Het Waanzinnige Weekend Waarin iedereen Won!*

Wát een weekend voor jeugd van BCN! Terwijl het Nederlands elftal wat moeite had om de vermaarde vorm te vinden, proefde onze badmintonnende jeugd de zoete smaak van winst! En al was het niet getalsmatig, dan zeker wel moreel. De mooie resultaten waren het resultaat van inzet en doorzettingsvermogen. Hieronder het verslag.

Team 1  (Esmee Roxs, Marylse Hijmans, Jasmijn van Hamersveldt, Florian Velten, Edward Houben, Wouter Spruit) bijt het spits af en niet zo’n beetje ook! Zij presteerden het om in eigen huis een achtnulletje te scoren tegen het Alphense Flair/Zigo J2. Met een duidelijke overmacht speelde Team 1 zich door de wedstrijd, die in louter tweesetters werd verzilverd.
Dit mooie resultaat zorgt ervoor dat Team 1 op de 1e plaats van hun poule staat, met drie punten voorsprong op het Barendrechtse Flying Shuttle.

Team 2 (Lieke Bracké, Sophie Jille, Maïte van Leuven, Martijn Bouwman, Wessel van Herwijnen, Corné van Vliet) speelde eveneens op eigen terrein en had BBS J1 uit Bodegraven over de vloer. Net als Team 1 wisten de gezellige spelers van dit team met overmacht te winnen. Allemaal tweesetters met overtuigende standen. Eén mix werd helaas niet gewonnen. De ruimste zege kwam van de mooi spelende Sophie Jille die in haar beheerste stijl met 21-4, 21-4 van zich deed spreken. Zó doe je dat!

Team 3 (Manon Oudshoorn, Melanie de Haan, Floor Ockhuysen, Bart Breeuwer, Tim Borowy, Jeroen Koelewijn) speelde in Zoetermeer tegen Conquesto. Een geduchte tegenstander die met één puntje verschil in de poule staat. Tim en Jeroen trapten af met een driesetter die met winst werd afgesloten! De volgende drie wedstrijden werden helaas verloren, maar Jeroen wist het tij te keren door zijn single te winnen! Tim & Floor en Manon & Bart pakten hierop door en met een verdiende 4-4 kwam Team 3 weer richting Nieuwerkerk.

Team 4 (Valerie Bauer, Veronique Sahni, Elsemiek Ockhuysen, Rik Koedoot, Luke van den Heuvel, Jeroen Breedijk) is heel goed bezig! Zij hebben tegen Pijnacker J3 wéér een mooie overwinning behaald; 7-1.
Het was een wedstrijd met 4 driesetters. De opening, een herendubbel met Rik en Luke, werd verloren. Maar daarna beet Team 4 zich vast in de wedstrijd en liet niet meer los! Door 7 gewonnen potjes aan de palmares toe te voegen, staat Team 4 stevig aan kop in hun poule.

Ons charmante meidenteam 5 (Svenja van Leuven, Francisca Engelberts, Lisa Meyster, Charlotte Vonk) gaat steeds beter draaien, niet in de laatste plaats door bevlogen trainer Richard Val. De stijgende lijn uit het vorige verslag is ook nu weer doorgezet; wéér een setje meer gewonnen! Tegen Alblasserdam J3 werd het 3-5. Da’s nog geen complete overwinning, maar als de chica’s deze trend doorzetten, kon dat er nog best van komen. Lisa speelde samen met Charlotte en Bente in twee succesvolle dubbels, terwijl Svenja een single op haar conto kon zetten.
Ga zo door, meiden!

Misschien de grootste overwinnaar van afgelopen weekend was Team 6 (Lotte Breedijk, Merel Lenos, Thom van Leeuwen, Carlo Roxs, Pascal Roxs). Want díe hebben zichzelf overtroffen! Hun seizoen is stroef begonnen. Zij hebben heel pittige wedstrijden voor hun kiezen gekregen, maar bleven op karakter doorknokken. En afgelopen weekend was daar eindelijk de verdiende beloning; een dikke achtnul zege op BC Delft J6! Hoewel zij qua leeftijd nog niet aan de alcohol mogen, was Champagne hier op zijn plaats. Team 6 stijgt met deze overwinning naar een mooie, derde plaats in hun poule. Van harte gefeliciteerd!

Team 7 (Maaike Schoonackers, Sophie Aantjes, Silvia Zoccheddu, Bart Verschuur, Sem Looye, Stefan van der Voort) liet in Hoogvliet tegen Boomgaardshoek J4 zien dat met BCN niet te spotten valt. Na een verloren opening van Bart, keerde Maaike het tij en volgde er een mooi bosje zeges. Sem zorgde voor een verrassing door de eerste set van zijn single nipt te verliezen. Maar vervolgens spande hij zijn spierballen en wist de tegenstander met een indrukwekkende 21-4 en 21-8 tegen de mat te drukken. Híer met die punt! Een knappe prestatie van dit sympathieke team.

En dan Team 8 (Paulina Michalewska Urratia, Wout van Herwijnen, Jasper Schuurman, Kevin Bevaart, Thijs Plukaard). Dat zijn van die lieve, kleine spelertjes om te zien, maar van binnen zijn het tijgers! De drive om te winnen knált er vanaf. En ze hebben allemaal hun kwaliteit. Paulina geeft prachtige services en blijft altijd cool. Kevin slaat keiharde clears en geeft nooit op! Thijs heeft 1000% inzet en tikt af zodra hij kan. Wout speelt heel smerige balletjes en laat iedereen lopen. En Jasper blonk dit weekend uit door een gewéldige single te spelen! Vanuit een behoorlijke achterstand veranderde hij zijn spel en wón! Echt knap.
Daarmee staat Team 8 op de tweede plaats in hun poule, maar de toppositie lonkt…

 
Hieronder de uitslagen van afgelopen weekend en tussen haakjes de posities in de poules;

Team 1 - BC Flair/Zigo                                 8-0 (1)
Team 2 - BBS J1                                          7-1 (1)
Team 3 - Conquesto J2                                4-4 (3)
Team 4 - BC Pijnacker J3                            7-1 (1)
Team 5 - BC Alblasserdam J3                     3-5 (4)
Team 6 - BC Delft J6                                   8-0 (3)
Team 7 - PBC Boomgaardshoek J4            5-3 (4)
Team 8 - BC Brielse J3                               7-1 (2)
 

*) Nou ja… bijna iedereen.

Naar het overzicht