Last but not least

Het was weer een zenuwslopende, tenenkrommende, zinderende, nagelbijtende zondagochtend in de Parkzoomhal. Want het ging om de laatste wedstrijden van deze voorjaarscompetitie. En met drie teams die kans hadden op een poulekampioenschap, hing er nogal wat vanaf! 

We beginnen met het team dat er het dichtst bij was en het tóch net niet haalde; de dappere knokkers van Team 6. Zij hebben tegen EVBC Vlietwijk álles gegeven, maar helaas kregen zij het overwicht in de wedstrijd niet te pakken. Illustratief voor hun tomeloze inzet was de single van Manon Oudshoorn met een zinderend spannende set van maar liefst 26-28…
Melanie de Haan gaf ook wat zij waard was met een pittige driesetter waarbij zij héél dicht bij de winst was. En ook de mannen knokten voor wat zij waard waren, maar moesten het afleggen tegen sterkere kerels aan de overzijde van het net. 
Eindresultaat is een derde plaats in hun poule.

En ook Team 4 (Marylse Hijmans, Esmee Roxs, Jochem Boender, Florian Velten) wist de ereplaats helaas niet te verzilveren. Zij hadden wellicht nog een grotere uitdaging dan Team 6, waarbij zij sterk afhankelijk waren van de resultaten van hun opponent. Met de beschikbare capaciteit hebben zij het maximale uit de laatste wedstrijd tegen BC Merenwiek J1 gehaald. De twee verworven punten zijn uit de single van Esmee en de mix van Esmee en Florian.
Team 4 eindigt in de poule op de 2e plaats.

En dan de winnaars;
Team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward Houben, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) zat er lekker in en wist BC Mix eronder te krijgen met 5 - 3. In tegenstelling tot Team 6 lag bij deze wedstrijd het overwicht vooral bij de mannen. Tim Suurmeijer wist zijn roemrijke badmintoncarrière (voorlopig…) af te sluiten met een overtuigende 21-2 en 21-6. De ladies Lotte en Floor hadden in hun singles èn dubbels minder geluk, maar konden gelukkig de zoete smaak van winst proeven in beide mixen.
Eindresultaat; tweede plaats in de poule.

Ook winst voor ons Testosteronteam; Team 7! Die kerels (Rik Koedoot, Thijs Koekoek, Luke van den Heuvel, Kasper de Ridder) hadden dit weekend Sem Looye te gast en zij hebben er mooi een 5-3 uitgesleept! Alle credits voor Sem, die helaas geen punten veroverde, maar ga er maar aan staan; 11 jaar en dan tegen die boomlange gasten uit U15 spelen! Baas van dit weekend was Thijs Koekoek die de triple scoorde. 
Sowieso verdient Team 7 applaus. Zij hebben gedurende het seizoen een heel goeie ontwikkeling laten zien en mogen trots zijn op hun 4e plek in de poule!

Team 9 (Lieke Bracke, Sofie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Jeroen Koelewijn, Wessel van Herwijnen) presteerde een beetje onder niveau voor hun doen. Géén achtnulletje! Toch deden ze het best aardig met een 7 - 1 overwinning op de nummer 2 in de poule. De verloren mix, gespeeld door de twee Jack Russelltjes van het team; Maite en Wessel, mocht de pret niet drukken. 
Na afloop heeft het team de geïnvesteerde vitamines en calorieën weer aangevuld bij een kampioenslunch in ’t Graanhuys in Zevenhuizen. 
Team 9 is poulewinnaar. Zaterdag 11 juni kunnen zij hun kunsten laten zien op de Regiokampioenschappen in Capelle aan den IJssel.

Een speciale vermelding voor Esmee Roxs, die een dag had die bijna op werk begon te lijken.
‘s Ochtends eerst vlammen voor haar eigen Team 4. Met een héél klein kansje op het poulekampioenschap moest er met een onvolledig team keihard worden gebuffeld. En wat doet Esmee? Die wint haar single èn mix! Helaas was dat niet genoeg voor de eerste plaats in de poule…
Vervolgens terug naar Nieuwerkerk en invallen bij Team 1 tegen Flair J1. Dat bleek een maatje te groot. Maar nog steeds stevig partij bieden in haar single èn samen met Rick een pittige driesetter spelen. Dan ben je een bikkel en verdien je applaus!

Team 1 (Anne Dokters van Leeuwen, Yalou Groeneweg, Casper Knijf, Rick Offermeyer) had sowieso een pittige dag. Heb je net een seizoen vol uitdagingen achter de rug, moet je in de laatste wedstrijd nog even 200% aan de bak! Het begon lekker; in de herendubbel tikten Rick en Casper hun tegenstander simpel van de baan. Maar helaas kregen Yalou en Esmee ‘m in hún dubbel net zo hard weer terug.
Vervolgens volgde er een wedstrijd met vier driesetters, waarvin Casper en Yalou de winnaars werden van De-Langste-Set-Van-Deze-Competitie. Met een score van 29-27 hebben zij de lijnen van de vloer gelopen!
Team 1 eindigt in hun poule op de 3e plek.

En gelukkig hadden we ook dit weekend een Held Van De Dag. En wát voor eentje. De vertrekkende Roel Teeuwen speelde, met zijn ouders als toeschouwers op de bank naast de baan, een klinkende driesetter. In zijn karakteristieke stijl wist hij uit zijn laatste wedstrijd zijn Team 2 (Jasmijn van Hamersveld, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange, Roel Teeuwen) nog een puntje winst toe te stoppen. Roel; het was altijd mooi om je te zien spelen. Bedankt voor alles, we zien je graag weer terug.


En dat, beste dames en heren, is het eind van de voorjaarscompetitie 2016! 
We hebben een paar maanden geweldig gesport en hebben met zijn allen mooie resultaten behaald. Als vereniging zijn we beretrots op onze jonge ambassadeurs, ongeacht of je een prille starter, of een geroutineerde topper bent. Daarom bedanken we jullie allemaal voor je inzet, gezelligheid en sportieve prestaties!

Met de zomervakantie in het vizier kunnen de rackets de kast in en de frisbee eruit. Natuurlijk is het goed om de vaardigheden op peil te houden, maar dan slechts op de camping, met een racket van vier Euro en een drankje onder handbereik…

FIJNE VAKANTIE!
 

Resultaten weekend 28 en 29 mei. Tussen haakjes de eindpositie in de poule;

Team 1 - BC Flair J1; Alphen aan den Rijn; 3 - 5. (3)
Team 2 - BC Randstad J1, Rijswijk; 1 - 7. (5) 
Team 3 - Dit weekend niet gespeeld. (6)
Team 4 - BC Merenwiek J1; 2 - 6. (2) 
Team 5 - BBV Mix J3, Naaldwijk; 5 - 3. (2)
Team 6 - EVBC Vlietwijk J1, Voorschoten;  2 - 6 (3)
Team 7 - BC Smashing Fellows, Schiedam; 5 - 3. (4)
Team 8 - PBC Boomgaardshoek J4, Hoogvliet; 4 - 4. (5)
Team 9 - BV Onder Ons J6, Den Haag; 7 - 2. (1)
Team 10 - BC Delft J8, Delft; 0 - 8. (4)
Team 11 - BC Pijnacker J4, Pijnacker; 0 - 8. (5)
Team 12 - BC De Zeemeeuwen J7, ’s Gravenzande; 0 - 8. (5)

    

 

Naar het overzicht