Competitie speelronde 3 uitslagen en wedstrijdverslagen

Team 1 Eindstand 4-4 gelijkspel

Badminton - Team 1 van BCN reisde af voor de uitwedstrijd op zondagmiddag tegen BCH in 's Hertogenbosch. Koen en Liesbeth speelden hun eerste wedstrijd na blessures. Jaynique kon deze keer ivm werk niet meespelen.

Koen kwam roestig uit de startblokken en wist helaas geen partij te winnen. De herendubbel met Stefan ging in twee sets verloren aangezien er teveel fouten werden gemaakt. Koen speelde de tweede herensingel maar kon zijn spel niet opleggen aan de tegenstander. De afsluitende tweede mix, die hij samen met Maite speelde, werd helaas net aan in twee sets verloren. 

Stefan speelde een sterke eerste herensingel en won in twee games. Maite speelde bij vlagen goed maar kon het in de derde beslissende game net niet bolwerken.

De damesdubbel van Liesbeth en Maite werd wel gewonnen in drie games. De eerste game was weer even wennen maar daarna werd de winst op overtuigende wijze gepakt. Liesbeth had in de tweede damesenkel geen probleem met haar tegenstandster en won eenvoudig in twee sets. De eerste mix speelde zij samen met Stefan. Hier moest ook een derde game aan te pas komen - maar deze werd door de BCN-ers gewonnen. 

Team 2 Eindstand 8-0 verlies en een mooie rekening van het café de berg!

Zaterdag 2 oktober speelde team 2 om 16:00 uit in Leerdam.
De wedstrijden verliepen niet in het voordeel van team 2. Helaas geen enkele wedstrijd. Dus een korte samenvatting…

Wendy Peter en Dylan begonnen met een fruitige witte wijn. Waarbij Sanne voor een gezond frisje koos. Tijdens het drinken van het eerste drankje was de tactiek al snel bepaald. Het werd een hoofdgerecht + toetje.
Sanne kreeg haar hoofdgerecht met spareribs niet op, maar daar zat onze knorrie (Peter) al vanaf het begin met kraal oogjes op te wachten! Altijd fijn zo’n mixpartner die je altijd helpt! 

Ook de Toetjes waren een succes waarbij Peter voor de dame blanche koos waarbij ze vergeten waren de gesmolten chocolade toe te voegen… 
Na afloop hebben de heren nog gezellig een 3e helft gespeeld aan de bar.

Wat was de schade… 8-0 verlies en een mooie rekening van het café de berg!

Team 3 Einduitslag 4-4 gelijkspel

Deze week speelde team 3 tegen DKC. Quinlan is helaas geblesseerd dus de heren dubbel werd nu door Hjordis en Tim gespeeld. Helaas werd deze in een 3 setter verloren. De dames begonnen beter. De eerste set werd met 14-21 gewonnen. In de 2e set schoot het bij tegenstander in haar kuit en moest geblesseerd opgeven. 1-1 en tijd voor de singles.

Tim verloor zijn single in 3 sets, maar om nou te zeggen dat het spannend was... beide spelers hadden last van de snelle shuttle en maakte veel fouten. Al had Linda ondertussen haar single gewoon netjes in 2 sets gepakt. Hjordis en Anouska kwamen niet lekker in hun wedstrijden en verloren beide hun single.

4-2 achter. Maakt niet uit, we pakken de mixen gewoon. En met dat enthousiasme ging Debby warm lopen. Goede voorbereiding dus, maar jammer genoeg, tijdens het warm slaan maakte debby een mis stap en blesseerde zij haar enkel. Anouska en Tim speelde de 1e mix. Dit ging een stuk beter dan de singles en werd in 2 sets gewonnen. Debby kon helaas de mix niet spelen. Gelukkig was Linda nog niet omgekleed. Hjordis en zij hebben de 2e mix gespeelt en netjes in 2 sets gewonnen. 

Maar Linda stopte niet hier en heeft vervolgens debby op haar rug naar de kleedkamer gebracht en later naar de auto gebracht. Het was me het dagje wel.. Einduitslag 4-4. We houden de stijgende lijn erin.

Team 4 Vrij

Team M1 Eindstand 8-0 Winst 

Op donderdagavond moest herenteam M1 afreizen naar Mijdrecht, Veenshuttle, met een man minder of toch niet. Gelukkig kon een invaller worden gevonden. 

