Huldiging voor landskampioen BCN Jeugd

Voor de relatief kleine badmintonverenging BCN uit Nieuwerkerk aan den IJssel een kampioenschap al een groot feest, laat staan als dat een landskampioenschap is. Om die reden kregen Hugo, Thomas, Yenthe en Tobias een huldiging in de Parkzoomhal. Het viertal werd vorige landskampioen C bij de clubs. Nadat bestuurslid Aad Gouw de winnaars een voor een liet opkomen, kregen ze een toespraak. Wippend en wachtend op hun stoeltje, want liefst pakte ze met medaille en al weer de racket.

Gouw benadrukte dat Badminton allerminst een campingsport is. Uiteraard waren de vele aanwezigen het daarmee eens maar dat kwam omdat de hal was goed gevuld met badmintonners omdat er zomerbadminton werd gespeeld. Gouw vertelde dat een badmintonshuttle een snelheid kan halen van meer dan 400 kilometer per uur. Ondertussen zaten de kampioen ietwat ongedurig te luisteren. Uiteindelijk werden ze met een kado en bloemen gehuldigd door het eigen bestuur.

Maar het viertal moest nog even blijven zitten, wethouder Zijlstra van de gemeente Zuidplas was ook voor de huldiging gekomen en benadrukte hoe belangrijk sporten voor de gezondheid is. Zelf heeft hij alleen de campingervaring maar merkte op dat jong en oud hard aan het sporten waren in de Parkzoomhal. Hij had voor de kampioenen een kadotas bij van de gemeente Zuidplas meegebracht en de begeleiding kreeg een ‘Zuidplas’ borrelplankje.

Na een uitgebreide fotosessie, ook met de ouders, mochten Thomas, Yenthe, Tobias en Hugo hun medaille afdoen en mochten ze nog even slaan, zo snel en vlug dat het amper bij te houden was voor onze fotograaf. Zie hier alle foto's terug van dit feestelijke moment.

Naar het overzicht