Competitie speelronde 7: Uitslagen en Wedstrijdverslagen

Team 1   3-5 winst tegen Bavel

Team 1 moest zondag een eindje rijden naar het pittoreske Bavel. Helaas nog steeds geen teamfoto voor de website want het team is was weer niet compleet. Deze keer kon Jaynique weer mee doen, al mistte hij logischerwijs wat wedstrijdritme.

De heren- en damesdubbel werden tegelijk gespeeld in een verder lege sporthal. Beide combinaties moesten enorm wennen aan de sporthal, waar het lastig was om de diepte te bepalen. Ook werd er gespeeld met een soort hybride shuttle, de Dunlop D5, die het gevoel gaf alsof je met een plastic shuttle speelde. Bij navraag bleek deze shuttle wel op de B-lijst te staan.Maar je kon er eigenlijk alleen maar hard mee slaan, enige technische vaardigheid ten toon stellen was niet te doen.

Maite en Liesbeth pasten hun spel hierop aan. Gewoon de rally spelen, geen gekke dingen, recht toe recht aan. Het resulteerde in een winst in twee sets (17-21/11-21). Stefan en Jaynique lukte het niet om hun spel aan te passen tegen de harde snelle slagen van de tegenstanders. Helaas een verlies in twee games (22-20/21-18).

Stefan haalde revanche in zijn singel (12-21/16-21) en ook Maite hield haar hoofd koel ondanks een 11-4 achterstand in de tweede game (14-21/20-22). Jaynique begon sterk en won de eerste game. Hij leek op een overwinning af te gaan met een 20-14 voorsprong in de tweede game. Helaas glipte het daarna uit zijn handen en verloor hij in drie games (12-21/23-21/21-14). Liesbeth speelde een gedegen singel en won in twee games (11-21-12-21).

Stefan en Maite wisten de mix met gemak te winnen (15-21/14-21). Jaynique en Liesbeth konden helaas niet het laatste punt binnenhalen (21-15/21-16).

Hiermee komt team 1 op de helft van de competitie op een gedeelde tweede plek.

Team 2   6-2 verlies tegen Asterix

Team 2 speelde tegen Asterix 3, dit team had al hun wedstrijden tot nu toe gewonnen, aan ons de taak om aan die reeks een eind te maken.

Voor de verandering begonnen we vandaag met de damesdubbel. In de 1e game werden Wendy en Sanne overrompeld door de dames van Asterix. Het spel was niet slecht, maar mistte vooral wat wedstrijdpit. De 2e game was spannender, maar werd helaas ook verloren.
Dylan en Peter speelden een goede wedstrijd en pakten de 1e game. Helaas werden in zowel de 2e als 3e game aan het eind wat teveel foutjes gemaakt waardoor ook deze partij werd verloren.

Ondertussen was Wendy begonnen aan haar singel. Haar tegenstandster bracht veel terug en Wendy maakte net wat teveel fouten waardoor de 1e game net aan werd verloren. In de 2e game leek het even dezelfde kant op te gaan, maar Wendy wist de partij te draaien en de 2e game te winnen. De 3e game begon Wendy met een goede voorsprong en deze gaf ze niet meer uit handen.

Dylan speelde een sterke wedstrijd, maar had helaas weinig in te brengen tegen de sterke 1e heer van Asterix.
Peter speelde ook een goede wedstrijd maar helaas kwamen er aan het eind van de game net wat te veel foutjes.

Sanne had een spannende pot, 1e game werd verloren, de 2e gewonnen. In de 3e ging het lang gelijk op, maar helaas gingen er aan het eind net wat teveel shuttles uit.
Dylan en Wendy speelden in de mix tegen de sterke 1e heer, hij was uiteindelijk te bepalend in de wedstrijd. Deze partij werd helaas in 2 games verloren

Aan Peter en Sanne om toch nog het 2e punt binnen te halen. Nadat de 1e game was gewonnen ging het in de 2e heel lang gelijk op. Bij 20-20 werd het beslissende gat geslagen en werd het 2e punt binnengehaald.

Helaas maar 2 punten, maar met het gevoel dat er met de return meer punten gehaald kunnen worden.

Team 3   vrij

Team 4   5-3 verlies tegen Asterix

Afgelopen zondag (21-11) moest team 4 gaan strijden tijdens de uitwedstrijd tegen BC Asterix. Zowel Marijna als Edward waren er helaas niet bij.