Er werd gespeeld met RSL 4, een relatief trage shuttle. De tegenstanders waren gelukkig niet zo traag. 

De eerste dubbel ging van start en Jeroen en Martin konden deze ruimschoots winnen. Nu was het de beurt aan Tim en Rolf. Zij hadden iets meer tegenpunten maar konden ook de winst pakken in twee sets. Nu de singels. Jeroen stond in de eerste set lekker te spelen en op het scorebord stond 10-0. Een torrie, 21-0..., bleek helaas niet meer haalbaar na 11 punten. Het werd 21-6 en 21-8 winst. 

Martin had meer tegenstand, maar pakte ook de winst in twee sets. Ook Tim won zijn singel, ondanks dat hij niet goed in het spel zat. Rolf maakte het nog spannend in een drie setter maar ook hij bezorgde BCN de volgende punt. De laatste dubbels. 

Tim en Jeroen wonnen overduidelijk met 2x 21-10, het andere dubbelkoppel had meer moeite. Toch pakten Martin en Rolf de winst in twee sets. Eindstand 8-0 winst! 

Hiermee staat BCN M1 op plaats één in de poule. Kan het team dit volhouden?

Team M2 Eindstand 6-2 Winst

Op zondagmiddag 3 oktober vertrokken de heren van team M2 naar Den Haag om het om 13:00 op te nemen tegen het tweede herenteam van Dropshot. De eerste drie wedstrijden werden 1 voor 1 gespeeld. Rolf en Sander beten het spits af, pakten de eerste game, verloren de tweede vrij ruim, maar wonnen gelukkig de derde game ook weer ruim tegen 2 jeugdige tegenstanders. Koos en Dirk hadden weinig moeite met hun tegenstander en wonnen in 2 games. 2-0 na de eerste dubbels was een prima start!

Pim speelde eerste single tegen 1 van de jongemannen van Dropshot. De eerste game ging simpel naar Pim, maar de tweede game werd ruim gewonnen door de speler van Dropshot. De derde game was zeer spannend! Pim vocht zich terug van een achterstand en wist op 18-18 een beslissend punt te scoren. Vanaf 19-18 maakte de tegenstander 2 fouten en was de winst voor Pim binnen.

Sander speelde 2e heer en Ricardo 3e heer en zij speelden hun partij tegelijkertijd. Sander trof ook een jonge knul, die het hem zeer lastig maakte. Na de eerste game ruim verloren te hebben, wist Sander knap de tweede game binnen te halen. Voor Sander zijn tweede driesetter, maar deze wist hij helaas niet winnend af te sluiten. 3-1 en het eerste punt voor Dropshot was binnen.

Ricardo speelde zijn eerste partij van de dag, net als zijn tegenstander. De eerste game moest Ricardo wat wennen aan zijn nieuwe schoenen en verloor die game ruim. In de tweede game gaf Ricardo vol gas, wat resulteerde in winst van die game. Ook deze single partij moest in drie games beslist worden. Helaas voor BCN verloor Ricardo net als Sander de derde game.

Dirk speelde de laatste single en was lekker warm gedraaid in zijn dubbel. Dirk had meer problemen met zijn knie dan met de tegenstander en pakte zijn partij in 2 games. 4-2 voor BCN met nog twee dubbels te gaan.

Ricardo en Rolf, het duo dat het de eerste wedstrijd nog zo spannend maakte in de laatste game, maakten het zichzelf lastig door op het eind van de eerste game een riante voorsprong uit handen te geven. De focus werd hervonden in de 2 games die volgden en zo pakten zij ook deze week het beslissende vijfde punt. 

Maar Koos en Pim speelden ook nog hun dubbel en zouden voor de kers op de taart kunnen zorgen met een zesde punt. Echter hadden zij best moeite met het spel van hun tegenstander. Na het grootste deel van de game achter te hebben gestaan, wisten Koos en Pim vanaf 19-19 de twee winnende punten te pakken en daarmee toch de eerste game. In de tweede game kwamen Koos en Pim wederom op achterstand, maar weer sloegen zij toe in het slot van de game. Van 17-19 werd het 20-19, scoorden de heren van Dropshot nog een mooi punt, maar BCN pakte de game toch met 22-20. 6-2 einduitslag, een heerlijk biertje en ijsthee en met een zeer tevreden gevoel terug naar Nieuwerkerk.

Naar het overzicht