Jeugdcompetitie speelweek 3

Team J1 speelde tegen Randstad. Randstad was vorig seizoen landskampioen geworden dus op voorhand zou dit een lastige partij worden. Zou het lukken om nog ergens een puntje te pakken? De heren van Randstad bleken een maatje te groot voor Corné, Martijn en Wessel en wonnen al hun partijen. De dames van Randstad werden goed uitgedaagd en moesten in de damesdubbel tegen Lieke en Sophie een set afstaan. Sophie kon in haar single de eerste set naar zich toetrekken maar moest de tweede en derde set helaas afstaan. Lieke lukte het ook haar eerste set te winnen, gaf de tweede set weg en kon in een spannende derde set (22-20) de winst pakken. Daarmee was het gelukt een punt af te snoepen van Randstad. Beide mixen werden vervolgens in twee sets verloren. Eindstand: 1-7.

Team J2 had deze week een rustweek.

Team J3 had er zin in want al ruim voor 10:00 waren beide dubbels volop aan het spelen tegen Voorburg. De heren Bart en Karsten hadden voldoende overwicht en ook bij de dames Silvia en Maaike werd het punt in twee sets binnengehaald. De singles van Sem, Bart en Maaike werden gewonnen. Silvia moest het punt afstaan. De mix van Sem en Maaike verliep vlot omdat er weinig tegenstand meer was. Bij Karsten en Silvia liep het anders. Na een makkelijk verlies van de eerste set (7-21) probeerden ze nog het tij te keren in de tweede set. Ze kwamen net te kort (21-23) om nog een derde set te spelen. Fijn om na het verlies van de vorige keer nu met winst naar huis te gaan. Eindstand: 6-2.

Team J4 heeft het zwaar in de poule. Deze wedstrijd werden er geen partijpunten binnengehaald. De tegenstander Conquesto was zowel letterlijk als figuurlijk een maatje te groot. Wel werd tot het laatst toe punt voor punt gestreden. Annemarie haalde in haar single dubbele cijfers in beide sets. En de beide mixen van Friso/Noa en Tycho/Kayleigh wisten nog 15 punten te scoren in hun eerste set. Eindstand: 0-8.

Team J5 had vandaag zijn tweede wedstrijd. De tegenstanders Veglo waren nu meer van gelijk niveau dan tijdens de eerste wedstrijd. De herendubbel Thijs/Frenk werd gewonnen. De damesdubbel met invaldame Tobias (Fenna had een dansoptreden) ging naar Veglo. De singles van Anouk en Frenk werden verloren. De andere singles werden gewonnen. Tobias won de eerste set met 21-19 en moest alles uit de kast halen om de tweede set ook te winnen. Na vele gelijkstanden wist hij ook de tweede set met 26-24 te winnen. Thijs wist in de eerste set de tegenstander op de 0 te houden wat hem natuurlijk een vermelding in de Hall of Fame – Torry Trophy oplevert. De tweede set werd met 21-8 gewonnen. De mixen werden ook gewonnen. De eindstand werd daardoor 5-3. Onze spelers kregen nog een groot compliment van de teamleider van het andere team: “wat een vrolijke en enthousiaste kinderen”.

Ons damesteam begint langzaam een beetje te wennen aan het niveau in de C-klasse. Na twee wedstrijden zonder punten werd er vandaag lekker gespeeld tegen Smashing Fellows, wat met zelfs twee punten werd beloond. Het eerste punt werd verzilverd in drie sets door de dubbel van Lisa en Charlotte. Het andere punt werd binnengehaald door Francisca die daarvoor ook drie spannende sets nodig had. De andere dames Julia en Svenja waren ook van de partij maar lukte het niet een punt te scoren. De stijgende lijn is ingezet! Ga zo door! Eindstand: 206.

Naar het overzicht