Competitie speelronde 8/9: Uitslagen en Wedstrijdverslagen

Team 1

Team speelde dit weekend tegen BC Marathon in Oud-Souburg. De spelers van beide teams hadden last van het niet kunnen trainen voor wedstrijden. Er werden wat meer fouten gemaakt en spelers deden wat voorzichtiger om geen blessures op te lopen.

Stefan en Jayniquemaakten een slechte start in de dubbel en verloren deze ruim in twee games (21-7/21-14). Maite en Liesbeth maakte juist een goede start maar lieten de tweede game het tempo zakken. Dit maakte zij in de derde game goed (9-21/21-8/15-21).

Stefan startte sterk tegen de eerste heer van BC Marathon. In de tweede game ging het gelijk op maar wist Stefan toch de game te pakken. (10-21/20-22).Jaynique speelde een goede wedstrijd maar kon het in de derde game niet afmaken (21-5/15-21/21-13). Maite had weinig uitdaging maar maakte het zichzelf nog lastig in de eerste game, daarna was de tegenstand opgeheven (19-21/13-21). Liesbeth speelde tegen de eerste dame aangezien Marathon de singels qua sterkte had omgedraaid, en kwam er niet aan te pas. (21-19/21-13).

Jaynique en Liesbeth speelden de eerste mix en hadden sterke tegenstanders. Na de verloren eerste game, liep de tweede game een stuk beter. Helaas ging deze nipt verlopen ((21-3/22-20). Stefan en Maite moesten ervoor knokken en wisten de tweede mix in drie games te winnen (11-21/22-20/9-21).

BCN ging met een 4-4 uitslag tevreden naar huis, blij om te kunnen spelen in corona-tijd en hopend om binnenkort weer meer te kunnen trainen,

Team 4

Vandaag (05-12) was het een goede dag voor team 4! Ondanks de Corona maatregelen mochten we gelukkig wel thuis spelen tegen BC De Zeemeeuwen.

De herendubbel van Corne/Jeroen ging gelijk op tot en met de eerste helft van de tweede set... over de tweede helft hebben we het niet. De damesdubbel van Laura/Marijna werd weer nipt verloren, met 2 sets van 19-21.

De single van Edward koste hem veel energie! Hij had meerdere matchpoints, maar het lukte de tegenstander om meerdere weg te spelen. Uiteindelijk won hij de wedstrijd met 23-21. Sophie speelde vandaag ook een van haar beste singles! Ondanks de lange rally's was ze constant in controle. Ze was overal bij en had scherpe slagen. Winst in twee sets!

Corne verloor de eerst set van zijn single, maar door een veranderde tactiek en rust (maar ook door de afleidingstactiek van Edward om met de tegenstander over salami-augurk broodjes te praten) won hij de tweede set. De derde set was niet goed voor het hart. Na meerdere malen verliezen in de derde set, pakte hij de winst nu wel!  Laura had vandaag een tegenstander die scherp speelde. Helaas verloor zij in twee sets.

Edward/Marijna waren in de eerste set nog koud, maar pakten de winst in de mix door in de tweede en derde set te knallen.  Sophie/Jeroen verloren de eerst set, maar veranderde in de tweede set hun tactiek. Het werkte! Na wat wedstrijden hadden ze eindelijk weer hun normale, sterke vorm gevonden en wonnen de partij.

Dit betekent dus een 5 - 3 winst! Hopen dat we deze vorm ook bij de volgende wedstrijd hebben!