De VVNAVLNR-tactiek

Kent u bij het badmintonnen de VVNAVLNR-tactiek? Vast niet. Toch heeft deze geraffineerde speelstijl dit weekend héél goed gewerkt voor één van onze jeugdige speelsters. U leest er verderop in dit verslag alles over…

We trappen af met Team 1 (Anne Dokters van Leeuwen, Yalou Groeneweg, Casper Knijf, Rick Offermeyer). Rick was dit weekend verhinderd en werd tegen Delft J1 waargenomen door Quinlan van Heerdt. En wat doe je als je mag invallen in ons eerste jeugdteam? Precies; de maximale speeltijd benutten! Alle drie Quinlan’s partijen waren driesetters. Dát is nog eens inzet!
De highlights uit de wedstrijd; Starten met de herendubbel. Eerste set gewonnen, tweede set iets te veel gemijmerd over het zonnetje buiten en verloren. Derde set weer de tanden op elkaar en BAM; winnen! Dat is 1- 0.
Onze chica’s hadden minder mazzel in de damesdubbel. Sterke vrouwen uit Delft dicteerden het spel. 1 - 1.
Quinlan trad aan in de eerste herenenkel. Hij won zijn eerste set, maar moest de tweede set verstek laten gaan. Tijd voor een truc uit het Creatieve Laatje; akoestische effecten. 
Door Quinlan geproduceerde keelklanken deden terugverlangen naar de tijd van Martina Navratilova, en met succes; de tegenstander wanhopig en een punt voor Quinlan! 2 - 1.
Volgende pot; Anne in de eerste vrouwenenkel. Helaas trok  Anne aan het kortste eind van een zeer sterke opponent. 2 - 2.
Casper in de tweede herenenkel. Was het zijn concentratie, feilloze spel of tomeloze inzet? Maakt ook niet uit, gewoon winnen als een Baas. 3 - 2.
Tijd voor Yalou in de tweede vrouwenenkel. Credits van de omstanders voor haar sublieme eerste set. Tweede set nog altijd beregoed en met resultaat! 4 - 2.
De eerste mix werd opgepakt door Anne en Quinlan. Allebei keihard gebuffeld, maar helaas viel het kwartje richting Delft. 4 - 3.
Tijd voor een toetje; de afsluitende tweede mix. Casper en Yalou beten zich vast. Yalou excelleerde vooraan het net en had iedere shuttle die zich daar durfde te vertonen. Eerste set gewonnen, de tweede set nipt verloren met 19-21. 
Afsluiten met een nederlaag? Echt niet! Casper en Yalou gaven gas op die lollie en domineerden de pot in een wervelend tempo. En met succes! 5 - 3.

Team 5 (Floor Ockhuijsen, Lotte de Reuver, Edward Houden, Tim Suurmeijer, Lester Vlaming) speelde uit tegen Zeemeeuwen J3 en overtuigde door zes punten mee terug te nemen naar de Parkzoomhal. Deze overwinning krijgt extra glans omdat Zeemeeuwen één plaats boven BCN Team 5 in de poule staat. Tot dit weekend althans! Ons Team 5 staat nu op een verdiende tweede plaats!

Team 6 (Melanie de Haan, Manon Oudshoorn, Jeroen Breedijk, Wouter Spruijt, Corné van Vliet) is bezig met het script van een thriller. Dit weekend speelden zij thuis tegen Orbiton J3; één van de twee andere koplopers in de poule. De onderlinge verschillen in de top 3 zijn minimaal èn de koplopers spelen telkens 4 - 4, zo ook dit weekend. 
De winst kwam dit weekend met name bij de mannen vandaan, waarbij Wouter Spruit de Bijzondere Vermelding in het boek van Sinterklaas voor dit jaar al in de pocket heeft. Wouter had zijn single de vorige keer in een driesetter verloren. Dit keer was hij gebrand op revanche en die kreeg ruimschoots toen hij zijn tegenstander in twee sets uitschakelde. Erg knap!
Door de 4 - 4 verliest Team 6 de koppositie aan Vlietwijk, maar hopelijk pakken zij die volgende week terug als Orbiton en Vlietwijk elkaar treffen…

