Chloë Li Regiokampioen MD11

BCN's jongste badminton talent heeft zaterdag bij de "HAAGS GOUD Regio Juniorenkampioenschappen Zuid-West 2014" fantastisch gepresteerd.

In den Haag werden voor onze regio Zuid-West de Juniorenkampioenschappen georganiseerd. Traditioneel een zeer sterk bezet toernooi omdat alle badmintonjeugd mee mag strijden voor de titel. Dus ook kinderen die vrijwel dagelijks in de badmintonschool staan en de Nationale Jeugd Selectie die in onze regio woont doen mee in de eigen leeftijdscategorie.

 Chloë die nog maar net 9 jaar is geworden speelde mee in het onderdeel jongens U9. In de onderlinge wedstrijd tegen de uiteindelijke winnaar moest Chloë in 3 spannende sets na 3 match points in haar voordeel helaas net het onderspit delven. Hierdoor kunnen de jongens rustig slapen want het was toch wel heel lastig geworden als een meisje er met de jongenstitel vandoor was gegaan!

 

 

 In de meisjesdubbel speelde Chloë samen met Jaymie Laurens mee in de dubbel onder 11 jaar. Door sterk samenspel wisten de meiden de titel met overmacht binnen te halen. Een top prestatie!


Kyra van der Heij speelde mee in de onderdelen onder 15 jaar. In haar laatste single tegen de nummer 2 geplaatst ging Kyra geweldig van start. Als de "Underdog" was er immers niets te verliezen. De tegenstander stond tot 19-19 eigenlijk voortdurend achter. Een verassing die in de zaal ook niet onopgemerkt bleef. Jammer genoeg werden de laatste 2 punten net niet binnen gehaald. Door deze super gespeelde eerste set kon Kyra moe en voldaan huiswaarts keren. Een prestatie die beduidend boven verwachting lag.

BCN kan trots zijn op de prestaties van hun meiden bij het Haagse Goud want de lat ligt daar immers wel heel hoog!

 

Naar het overzicht