J01 pakt brons op NK voor Regio Teams.

Het eerste jeugd team van BC Nieuwerkerk speelde dit weekend voor de landskampioenschappen voor Regioteams in Zutphen. Het was het eerste optreden van BCN in dit landelijke fenomeen waar alle regio kampioensteams tegen elkaar strijden in de verschillende leeftijdscategorieën. Voor BCN gelijk al in de hoogste categorie dus dat was even wennen.

Een uniek ervaring voor de BCN deelnemers bleek al snel. Een heksenketel met maar liefst 22 banen vol uitzinnige teams en supporters is toch even heel wat anders dan een gemiddelde uit of thuis wedstrijd.Het gejoel van de supporters was zo nu en dan wel bekend voor de jeugdige badmintonners maar de luchthoorns die geregeld gebruikt werden was toch een nieuw fenomeen!

Op zaterdag werd begonnen tegen het sterke Amersfoort. Het lukte de spelers van BCN niet de winst te halen al was het verschil niet onoverkomelijk. De mix verliezen met de maximale 30 uitslag geeft dat ook al aan. Enigszins teleurgesteld moest met een 1-4 uitslag genoegen genomen worden. Gelukkig werd 2e wedstrijd tegen BC Geldrop dik gewonnen 5-0. Een plaatsje voor de finalezondag was daarmee zeker gesteld.

Zondag werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen Meteoor. De spelers van BCN hadden duidelijk problemen met de enorme spanning en kwamen vooral daardoor niet tot hun normale spelniveau. Jammer want daardoor werd met 2-3 verloren. Winst was zeker mogelijk geweest.

De laatste ronde ging daarmee dus om de derde plaats tegen Hoornse BC. De spanning was nu duidelijk minder. Bovendien pakte een wissel van de opstelling goed uit: 4-1

Een bijzonder ervaring voor Gwenn Verhoeve, Dylan van der Heij, Lotte Redeker en Quinlan van Heerdt. Door regeltjes van de bond mochten de vastspelers Kyra van der Heij en Jaynique van Heerdt niet spelen.

Een bijzonder woord van dank gaat natuurlijk uit naar de begeleiders die de het team dit weekend bij stonden en natuurlijk naar coach/hoofd jeugdtrainer Wim Offermeyer.

De foto’s gemaakt door Peter van der Heij vindt je hier: Foto's

Naar het overzicht