Competitie speelronde 1 uitslagen en wedstrijdverslagen

Team 1 – geen wedstrijd

Team 2 – 3-5 winst tegen Delft 3

Zondag 19 september had team 2 de eerste wedstrijd van het seizoen 2021-2022. Ruim op tijd arriveerden we in Delft voor de wedstrijd tegen BC Delft 3. We hadden 2 banen, dus we konden lekker doorspelen.
Dylan en Peter wisten de dubbel in 2 games te winnen. Wendy en Sanne verloren helaas in 2 games na een gelijk opgaande wedstrijd.
Vervolgens mochten Dylan en Wendy de baan op voor hun singles. Dylan had, door een trage shuttle, moeite met het spel van de tegenstander. Na de shuttle te wisselen wist hij de 1e game te winnen. De 2e werd nipt verloren waarna Dylan de 3e game overtuigend won. Wendy had minder moeite met haar tegenstandster en wist overtuigend in 2 games te winnen.
Peter had in zijn single problemen met de diepte van de shuttle goed in te schatten. Hierdoor kwam hij nooit goed in het spel en verloor in 2 games. Sanne begon goed aan haar single en pakte de 1e game. In de 2e game wist de dame aan de overkant precies wat Sanne ging doen en zij pakte daardoor met ruime cijfers de 2e game. In de 3e game wist Sanne haar tactiek te veranderen en snel een ruime voorsprong te pakken. Deze had zij niet meer uit handen en won de wedstrijd.
Dylan en Wendy speelden in de mix spannende rally's. Helaas vielen in de 1e game de punten steeds verkeerd. De tweede game was wel een prooi voor BCN. In de 3e game konden ze niet doordrukken en werd er verloren. Peter en Sanne begonnen sterk, maar waren de voorsprong ook snel weer kwijt. Na verlies van de 1e game werd er een stapje extra gezet. De 2e game was nog spannend, waarna de 3e game overtuigend werd binnengehaald.
Met een mooie 5-3 winst konden we tevreden terug naar huis.

Team 3 – 7-1 verlies tegen Zeemeeuwen 1

De competitie begon voor team 3 al op donderdagavond in 's-Gravenzande tegen het eerste team van BC De Zeemeeuwen. Quinlan en Hjordis begonnen sterk aan de herendubbel en wonnen de eerste set. Helaas konden ze deze sterke start niet vasthouden en verloren ze uiteindelijk in drie sets. Anouska en Debby verloren de eerste set van de damesdubbel, maar wisten dit om te draaien en de tweede en derde set en daarmee dus ook de dubbel te winnen.
Na de dubbels werd met goede moed begonnen aan de singles. Helaas kwamen Tim en Debby er niet aan te pas in hun single en verloren ze deze ruim. Hjordis had in de eerste set veel moeite met zijn tegenstander en verloor deze ruim. Hoewel de tweede set een stuk spannender was werd ook deze verloren. Anouska speelde een sterke single en won de eerste set. Nadat de tweede set net aan werd verloren werd helaas ook de derde set verloren.
Na de deceptie van de singles was het tijd voor mixen. Quinlan en Debby speelde de eerste mix. Ze konden redelijk bij blijven, maar helaas was ook nu de tegenstander in twee sets te sterk. Tim en Anouska maakten er een spannende eerste set van, maar verloren deze uiteindelijk met 24-22. De tweede set was iets minder spannend en werd ook verloren.
Met een einduitslag van 7-1 verlies was de eerste wedstrijd een valse start voor team 3.

Team 4 – 5-3 verlies tegen Zeemeeuwen 3

Team 4 mocht op donderdagavond hun eerste 5e divisie wedstrijd gaan spelen tegen BC Zeeuwmeeuwen! Een divisie hoger dan gepland was, dus dat maakte het extra spannend. Marijna kon er helaas niet bij zijn.

Het kampioensduo van het Open Toernooi Jeroen IJpelaar en Corne mochten beginnen met de herendubbel, maar kwamen pas laat in hun gebruikelijke vorm. Het verschil was helaas al te groot, dus werd er verloren in 2 sets. Laura en Sophie hadden knap de eerste set gepakt met de damesdubbel, maar de tegenstanders gingen steeds beter winnen en pakte daarbij de 2e en 3e set.

Edward speelde zijn single heel stabiel en won netjes in twee sets. Sophie won de eerste set in haar single, verloor helaas haar 2e, maar veranderde goed haar tactiek en wist netjes de 3e set te pakken. Corne had hard gestreden tijdens zijn single, maar had een zeer sterke tegenstander en verloor in twee sets. Laura won haar single door gewoon de shuttle terug in het spel te blijven brengen en de tegenstander fouten te laten maken, want dat deed ze veel. Dat deed ze heel knap en daardoor winst in 2 sets!

Jeroen en Sophie moesten erg wennen aan hun tegenstander en kwamen er niet doorheen in de 1e set. Door de tactiek in de 2e set te veranderen, draaide het spel met vlagen om, maar pakte de geduchte tegenstanders toch de winst. Laura en Edward verloren hun mix, maar omdat ze nog niet eerder hadden samengespeeld, is het toch knap dat ze er een drie-setter van hebben gemaakt!