De herendubbel (Jeroen en Corne) was weer spannend. De eerste werd verloren met 21-14. In de tweede kwamen ze er veel beter in, maar verloren toch met 21-19. Sophie en Laura moesten voor de eerste keer samen spelen. In het begin was het even onwennig, maar hoe langer het duurde, hoe beter het werd. Het was een hele strijd, maar ze wonnen uiteindelijk in drie sets!

Corne had een zeer gelijkwaardige tegenstander gevonden in zijn single. Het was een leuke wedstrijd, maar hij verloor helaas in twee sets. Sophie was zeer sterk in haar single en won met 21-6 en 21-15. Jeroen mocht ook weer eens singelen! Hij verloor is twee sets, maar ging veel beter dan de vorige keer. Laura ging lang gelijk op met haar tegenstander (ook Laura), maar verzwakte wat in haar tweede set en verloor daardoor de single.

De mix Sophie en Jeroen ging gelijk op. Tijdens de eerste set hadden ze nog wat moeite, de tweede pakte ze sterk. De derde set was spannend, maar verloren deze nipt. Corne en Laura moesten voor de eerste keer mixen samen, maar ze sleepte de winst na een driesetter binnen!

Eind resultaat: 5 - 3 verlies.

Team M1   wedstrijd verplaatst.

Team M2   8-0 verlies tegen TFS 57

Deze zondag vertrok het tweede herenteam naar Bergen op Zoom om op bezoek te gaan bij de koploper uit de poule, TFS ´57. Kijkend naar de vorige uitslagen van dit team was het duidelijk het een lastige zondag zou gaan worden voor BCN. De koploper had in 5 wedstrijden pas 2 partijen verloren en al zijn thuiswedstrijden met 8-0 gewonnen. Maar BCN staat 2e in de poule en had vooraf hoop om toch wat wedstrijden te kunnen winnen. Randy was wederom mee als invaller, Rolf en Sander ontbraken.

Pim speelde de eerste dubbel met Koos, Ricardo speelde met Dirk. 4 games verlies, 2-0 achter.

Dirk speelde uit tactisch oogpunt eerste single, maar wist het zijn tegenstander knap lastig te maken. Op 19-19 in de eerste game maakte Dirk helaas 2 fouten en ging de eerste game verloren. De tweede game pakte Dirk al snel een voorsprong en gaf die niet meer uit handen. In de derde game had Dirk niet meer de power van de eerste 2 games en verloor die game helaas met 21-12.

Randy speelde 2e heer en had het de eerste game erg lastig met de shuttle en het licht in de zaal. Veel onnodige fouten waren het gevolg en verlies van de eerste game. Gelukkig had Randy in de tweede game alles wel onder controle en pakte die game met 21-14. De derde game maakte de tegenstander het Randy een stuk moeilijker en veel fouten zorgden er voor dat BCN ook deze partij niet kon winnen.

Pim speelde derde single, maar zijn tegenstander was een maatje te groot. Pim worstelde ook met de shuttle en kon niet zijn beste spel spelen om het de tegenstander moeilijk te maken. Toen de tegenstander in de tweede game ook binnen 5 punten 3 keer een punt met een netbal scoorde was het geloof in een goed resultaat weg bij Pim.

Ricardo speelde in zijn single de spannendste game van de dag. In de eerste game kwam Ricardo nog riant op een voorsprong van 20-16. Maar de tegenstander trok de stand nog gelijk en er volgde een zenuwslopende eind van de game. Helaas kon Ricardo het niet afmaken en met een buikschuiver op het laatste punt ging deze game verloren. Ricardo bleef in de 2e game nog eventjes bij, maar kon in het vervolg de wedstrijd niet meer omdraaien.

Nog 2 laatste kansen op een punt. Randy met Koos, Ricardo met Pim. Randy en Koos kregen geen vat op hun tegenstander en verloren in 2 games. Ricardo en Pim kregen de shuttles in de eerste game ook om de oren. Maar in de tweede game werd er in het begin een kleine voorsprong opgebouwd, totdat op 13-7 de tegenstander 8 punten achter elkaar wist te maken. Pim en Ricardo wisten nog een paar laatste rally’s te winnen, maar de game ging helaas met 21-18 naar de tegenstander.

8-0 verlies tegen een zeer sterke tegenstander, slechts 2 games winst, de koploper is dit jaar echt een maatje te groot voor deze poule.

 

Naar het overzicht