Dáááár wordt in de zaal gesport! Hard gesport, zacht gesport!

Nou ja, zacht gesport? Niet door de jonge kanjers van BCN. Met een indrukwekkende groep van maar liefst 16 tot op het bot gedreven spelers was BCN aanwezig op het Schollevaar Open Jeugd Toernooi. Terwijl in Maassluis de pepernoten door de straten vlogen, strooiden onze jonge BCN-ers met smashes, clears en dropshots. En met daverend succes, want maar liefst 10 bekers gingen mee in de zak richting Zuidplas!

 

De aftrap voor deze zegereeks werd gegeven door de jonge Paulina Michalewska Urrutia. Spelend op haar tweede toernooi ooit, wist zij met volharding en doorzettingsvermogen de eerste plek in de damesdubbel U11 te verzilveren. Heel knap gedaan!

 

Goed voorbeeld doet goed volgen. Dus de oudere jeugd nam een hap lucht en stortte zich in de wedstrijden. Er werd gebuffeld, geknokt, gestreden en gelachen! Want ook dit toernooi was de saamhorigheid en het plezier in de groep fantastisch. Bij taaie potjes werden zwoegende BCNers moreel ondersteund door betrokken medespelers. Zij zorgen voor support, goeie tips en de broodnodige oppeppers als dat hard nodig was.

Het feit dat Wouter Spruit tijdens zijn wedstrijd tegen de sterke Gerko Luijkx maar liefst ZES bloedmooie BCN-speelsters langs de lijn had zitten, was zelfs op de tribune onderwerp van gesprek.

 

En dan Esmee Roxs. Zij speelde om 20:30 uur de finale ME U17. De wedstrijd was echt ze-nuw-slo-pend spannend. Puntje voor puntje knokte Esmee zich naar voren. Iedere keer stuivertje wisselend met haar sterke tegenstander. Maar hoe goed voelt het om ál je clubgenoten in een rijtje achter je te hebben staan. Met lieve woorden, goeie tips, applausjes bij mooie acties en de warmste support die in de zaal te voelen was…

En met succes, want Esmee bleef gecontroleerd spelen en flikte het; winnen van een heel sterke tegenstander waar zij voorheen van verloor. Híer met die beker!

 

En wie waren de succesvolle BCN-ers?

 

1e plaats MD U11; Paulina Michalewska Urrutia

1e plaats ME U15; Maite van Leuven

1e plaats ME U17; Esmee Roxs

1e plaats MD U15; Lieke Bracké en Sophie Jille

1e plaats MD U17; Marylse Hijmans en Esmee Roxs

 

2e plaats MD U17; Melanie de Haan en Manon Oudshoorn

2e plaats GD U17; Florian Velten en Marylse Hijmans

 

3/4e plaats ME U11; Paulina Michalewska Urratia

3/4e plaats JE U15; Wessel van Herwijnen

3/4e plaats ME U15; Lieke Bracké en Sophie Jille

 

Tot slot een speciale vermelding voor de harde werkers die zonder beker naar huis gingen.

Wout van Herwijnen die ijzersterk stond te spelen. Merel Lenos die ontzettend ver is gekomen in het toernooi. Jeroen Koelewijn die een hele lange dag had. Wessel van Herwijnen die na de halve finale hélemaal op was. Martijn Bouwman die zelfs zonder winst een vrolijke vent blijft. En Wouter Spruit die eveneens geen winst boekte, maarja… met 6 mooie dames langs de baan, heb je tóch een prima dag!

En niet te vergeten trainer Wim die de hele zaterdag geen daglicht ziet, om zijn kroost te helpen met vlammen.

Naar het overzicht