Conquesto Jeugd Open 2014

Zaterdag 31 mei hebben 23 BCN jeugdspelers meegestreden voor de prijzen op het Open Conquesto Jeugdtoernooi 2014 in Zoetermeer. Het betreft een open jeugd toernooi waarbij de kinderen op leeftijd ingeschreven worden, dit in tegenstelling tot de toernooien waarbij gerefereerd wordt aan het competitie spelniveau.

 

Door deze keuze ligt het niveau over het algemeen hoog. Immers ook jeugd die trainen bij badmintonscholen spelen mee voor de prijzen. Niet zelden trainen deze kids tenminste 3 maal in de week.

Ondanks het hoge niveau presteerde de BCN jeugd weer beter dan voorgaand jaar. Menig BCNér speelde in een kwart- , halve- en finale partij. Aan het eind van een lange badminton dag die voor enkele deelnemers rond 8:30 begon en pas rond 23:30 afgelopen was kon BCN de balans opmaken:

Vier derde prijzen, vier 2e prijzen en drie 1e prijzen. In totaal dus 11 keer raak. In 2013 haalden de BCN kids hier 7 prijzen: Twee derde, vier 2e en één 1e prijs. Ook hier zien we dus net als in de jeugdcompetitie een stijgende lijn in de prestaties. Het gaat steeds beter met de BCN jeugd!

Een overzicht van de BCN jeugd die in de prijzen viel:

1e plaats:
VE-A Kyra van der Heij
VD U-19 Linda Geerling & Lotte Redeker
MD U-19 Dylan van der Heij & Jeffrey van Delft

2e plaats:
VD-A Kyra van der Heij & Gwenn Verhoeve
VE U-19 Gwenn Verhoeve
VE U-17 Lotte Redeker
U-11 Melanie de Haan & Chloƫ Li

3e plaats:
MD U-15 Wouter de Hek & Florian Velten
VD U-15 Maaike Duifhuis & Laura Oudshoorn

3/4e plaats gedeeld:
VD U-13 Tanja Knijf & Esmee Roxs
ME U-17 Dylan van der Heij

Foto's gemaakt door Peter van der Heij zijn te zien op: Foto's

Naar het overzicht