Jeugd Clubkampioenschappen 2014

Zondag 9 februari zijn de BCN Jeugd Club Kampioenschappen 2014 gespeeld bij de badminton club uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Doordat vrijwel alle jeugdleden meespelen in dit jaarlijkse evenement is het een druk programma dat afgewerkt moet worden.

 

Alle jeugd is door de jeugdbegeleiding zo goed mogelijk ingedeeld in gelijkwaardige poules voor het single en dubbel onderdeel zodat menig spannende partij gespeeld is.

Aan de start van het evenement is tevens de nieuwe verenigingskleding uitgereikt en nabesteld waar nog nodig. Aansluitend zijn gelijk de teamfoto's voor het nieuwe seizoen gemaakt. Fijn dat vrijwel iedereen aanwezig was.

De Jeugd Clubkampioenschappen zijn een traditioneel druk bezocht evenement van de vereniging. Alle ouders willen natuurlijk de kids bijstaan in hun strijd op de banen. In de zaal en op de tribune van de Parkzoomhal was het dan ook een gezellig drukte. Doordat de partijen en standen ook op internet te volgen waren was het een komen en gaan van publiek gedurende de dag.

In de voorrondes worden de partijen om praktische reden op tijd gespeeld. In de finales gaat het echter om 2 gewonnen sets. Met name de finales trokken dan ook veel aandacht van het publiek. Gelukkig is het publiek niet teleurgesteld want in menig partij was het verschil minimaal en de spanning om te snijden.
 
Op het hoogste jeugd niveau in de meisjes single veroverde Gwenn Verhoeve met succes haar eerste plaats. In de meisjes dubbel pakte Lotte Redeker en Willeke Nieuwenhuizen samen de hoogste titel.
 

Bij de jongens lukte dit Dylan van der Heij opnieuw want ook afgelopen week pakte hij een eerste plaats bij de senioren clubkampioenschappen. Samen met Edward Houben veroverde Dylan bovendien de jongens dubbel titel in het hoogste spelniveau.

 

Een volledig overzicht van de resultaten is te zien op: Uitslagen

Foto's gemaakt door Richard Val zijn te zien op: Foto's

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

 

Naar het overzicht