Evaluatie najaarscompetitie 2013-2014

Het is dan uiteindelijk gebeurd. De competitie is voorbij.
In de slotfase zijn er tranen gelachen, teleurstellingen weggehoond en er is het een en ander gebeurd;

We hebben 1 kampioensteam, 3 teams voor de promotielijst, 3 teams op de derde plek, 1 6e plek en helaas 2 degradanten.

Team 1


Het was even wennen in het begin van de competitie. Esther Bakker was namelijk vertrokken naar Asterix om het wat hoger op te proberen. Als nieuwkomer kwam Davina Pouwelse de gelederen versterken.

Team 1 kwakkelde dit seizoen een beetje om van de 6e plek af te komen. Nooit was er degradatiegevaar, maar de wedstrijden om een plaatsje hoger werden te vaak niet voluit benut.
Tegen kampioen Conquesto werd er knap gelijk gespeeld en tegen de nummer 2 BCRS gewonnen. Het topniveau zat er dus wel degelijk in. Volgend seizoen er weer vol tegen aan!

Statistieken van Team 1:
Auke Veenstra 63,2 %
Stefan Broeren 61,3 %
-------------------------------------
Cisca de Bruin 48 %
Davina Pouwelse 44,1 %
Christiaan van Die 42,4 %
Marsha Nieuwland 24,0 %

In team 1 konden ze dit seizoen beduidend beter enkelen dan dubbelen/mixen. Van de 52 winstpartijen werd de helft met de singles gewonnen.


Team 2


Het zat er al even aan te komen, maar team 2 is dan toch weer kampioen geworden in de Hoofdklasse!
Uiteindelijk werd het toch op de laatste speeldag een beetje spannend, nadat team 2 uit tegen de nummer 3, Vijfsluizen verloren had. Tegen Gouweslag werd het kampioenschap met een 4-4 binnengehaald. Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!!

Nu is het komend jaar zaak voor team 2 om te handhaven in de 4e divisie. Een zware, maar uitdagende taak!

Statistieken van Team 2:

Mirjam van der Hoek 83,3 %
Wendy de Ridder 78,6 %
Martijn van Lochem 67,9 %
Stefan de Ridder 57,1 %
---------------------------
Peter Korbee 46,4 %


Team 3


Team 3 heeft een goed seizoen achter de boeg met nieuwkomende "veteranen” Liesbeth de Boer en Rick Sahetapy. Lang werd er om het kampioenschap gestreden, maar uiteindelijk ruim boven de nummer 4 op de derde plek geëindigd. Team 3 heeft bewezen dat een combinatie tussen jong en oud zowel op scorend als op sociaal vlak goed te combineren is!

Statistieken van Team 3

Liesbeth de Boer 81 %
Sanne Loef 69 %
Jochem van der Zande 61,5 %
---------------------------
Rick Sahetapy 31,0 %
Nick Verhoeve 27,4 %

Interessant om hier te zien is dat de dames in dit team de hogere hand hebben qua percentages. Vooral Liesbeth steekt er boven uit met 1 verloren single, 1 verloren dubbel en een mixpercentage van 64,3 %.


Team 4


 

Team 4 heeft op de laatste speelronde nog knap de 3e plek in de 2e klasse weten te bemachtigen. Bij team 4 ging het dit seizoen ook met ups en downs. Tegen de hogere teams werd er af en toe een goed resultaat geboekt, terwijl er tegen de lagere teams ook wel eens een steekje werd gevallen. In deze poule zitten de nummers 3 en 7 maar zeven punten van elkaar af. Des te knapper dat team 3 in deze poule de derde plek gehaald heeft. Tegen de nummer 2, Veglo; die 19 punten voorstond, werd 4-4 gespeeld en zo de kampioensaspiraties van Veglo weggenomen.

Statistieken van Team 4:

Simone Breedvelt 69,2 %
Debby van Hees 66,7 %
---------------------------
Hjordis Meijer 43,3 %
Koen van Rij 42,9 %
Marc Otterspeer 23,8 %

Ook bij dit team, -misschien in verhouding meer dan bij team 3- zijn het de dames die de ijzeren scepter hanteren. Met een verschil van maar liefst 20 procent op de sterkst scorende heer zijn het de dames die in dit team de punten pakten. Van de 42 damespartijen pakten de dames in dit team er maar liefst 30. Tegenover 13 van de 42 bij de mannen.