Eindstand: 5 - 3 verlies. Ondanks het verlies, toch trots dat het team 3 punten heeft gepakt in de eerste wedstrijd in de 5e divisie tijdens een uitwedstrijd!

Team M1 – 4-4 gelijk tegen Invictus M1

Het eerste herenteam moest vandaag uitspelen tegen BC Invictus. Het werd een strijd tussen teams van beiden 4 heren. Bij BCN was het vijfde teamlid Tim van der Lee afwezig door een blessure. De eerste dubbel werd gespeeld door Jeroen en Martin. Het begin was wat slordig. De tweede set ging super en een 14-0 voorsprong eindigde met 21-9. In de derde set werden weer meer rallies gespeeld, was het spannender en uiteindelijk de winst gepakt. De tweede dubbel hadden Patrick en Tim van Nes na een prima eerste set niet de tweede set kunnen pakken om door te gaan voor een derde. Jeroen had wat moeite in de singel maar herpakte zich en won. Martin won ook zijn singel. Tim en Patrick konden hun singel niet met winst afsluiten. Tussenstand 3-3. In de laatste dubbels pakten Jeroen en Tim de winst door goed spel. Martin en Patrick konden de tweede set net niet pakken om een bepalende derde te spelen. Eindstand 4-4, een gelijkspel.

Team M2 – 3-5 winst tegen Lansingerland M1

Het tweede herenteam van BCN reisde op vrijdagavond 17 september op volle sterkte af naar het pittoreske Bleiswijk om het op te nemen tegen het enige Herenteam van fusieclub BC Lansingerland.
BC Nieuwerkerk begon sterk in de dubbels. Koos en Pim, al lekker ingespeeld op het pouletoernooi, wonnen in 2 games de eerste partij. Sander en Rolf bleven niet achter en wonnen ook in 2 games hun partij.
Sander, Pim, Dirk en Ricardo waren de aangewezen personen om in de enkelpartijen aan te treden. Omdat het nog niet helemaal duidelijk was hoe de onderlinge krachtsverhoudingen in het enkelspel van dit herenteam zouden zijn, riep teamcaptain Pim dat de spelers die hun partij zouden winnen volgende competitie ronde een plekje hoger zouden spelen.
Sander begon als eerste heer en trof de sterkste speler van Lansingerland. Helaas voor Sander was deze heer goed op dreef en Sander had al lange tijd geen single meer gespeeld. Dit resulteerde in verlies voor Sander in 2 games.
Pim startte als tweede heer tegen de jongere broer van de eerste heer van Lansingerland en pakte vrij gemakkelijk de eerste game. Het team van Lansingerland gaf in de pauze tussen de eerste en tweede game goede aanwijzingen aan hun teamgenoot met het resultaat dat die tweede game werd gewonnen door Lansingerland. Een derde game moest de beslissing brengen. Pim ging vroeg in de derde game kort serveren in plaats van een hoge service te spelen en daar had zijn tegenstander zo veel moeite mee dat de laatste game met 21-13 werd gewonnen door BCN.
Dirk speelde als derde heer zijn single en verloor de eerste game nipt met 21-19. In de tweede game was het verschil helaas nog groter in het voordeel van Lansingerland. Dirk verloor zijn partij in 2 games.
Als laatste heer mocht Ricardo zijn single spelen. De eerste game werd gewonnen door Ricardo. De tweede game speelde Ricardo naar eigen zeggen tegen 2 tegenstanders, de heer van Lansingerland en tegen zichzelf. Deze game ging ruim verloren met 21-8. Ricardo pakte goed zijn rust tussen de tweede en derde game en gaf zijn tegenstander de gehele derde set het nakijken. Volgende ronde mogen Ricardo en Pim dus een plaatsje hoger starten en Sander en Dirk krijgen als het goed is een minder sterke tegenstander tegenover zich.
Herenteam M2 kon niet meer verliezen met nog 2 dubbels te gaan, maar voelde dat een overwinning zeer goed mogelijk was. Koos en Dirk, de veteranen van het herenteam, namen het op tegen de jonge gebroeders Van Venetië. De eerste game wisten Koos en Dirk netjes binnen te slepen. De tweede en derde game wisten hun tegenstanders Koos en Dirk goed onder druk te houden, waardoor die games helaas verloren gingen.
Het was nu aan Rolf en Ricardo om het laatste punt voor de overwinning binnen te slepen. Ricardo was nog lekker warm van zijn single en de eerste game ging eenvoudig naar BCN. In de tweede game gingen Rolf en Ricardo mee met het spel van de tegenstander, wat niet goed uitpakte voor het tweetal van BCN. Er was een derde game nodig om een winnaar van deze partij aan te wijzen. En dat werd een hele spannende! Vanaf 20-20 werd gestreden voor ieder punt met als doel om twee punten verschil te krijgen en zo de partij te winnen. Op de stand van 25-24 voor BCN werd het beslissende punt gescoord en op die manier was de overwinning van deze partij en het team binnen. Na de felicitaties kon er gedouched worden en was er na afloop een lekker drankje in de kantine. Dat drankje smaakte heerlijk na deze mooie 5-3 winst.