De beklimming van mijn leven, voor het leven van een ander

In 2012 heb ik voor de eerste keer deelgenomen aan Alpe d’HuZes. Dit naar aanleiding van het (veel te vroege) overlijden in april 2011 van mijn beste vriend Meint Veldstra. Meint was niet alleen mijn beste vriend, maar ook mede-BCN-er in hart en nieren. Hij was recreant, competitiespeler en hulp-jeugdtrainer. Hij heeft in allerlei commissies gezeten (waaronder recreanten), maar was ook voorzitter van de jeugdcommissie en heeft in ons bestuur ook diverse functies gehad, onder andere voorzitter. Het is niet voor niets dat de wisselbeker bij onze clubkampioenschappen naar hem vernoemd is.

Echter voordat de 2012 versie van start ging werden wij binnen BCN weer getroffen door het overlijden van een BCN lid, Ed Hoppezak en wederom was kanker hier de oorzaak. Niet alleen binnen BCN zijn er voorbeelden te noemen, maar iedereen kent in zijn/haar familie en/of kennissenkring wel iemand die is overleden aan kanker. Maar er zijn er gelukkig ook die genezen van deze ziekte en er zijn er die op dit moment volop in het gevecht zitten tegen deze rot ziekte. Voor die laatste groep geldt: opgeven is geen optie. En met die laatste gedachte ga ik op 1 juni aanstaande weer deelnemen aan Alpe d'HuZes, om er voor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker.

Het doel als deelnemer is (in mijn geval op de fiets) om zovaak mogelijk, op 1 dag, de legendarische Alpe d'Huez te beklimmen. Een klim van 13,5 kilometer, gemiddelde stijging van 8,5% en met 21 bochten. De start is om 04.30 uur en je moet voor 20.00 boven aan de finish zijn.

Helpen jullie mee?

Als deelnemer doe ik mijn best om zo veel mogelijk sponsorgeld in te zamelen en daar heb ik jullie hulp bij nodig. Ik lever op 1 juni een fysieke inspanning door de Alpe d’Huez zo vaak mogelijk (doel is 4 keer) te beklimmen; leveren jullie een financiële bijdrage?

Je kunt mij sponsoren door een bedrag in eens, maar je kunt ook sponsoren per beklimming. Klik op bijgevoegde link en je komt op mijn actiepagina. (http://tinyurl.com/jfx5f8t) en klik op “steun mij”. Of ga naarwww.opgevenisgeenoptie.nl; ga naar deelnemers; Actiepagina's 2017; deelnemers; overzicht deelnemers en type mijn achternaam in en je vindt me zo. Iedere EURO is er 1.

Helpt mee

Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn, want opgeven is geen optie!

 
Groetjes,
 
Wim van Beusekom
Deelnemer Alpe d'HuZes 2017
Naar het overzicht