Begeleiden jeugdcompetitie door senior teams!

Beste BCN competitiespelers,

Vanaf februari begint voor onze jeugd de competitie weer. Om er voor te zorgen dat de thuiswedstrijden goed verlopen, willen wij net als de afgelopen twee jaren de tien thuis-speel-zondagen koppelen aan een senioren-competitie-team. Dit heeft een aantal voordelen voor de jeugd.

Zij hebben contact met de senioren competitiespelers, ze krijgen begeleiding van mensen binnen BCN die weten hoe een competitie in elkaar zit en de lasten van iedere zondag in de hal aanwezig zijn wordt zo verdeeld over veel meer mensen. Een overzicht van de actiepunten van zo'n zondag zullen op termijn worden overhandigd.

Je bent dus als het ware met je gehele team eigenaar van een thuis-speel-zondag. Of het hele team aanwezig is mogen jullie zelf bepalen, doel is dat er minimaal twee spelers aanwezig zijn. Zitten er in je huidige team jeugdspelers, dan heb je pech en is de kans dat je aanwezig moet zijn groter. Uiteraard kun je ook onderling van zondag ruilen.

Het is de bedoeling dat je helpt bij de opbouw en afbouw van de hal, checkt of iedereen er is en op tijd begint, het uitdelen van de AA-flesjes rond 11.00 uur (af te halen bij Jur) en her en der aanwijzingen geven en aanmoedigen. In principe is er die zondag ook altijd een trainer aanwezig. Mochten er banen beschikbaar komen, kun je wellicht ook zelf nog een shuttltje slaan met je teammaatje(s). Tijdens de thuiswedstrijden zijn er 5 tot 6 jeugdteams aanwezig.

Voorstel is de speelweken te matchen met de teamnummers. Dus speelweek 1 is voor team 1, speelweek 2 voor team 2 en zo verder.

De speel-zondagen zijn 17-02 (1), 10-03 (2), 17-03 (3), 24-03 (4), 07-04 (5), 14-04 (6), 21-04 (7), 12-05 (8), 26-05 (9) en 02-06 (10).

Op deze manier zal de sfeer en samenhorigheid binnen BCN nog verder toenemen en zal de jeugd makkelijker kunnen doorstromen naar de senioren, daar zij bekend zijn met elkaar.

Wij gaan er voor en we hopen dat jullie dat ook doen.

Mocht je hierover toch nog van gedachten willen wisselen, schroom niet en mail naar jeugd@bcnieuwerkerk.nl of spreek iemand aan van de jeugdcommissie: Jochem, Nick of Wim van Beusekom.

Meer informatie vind je HIER.


 

Naar het overzicht