Team 5Met de jonkies Kyra en Jaynique als nieuwkomers is team 5 aan het begin begonnen aan handhaving in de gepromoveerde 2e klasse. Een hele zware opgave die helaas niet gelukt is. De 2e helft is een stuk beter verlopen dan de eerste, maar dat mocht helaas niet baten. Helaas is het team gedegradeerd uit de 2e klasse.

Is het hele seizoen dan voor niets gebleken? Integendeel; Kyra en Jaynique hebben zich gedurende het seizoen laten zien in de singles en de mix. Bij Kyra liep de single al vanaf het begin als een trein (2 van de 14 verloren als eerste dame) en later ging de combinatie met Jaynique ook goed lopen. Team 5 zal volgend jaar weer 3e klasse gaan spelen en daar weer proberen bovenin te eindigen.

Statistieken van Team 5:
Kyra van der Heij 65,5 %
---------------------------
Jaynique van Heerdt 34,6 %
Ingrid Harteveld 26,1 %
Ilona Bakker 25,0 %
Hans Bakker 23,1 %
Edo Sanderse 7,4 %

Noemenswaardig feitje is dat in dit team het credo ,"de jeugd heeft de toekomst”, zonder meer blijkt te kloppen……


Team 6


Voor de 2 naar de 4e klasse gepromoveerde teams was het zaak om kostte wat kost te handhaven. 2 jaar op rij was het BCN niet gelukt om in de 4e klasse te handhaven.

Team 6 had dit seizoen een hele diverse poule. Van 2 (te) sterke tegenstanders tot 3 redelijke middenmoters tot aan de nummer laatst. Dit team 6 heeft zich al vrij vroeg gehandhaafd door de concurrentie (bijna) alle wedstrijden ruim te verslaan en niet te veel punten gemorst tegen de nummer 1 en 2. In november werd er thuis nog knap tegen de nummer 1 gewonnen.
Door deze resultaten is team 6 op een stevige 3e plek geëindigd.

Spelersstatistieken:
Frances Vermeeren 66,7 %
Gwenn Verhoeve 62,5 %
Jeroen Bloom 55,6 %
---------------------------
Randy Richards 44,4 %
Martin Bloom 44,4 %
Tim van der Lee 44,4 %


Team 7


Ook team 7 ging vol voor de handhaving. Mede door een sterke poule bleef het tot aan de laatste wedstrijd ijzingwekkend spannend. Door een 6-2 overwinning in de 13e wedstrijd had dit team 2 punten meer dan de concurrent, Ribad. Echter, ging het in de laatste wedstrijd helemaal mis. Er werd met 7-1 verloren en invalster Saskia viel uit met een zweepslag. Om het helemaal zuur te maken, had Ribad 4-4 gewonnen. Met een punt verschil dus gedegradeerd. Zo kan sport dus ook zijn!

Statistieken van Team 7:

Monique Postma 52,8 %
Dylan van der Heij 50 %
---------------------------
Pim Vente 37 %
Daisy Veenstra 28,2 %
Tim van Nes 24 %


Team 8


Na vorig seizoen te zijn gedegradeerd uit de 4e klasse was dit seizoen taak voor team 8 (het team was grotendeels hetzelfde gebleven) om een goed resultaat neer te zetten in de 5e klasse.
Het hele seizoen hinkend op de 2e / 3e plek om dan in de laatste speelronden nog 2e te eindigen.

Statistieken van Team 8:

Daniek Gouw 78,4 %
Ilse Maas-Hage 72,7 %
Aad Gouw 63 %
Rolf van Til 50 %
---------------------------
Andre Jille 48,1 %
Cyntha Offermeyer* 28,6 % * in de 3e wedstrijd geblesseerd uitgevallen en daarna niet meer in competitieverband gespeeld*


Team 9


Het was spannend tot aan het einde in deze poule. Na lang op de 1e plek vertoeft te hebben, was de 2e seizoenshelft een stuk minder dan de 1e. Er werd weliswaar tegen de onderste 3 –wederom- dik gewonnen, maar tegen de rest werd er of verloren of gelijkgespeeld. Lang was er de angst dat concurrent Conquesto alles zou winnen, maar die angst werd later weggenomen door een gelijkspel. Tot aan de laatste speelronde bleef het ongekend spannend, want in theorie kon dit team nog kampioen worden.
Helaas is het niet zo ver gekomen, maar er is wel een hele knappe 2e eindnotering gehaald. Een fantastische prestatie op zich, helemaal als je weet dat dit team aan het begin van het seizoen nog 6e klasse zou gaan spelen!

