Mighty Maite en Lucky Luke

Het geluid van openploppende shuttlekokers was zondagochtend 17 april weer niet te missen! In een bomvolle Parkzoomhal stonden de Jeugdteams van BCN weer te popelen om de TL-balken van het plafond te spelen! 
Met meer winnende dan verliezende teams was het een succesvol weekend! Hieronder het verslag.
Team 1 (Anne Dokters van Leeuwen, Yalou Groeneweg, Casper Knijf, Rick Offermeyer) speelde uit en kon dit weekend op de brommer; tegen Schollevaar J1 in de Zevenkampse Ring.
Het beloofde een pittige wedstrijd te worden, want Schollevaar staat op de eerste plek in de poule. Daarom geen geraffineerde strategieën, maar gewoon op z’n Rotterdams: ‘Niet lullen, maar poetsen’
Bij twee sets betaalde deze tactiek zich uit in winst voor BCN. Casper was in zijn single verantwoordelijk voor het eerste puntje. Door geconcentreerd en strak te spelen hield hij het overwicht en behaalde een welkome 1 - 4! Knap gedaan.
Het volgende punt werd door Casper en Yalou behaald in het sluitstuk; de tweede mix. En zeg nu zelf; als je na zes verloren sets jezelf kan oppeppen en vlammend naar een puntje knokt, verdien je respect! Eindresultaat 2 - 6.   
 
In de Parkzoomhal ging het er niet minder verhit aan toe. Ook Team 2 (Jasmijn van Hamersveld, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange, Roel Teeuwen) had het mooie voorrecht om tegen de PouleMeister te moeten strijden; Boomgaardshoek J1 uit Hoogvliet. En hoe zwaar zij het in de poule ook hebben; Team 2 blijft buffelen! Leeuwinnen Laura en Jasmijn wonnen in een stomend gevecht hun dubbel en veroverden daarmee het enige puntje.
Boomgaardshoek kreeg de winst allerminst cadeau en moest alle zeilen bijzetten. Sets van 25-23, 23-21 en 21-19 geven aan hóe dicht BCN tegen haar tegenstander aanschurkte. Dit was zo’n wedstrijd waar zelfs verliezen applaus verdient.
 
 
En dan de winnaars;
Team 4 (Marylse Hijmans, Esmee Roxs, Jochem Boender, Florian Velten) moest uit tegen het beduchte The Flying Shuttle en liet in Barendrecht zien hoe Nieuwerkerks Doorzettingsvermogen eruit ziet; ZES driesetters spelen en vervolgens met zes punten vertrekken! Dan heb je aardig wat meters gelopen.
Hiermee settelt Team 4 zich op de tweede plek van hun poule met uitzicht op de toppositie.
 
Team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward Houben, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) speelde tegen PIP BBV J3 en moest dat doen zonder Lotte, die herstellende is van blessures. Daarom werd een beroep gedaan op Maite van Leuven; 11 jaar oud en spelend in het succesvolle Team 9. En Mighty Maite zorgde voor de verrassing van de dag! Want hóe knap is het om als jonge invalster ál je matches te winnen in een team dat twee tredes hoger speelt? Dan ben je gewoon een held!
Dat ook de overige teamleden fantastisch hebben gespeeld mag niet onvermeld blijven. En niet te vergeten credits voor Lotte die met overheerlijke, zelfgebakken brownies aanwezig was om haar teamleden aan te moedigen. Dát is nog eens commitment! Beterschap, Lotte.

Team 6 (Melanie de Haan, Manon Oudshoorn, Jeroen Breedijk, Wouter Spruijt, Corné van Vliet)  speelde uit tegen Invictus en harkte 7 punten naar binnen. Die kunnen ze goed gebruiken, want het blijft zinderend spannend aan de kop van hun poule! Op dit moment staan zij weer bovenaan, maar het blijft stuivertje wisselen tussen Vlietwijk, Orbiton en BCN.
LET OP! Komende vrijdag 22 april speelt Team 6 om 17:30 uur in de Parkzoomhal tegen Honselersdijk en zij kunnen de morele ondersteuning goed gebruiken! Dus wil je je weekend applaudisserend en juichend beginnen, kom dan de spelers van ons Team 6 aanmoedigen!

Team 7; het Team-Vol-Kerels (Rik Koedoot, Thijs Koekoek, Luke van den Heuvel, Kasper de Ridder), is aan een mooie opmars bezig! Dit weekend hebben zij wederom gewonnen en daarmee zijn zij opgeklommen tot de derde plaats van hun poule. Inmiddels is de wisselplek in hun team permanent opgevuld door Luke die de eretitel ‘Lucky Luke’ meer dan waarmaakt. Dit weekend wist hij drie matches winnend op zijn naam te zetten, waarmee hij een wezenlijke bijdrage levert aan de zegetocht van dit mannenteam.
Speciale vermelding voor Rik Koedoot die dit weekend als een Baas stond te spelen èn beterschap aan Thijs Koekoek die vanwege een blessure voortijdig moest afhaken.

Het team met de vetste score van dit weekend was team 9 (Lieke Bracke, Sofie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Jeroen Koelewijn, Wessel van Herwijnen). Met een 8-0 zege op het Vlaardingse Vijfsluizen hebben zij zich definitief aan de top van hun poule gevestigd. Met nog drie wedstrijden te spelen kan het alleen nog fout gaan als het team een collectieve, drie wekende durende aanval van buikloop krijgt. Aangezien het van belang is om de focus scherp te houden, zoeken sommige spelers intussen hun uitdaging in het scoren van BCN’s vermaarde Torry Trophy…

De benjamins van Team 12 (Lotte Breedijk, Maaike Schoonakkers, Carlo Roxs, Pascal Roxs, Bart Verschuur) hebben in hun uitwedstrijd tegen BC Blue Sky weer uitstekend gepresteerd door 6 punten te veroveren op hun tegenstander. Daarmee staan zij keurig op een steady derde plaats in hun poule. Chica’s Lotte en Maaike gaven een sterk staaltje weg door hun dubbel met een overdonderende 21-6 en 21-9 te veroveren.

En als laatste de kerel die in zijn eentje een puntje roem wist te veroveren voor zijn strijdende team, de Held Van De Dag; Jasper Schuurman uit J11. De tweede keer alweer dat hij in dit roemruchte hoofdstuk wordt genoemd.
Eerste set 21-18. Tweede set 17-21. En toen vond Jasper het welletjes, BAM! 21-11. Híer met die punt! Proficiat, kerel.


Resultaten weekend 16 en 17 april.
Team 1 - BC Schollevaar J1; Capelle aan den IJssel; 2 - 6
Team 2 - PBC Boomgaardshoek J1, Hoogvliet; 1 - 7
Team 3 - BBV PIP J1, Berkel & Rodenrijs; 0 - 8
Team 4 - The Flying Shuttle J2, Barendrecht; 6 - 2
Team 5 - BBV PIP J3, Berkel & Rodenrijs; 7 - 1
Team 6 - BC Invictus J1, Waddinxveen;  7 - 1
Team 7 - BC Ommoord J5, Rotterdam; 6 - 2
Team 8 - The Flying Shuttle J5, Barendrecht; 2 - 6
Team 9 - BC Vijfsluizen, Vlaardingen; 8 - 0
Team 11 - BC Ritte, Spijkenisse; 1 - 7
Team 12 - BC Blue Sky, Bergambacht; 6 - 2

Naar het overzicht