Team 9 (Lieke Bracke, Sofie Jille, Maite van Leuven, Veronique Sahni, Jeroen Koelewijn, Wessel van Herwijnen) gaat als een speer en koerst af op de regiokampioenschappen. De hiermee gepaard gaande spanning heeft soms wat bijzondere bij-effecten. Zo bleek afgelopen weekend bij de uitwedstrijd tegen Randstad J5 één van de spelers zijn badmintonschoenen te hebben vergeten. En op sokken is het lastig spelen…
Gelukkig was een toevallig aanwezige BCN-trainer, laten we hem voor de gelegenheid ‘Wim’ noemen, bereid om zijn bloedeigen, persoonlijke, rode Yonexxen af te staan. Een ruimharig gebaar!
Het werd een mooie variant op ‘De Rode Schoentjes’ uit Kaatsheuvel; de wedstrijd die het breekpunt vormde voor deze competitie werd dankzij een tot op het bot gemotiveerd team, de betrokken coaching van de trainer-die-we-Wim-noemen èn de Rode Schoentjes overtuigend gewonnen! 

De laatste triomf van dit weekend kwam van het team met de jongste strijders; Team 12 (Lotte Breedijk, Maaike Schoonakkers, Carlo Roxs, Pascal Roxs, Bart Verschuur). Zij speelden in de Parkzoomhal tegen BC Mix en boekten een mooie 5 - 3 zege.
Uitblinkers dit weekend waren Lotte Breedijk en Carlo Roxs die ieder drie overwinningen op hun naam konden bijschrijven. Goed bezig!

En last but not least; de knokkers voor het eenzame puntje winst; de Helden Van De Dag;
In Team 2 (Jasmijn van Hamersveld, Laura Oudshoorn, Wouter de Hek, Marijn Lange, Roel Teeuwen) was het dit weekend Laura Oudshoorn die in de wedstrijd tegen een sterk Schollevaar J2 voor een beetje glans wist te zorgen. Knap gedaan!
In Team 8 (Valerie Bauer, Kelly Smits, Bart Breeuwer, Mike Redeker) was Kelly de reddende engel van een team dat doorgaans prima resultaten behaalt. Maar soms wil het gewoon even niet.
Bij navraag over haar geheim achter deze zege onthulde Kelly dat zij in haar wedstrijd gebruik had gemaakt van de ‘VVNAVLNR-tactiek’. Deze tactiek doet een groot beroep op de fysieke gesteldheid van de tegenstander en vergt tevens het uiterste van diens schoenzolen. Het raken van een shuttle wordt al snel bijzaak. Tevens mag niet onvermeld blijven dat een correcte uitvoering van de VVNAVLNR-tactiek kan leiden tot enig (sportief) leedvermaak aan de eigen zijde van het net. Met mate toepassen, dus… *


Resultaten weekend 9 en 10 april. Tussen haakjes de posities in de poules op maandag 11 april;

Team 1 - BC Delft J1; Delft 5 - 3 (positie 3)
Team 2 - BC Schollevaar J2, Capelle aan den IJssel; 1 - 7 (positie 5)
Team 5 - BC Zeemeeuwen J3, ‘s Gravenzande; 6 - 2 (positie 2)
Team 6 - BV Orbiton J3, Leidschendam; 4 - 4 (positie 1)
Team 7 - BBS J2, Bodegraven; 2 - 6 (positie 5)
Team 8 - BC Schipluiden J1, Schipluiden; 1 - 7 (positie 5)
Team 9 - BC Randstad J5, Rijswijk; 7 - 1 (positie 1)
Team 10 - BC Pijnacker J4, Pijnacker; 2 - 6 (positie 4)
Team 12 - BC Mix J8, Den Haag; 5 - 3 (positie 4)

*) ‘Mijn tactiek? Ik heb ‘r gewoon zo veel mogelijk laten lopen. Van Voor Naar Achter, Van Links Naar Rechts…’


Naar het overzicht