De laatste (thuis)wedstrijden van de eerste fase jeugdcompetitie zondag 19 november.

Op deze gezellige en drukke zondagochtend in de Parkzoomhal werden de laatste wedstrijden van de Eerste Fase van de jeugdcompetitie gespeeld. Als deze Eerste Fase is afgelopen, dan worden de nummers 1 en 2 in de poules voor de Tweede Fase van de competitie ingedeeld in enkele A poules. De rest van de teams zullen in B poules spelen. Met name in de A poules zal het niveau flink hoger liggen, omdat daar de sterkste teams in worden geplaatst. Deze speelronde maken nog 3 van de 4 teams van BCN kans om zich te plaatsen voor de A poules in de Tweede Fase.

Team J1 was voor de wedstrijden van vandaag al zeker van de eerste plaats, omdat zij 9 punten voorsprong hadden op de nummer 2 in deze poule. En dan komt ook nog eens de hekkensluiter uit de poule op bezoek, BC Raptim uit Gorinchem. Een gemakkelijke ochtend lag aldus in het verschiet. En dat werd het ook, het lukte de tegenstander niet om meer dan 12 punten te maken in een game. Wederom een 8-0 overwinning en met slechts 2 verlies partijen in 48 wedstrijden kan dit team best eens kans maken op een goede einduitslag in Fase 2 van de competitie. De spelers zelf kijken in ieder geval uit naar sterkere tegenstanders!
Team J2 was het enige team dat niet meer om positie 1 of 2 speelde. Dit team kreeg vandaag hekkensluiter Unicum J3 op bezoek, waarbij er zelfs 1 speler bij de tegenstander was die voor het eerst een competitiewedstrijd speelde. Er werd door dit team op halve kracht gespeeld en toch met 6-0 gewonnen. Dit team won 3 thuiswedstrijden, speelde 1 keer gelijk en verloor 2x een uitwedstrijd tegen de uiteindelijke nummers 1 en 2 van de poule. Dit team zal 3e of 4e eindigen in deze poule (van 6) en in het voorjaar in de B poule spelen.

Team J3 had een spannende ochtend voor de boeg. Nummer 1 in de poule Schollevaar had 4 punten voorsprong, maar speelde zelf niet meer deze speelronde. Om zeker van de eerste plek te zijn was vandaag dus een 5-1 of 6-0 overwinning nodig zijn. Tegenstander was Unicum J4 uit Woerden, dat team stond vooraf op een vierde plaats in de poule. Team J3 miste nog steeds Elias vanwege een blessure. Nieuwerkerk bleek sterker dan Unicum en liep snel uit naar een 5-0 voorsprong. En daarmee was de eerste plaats een feit. Tim speelde nog zijn single en verloor de eerste game nipt met 15-17. Er was veel gedoe over punten tijdens deze partij en dat speelde zeker mee in de tweede game die Tim helaas niet meer wist te winnen. Maar toch een prachtige 5-1 overwinning. Team J3 verloor geen wedstrijd en speelde alleen gelijk uit tegen nummer 2 Schollevaar. Dus dit team speelt ook in de A poule komende Tweede Fase van de competitie.
Team J4 stond voor aanvang van de wedstrijden op de eerste plaats in de poule met 2 punten voorsprong op nummer 2 Asterix. Ook dit team zou met minimaal 5 punten zeker zijn van de eerste plaats. Bovendien had ook dit team nog geen speelronde verloren. Team J4 speelde vandaag tegen Randstad, dat ook nog niet had verloren, maar wel op een vierde plaats in de poule stond. Geen tegenstander om te onderschatten dus. Ilse won haar single in 2 games en ook de dubbel van Thijn en Joris werd in 2 games gewonnen. Joris speelde een prachtige single tegen een talentvolle tegenstander en de omstanders konden genieten van enkele mooie rally’s. Joris verloor de eerste game nipt met 12-15 en in de tweede game waren er ook weer punten om van te smullen. Helaas lukte het Joris niet meer om een antwoord op het spel van de tegenstander te hebben en hij verloor ook de tweede game. Thijn won vervolgens zijn single in 2 games. Nog twee dubbels te spelen en die moesten allebei worden gewonnen. Dat lukte Mia samen met Ilse en ook samen met Joris, allebei de partijen in 2 games. 5-1 winst en ook dit team is ongeslagen nummer 1 geworden in de poule. Dat belooft ook een mooie voortzetting van de competitie te worden in de Tweede Fase.

Daarmee sluit de jeugd van BCN dit gedeelte van de competitie af met 3 teams die als eerste in hun poule zijn geëindigd. Dat belooft een mooi vervolg van de competitie in het voorjaar te worden! Waarbij wordt gestreden om het kampioenschap door 3 teams van BCN.

Naar het overzicht