Statistieken voor Team 9:

Karin Postma 76,2 %
Nathalie Jille 66,7 %
Jeroen Ijpelaar 64,3 %
Wim van Beusekom 61,5 %
Quinlan van Heerdt 57,1 %

Kleine voetnoot; dit is het enige team van BCN waarbij alle spelers een positief winstpercentage hebben gehaald. Ook een prestatie op zich!


Team 10


Team 10 beleefde vorig seizoen een *bijna* geheel nieuwe ervaring. Behalve Ricardo was het voor iedereen het eerste competitiejaar. Na net aan gehandhaafd te hebben in de 7e klasse, begon team 10 dit seizoen met een frisse nieuwe wind – genaamd Lotte en Linda- aan een nieuw avontuur.

En hoe! Op een enkel gelijkspel na werd alles tot aan de 13e speelronde gewonnen. Helaas werd er thuis tegen concurrent Gouweslag met 6-2 verloren. Op zowel sportief als emotioneel vlak werd er deze wedstrijd helaas tekortgeschoten.
Desalniettemin was dit seizoen van team 10 een geheid succes. Op de 2e plek eindigen na vorig seizoen met de hakken over de sloot gehandhaafd hebben. Helaas heeft Tanja Datau niet de felbegeerde 100 procent gehaald. Een enkele mix ging verloren.

Als eervolle vermelding moeten toch nog wel de prestaties van Linda Geerling en Lotte Redeker genoemd worden:

Niet alleen tijdens de competitie werd er ontzettend goed gespeeld, maar ook op de recente clubkampioenschappen werd er een ongelovelijk knappe stunt uitgehaald. Beide jeugddames uit het laagste team haalden in de Dames Enkel 2 de finale waarna Lotte er met de titel vandoor ging. Ontzettend knap van jullie!

Statistieken van team 10:
Tanja te Lindert 96,8 %
Linda Geerling 86,4 %
Marcel de Vries 81,5 %
Lotte Redeker 71,4 %
Ricardo Otterspeer 65,5 %
---------------------------
Franklin Besseling 42,9 %

Afsluiting
Hierbij is een eind gekomen aan de evaluatie van het afgelopen seizoen. Met 1 kampioensteam en 6 top noteringen kan er over het algemeen van een geslaagd competitieseizoen gesproken worden.

Hier onder nog wat interessante feitjes over de prestaties van BCN als club.

Wist je dat…. bij BCN dit seizoen meer heren dan dames in de competitie speelden?
36 tegenover 28.

Wist je dat…. dit seizoen de dames oppermachtig waren? Van alle "dames only” partijen werden er 271 van de 372 gewonnen. Dit tegenover 168 van de 371 bij de mannen.

Wist je dat… wij bij BCN met z’n allen beter kunnen singelen dan dubbelen?
Van alle singels werden er 309 van de 495 gewonnen, terwijl bij de dubbels/mixen de marge een stuk lager ligt. 233 van de 494!

Wist je dat… de heren het dit seizoen in de dubbels behoorlijk hebben laten liggen?
35,8 % tegenover 69,4 % bij de dames!

En als laatst…. Wist je dat we toch ondanks de mindere prestaties van de heren, we als club een positief winstpercentage van 57,8 % hebben behaald?!?!


Wij als CC hebben genoten van deze competitie. We hopen dat iedereen het op zowel sportief als sociaal vlak het naar zijn / haar zin heeft gehad en tot volgend seizoen!

REMINDER
Er kan nog tot en met 28 februari ingeschreven worden voor de competitie van 2014-2015!
Schrijf je dus voor die datum in!

Met sportieve groet,

De CC

Naar het overzicht