bij ons gespeeld en heeft sinds dit seizoen het eerste team van Ommoord versterkt.
En dat deed ie goed, want BCN verloor met 5-3. De dames Debby en Simone haalden met ijzersterk spel in de singles en dubbel de punten binnen. In de mixen was het erg close, maar het mocht helaas niet baten.
Team 4 staat nu op de 3e plek.

Team 5 speelde dit weekend met invaller Maarten Bakker en zonder Rene van Heerdt tegen de koploper; Ribad. De schade werd beperkt met een 5-3 nederlaag. Saskia van de Berg pakte al haar punten door knap in haar single te winnen en de dubbel ook te pakken. Het 3e punt werd door middel van de single van Frances Vermeeren binnengehaald. Het team staat nu 7e met 1 punt verschil op de nummer 6.

Twee wedstrijden in 1 week spelen; dat is niet veel voorkomend, maar af en toe komt het toch wel voor. Het overkwam team 6 door de dubbel tegen Schoonhoven te spelen. Eerst uit op donderdagavond en op zondag thuis de return. De uitwedstrijd werd beklonken met een 4-4. Met dank aan invalster Frances Vermeeren die al haar punten pakte.
Thuis werd met 5-3 gewonnen, mede door middel van een 100 procent van Jeroen Bloom, -die tegelijkertijd die hatelijke 0 overwinningen van zijn single kon wegpoetsen-. En blij dat Jeroen was! Emotie maakt sport af en toe extra mooi. Met 1 wedstrijd meer gespeeld, staat dit team op een geweldige 2e plek. Volgende week wacht de koploper Ribad.

 

Team 7 moest dit weekend zonder Monique Postma naar Zwijndrecht om tegen Swindregt te spelen. Cyntha Offermeyer uit team 9 viel in en deed dit niet zonder slag of stoot. De heren en damesdubbel werden met minieme 21-19 scores in de derde set verloren. Ook Cyntha’s single werd met 21-18 in de derde set verloren. De singles van Linda en Tim L werden binnengehaald en ook de mix Cyntha/Tim N werd knap binnengehaald. Uiteindelijk werd de schade met 5-3 beperkt. Nog steeds virtueel op een 1e plek, maar de concurrentie komt steeds meer dichterbij. Komend weekend zal er met Monique erbij weer een overwinning geboekt moeten worden om de koppositie te versterken.


Team 8 heeft het wat moeilijker met het niveau in de 4e klasse dan team 7. Na een 4-4 gelijkspel tegen Smashing Maasdam in de vorige speelronde, is er thuis met 6-2 verloren tegen Bacluvo. Met 1 punt verschil op de nummer 6, zetelt dit team op de laatste plaats. Aanstaande zaterdag moeten er belangrijke punten gehaald worden, want dan wacht de nummer 6.


Team 9 ging dit weekend bij Boomgaardshoek op bezoek. Er werd zonder Cyntha Offermeyer netjes met 5-3 gewonnen. Dit team staat op de gedeelde derde plek met 16 punten.

Teams 10 en 11 maakten dit weekend een goede klapper. Beide teams wonnen met 7-1. Bij team 10 verloor alleen invalster Laura Oudshoorn haar single. Team 10 staat met 1 wedstrijd minder gespeeld met 4 punten achter op de nummer 1 – de eeuwige concurrent- Schollevaar.

Team 11 verloor haar damessingle van Ans van Boven. Bij team 11 is het wat spannender in de poule, want maar liefst 4 teams zitten in de nominatie voor de 1e plek. Met 4 punten achterstand staat ons team op de gedeelde 3e plaats.

 

Naar het overzicht